reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A nie masz wpisanej długości w karte ciąży?
Nie. Możliwe , że u siebie w dodatkowej karcie sobie wpisał. Tak mi się wydaje jak to dzisiaj przemyślałam :)
Dokładnie tak jak u nas , córeczka urodziła sie zdrowa w tym 36 tyg . nie odbiegała niczym od dzieci urodzonych o czasie a syn potrzebowałby pewnie pobyć w tym brzuchu jeszcze kilka tygodni dłużej , bo miał rozne objawy wcześniactwa -mimo ładniej wagi jak na ten tydzień i bliźniaki 2400 i 50 cm leżał w inkubatorze , nie miał odruchu ssania , nie oddychał samodzielnie . I długa droge z nim przeszliśmy - nie było opcji mojego powrotu do pracy , tylko rehabilitacja dziecka , od jednego lekarza do drugiego . Teraz ma lekkie problemy ze jest troche słabszy fizycznie od rówieśników , ale większość problemów zazegnanych- jest bardzo inteligentnym i wesołym chłopcem , wszyscy go lubia i podobny do mamy - moja duma:)
Ale śliczny ❤️ niech czeka na moją Alicję :D

reklama
Ja za to mam do przodu kg przez ostatnie tygodnie :Dniby goraco a u mnie apetyt był większy zamiast mniejszy :p i takim to sposobem mam łącznie od poczatku już 6.5 kg na plusie , przy koncu idzie teraz mi najwięcej a dopiero mam 32.2 tydzień a gdzie jeszcze do końca .. :D będę jak piłka niedługo :D

Miałyśmy równa wagę ostatnio :D. A od ostatniej wizyty ile przytylas ? Ja 3 kg :o :D

Hyhy to zalezy ile sie ma cm :D ja startowalam z waga 53/54 niby malo ale mam 158cm ;) wiec te 15 kg to duzo jak na moj wzrost ;)
Na to ja trochę wiecej bo 171cm :)
O to super waga była jeszcze 2 msc i będziesz ważyć po staremu ;)
Ja jak urodziłam to szybko zeszło , na wypis założyłam spodnie z przed ciąży , ciekawe jak teraz będzie , ale lepiej chyba przygotuje jakałs sukienkę luźniejszą :)

A ja Wam jeszcze napiszę o moim brzuchu. Mam wrażenie,ze mi się ostatnio bardzo opuścił do dołu i jest wielki, dlatego zaczęłam się zastanawiać o co chodzi. W przeciągu tygodnia kilka osób mnie zapytało,czy to już końcówka czyli 40 tydzień . Nawet głupia sytuacja podczas sesji zdjęciowej, jedna z mam chłopca ,który nam pozował zapytała,czy to już końcówka-ja mówię,że nie,że jeczcze jakies 2,5 miesiąca mi zostało a ona wielkie oczy zrobiła i mówi-bo ja jestem położną w szpitalu w Poznaniu i wygląda Pani,jak do porodu. Kurcze... innym razem taksówkarz jak wsiadaliśmy mówi-to do którego szpitala jedziemy? Moja córka to rodziła tu i tu- a ja w Szoku,bo nie chciałam jechać do szpitala. Każdy kto mnie widzi myśli,że ja już rodzę!! RATUNKU

Pokaż nam swój brzuś to ocenimy. ☺
Mi też się wydaje że mój jest spory w porównaniu jak byłam w ciąży z córką. Jedni mi mówią, że mam duży brzuch a inni że malutki ☺

Ja też się boje cc ale jak nie będzie wyjścia to trudno
U mnie poród też zaczął się od odejścia wód. Niedziela 7 rano leżymy jeszcze na łóżku. Jak powiedziałam mężowi żeby mi podał ręcznik bo mi wody odchodzą to zapomniał gdzie trzymamy ręczniki tylko patrzył na mnie jak na ufo. Myślał że żartuję. Ja jeszcze poszłam pod prysznic. Wygoliłam się. Skurczy jeszcze nie było to na luzie. Wychodzę z łazienki a ten siedzi z ręcznikiem przy nosie bo mu krew poszła z nerwów. Mówię, ja się ubieram a ty znoś torby do auta i jedziemy do szpitala.

Rety za chwilę będziemy opowiadać o naszych kolejnych porodach... obyśmy wszystkie przetrwały bez komplikacji.☺

O rany. Biedny tak się wystraszył. Coś czuję , że z moim może być podobnie. :huh:

Miałyśmy równa wagę ostatnio :D. A od ostatniej wizyty ile przytylas ? Ja 3 kg :o :D
Na ostatniej wizycie pokazało że schudłam pół kg ale to nie możliwe bo ja się sama waze i caly czas jest już do przodu waga . W przychodni cos źle pokazuje :D
W aplikacji sobie zapisuje
Ja ciaze zaczynałam z 64 kg chyba tak jak Ty :)
Screenshot_20180605-131033.png

Załączniki

• Screenshot_20180605-131033.png
    Screenshot_20180605-131033.png
    150 KB · Wyświetleń: 344
reklama
Na to ja trochę wiecej bo 171cm :)
O to super waga była jeszcze 2 msc i będziesz ważyć po staremu ;)
Ja jak urodziłam to szybko zeszło , na wypis założyłam spodnie z przed ciąży , ciekawe jak teraz będzie , ale lepiej chyba przygotuje jakałs sukienkę luźniejszą :)
Zobaczymy ,bo po pierwszej ciazy nie moglam schudnac,przez moje uzaleznienie od slodkiego ,ale to bylo kiedys,poszlam do pracy i zjechalam z kg ;) teraz nie mam ochoty na slodkie i zmienilam nawyki zywieniowe ;) ja tez zakladam sukienke na wypis ;)

Do góry