reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A jeszcze mam jedno pytanko do dziewczyn które już rodziły. Czy uważacie, że ćwiczenia w ciąży i rozciąganie ułatwiają poród? Ja w tym celu chodzę na fitnes od 17tc do teraz (tzn nie tylko w tym jednym :D :w celu łatwiejszego porodu, szybszego dojścia do ładnej figury po porodzie i dla towarzystwa innych dziewczyn w ciąży). Ta kobieta prowadząca fitnes mówi, że to pomaga, bo dziewczyny które do niej chodziły i urodziły tak mówią. Ale to równie dobrze może być zbieg okoliczności :D

Ja zaczęłam ćwiczyć jak mi położna na szkole rodzenia pokazała jak. Kupiłam sobie piłkę do fitness. taką na porodowce też mają. Ogólnie szybko urodziłam i szybko doszłam do siebie ale czy to dzięki ćwiczeniom.. pewnie wszystko ma wpływ. Nastawienie psychiczne chyba u mnie najbardziej zagrało bo poszłam na żywioł wiedziałam że mam się skupić żeby dzidzia jak najmniej cierpiała przy przeciskaniu się.

reklama
Na ostatniej wizycie pokazało że schudłam pół kg ale to nie możliwe bo ja się sama waze i caly czas jest już do przodu waga . W przychodni cos źle pokazuje :D
W aplikacji sobie zapisuje
Ja ciaze zaczynałam z 64 kg chyba tak jak Ty :)Zobacz załącznik 864103
Ja to nie wiem ile miałam w końcu. Bo schudłam z 7kg na początku ale w styczniu już wystartowałam z 60kg , teraz waze 72. To znaczy , że przytyłam 12kg czy odjąć 7 przytyłam 5kg ?:p

A jeszcze mam jedno pytanko do dziewczyn które już rodziły. Czy uważacie, że ćwiczenia w ciąży i rozciąganie ułatwiają poród? Ja w tym celu chodzę na fitnes od 17tc do teraz (tzn nie tylko w tym jednym :D :w celu łatwiejszego porodu, szybszego dojścia do ładnej figury po porodzie i dla towarzystwa innych dziewczyn w ciąży). Ta kobieta prowadząca fitnes mówi, że to pomaga, bo dziewczyny które do niej chodziły i urodziły tak mówią. Ale to równie dobrze może być zbieg okoliczności :D

Jeszcze dodam, że fajnie jest ogólnie wzmocnić swoją kondycję przed porodem bo jednak sn to spory wysiłek jest dla nas. Pamiętam jak mi położna powiedziała zaraz po porodzie, "no to przerzuciłaś jakieś 5 ton węgla właśnie"☺

To moja w 25+3 ważyła 914 , to twój delikatnie większy był w tym tygodniu :)
Do którego tygodnia dziecko ma czas się obrocic ? Jeśli np. Do 35 się nie obróci główka w dół , to trzeba ustalać datę CC czy czekać na poród i wtedy jeszcze raz USG i dopiero postanawiają ?
Niezależnie od wcześniejszych badań USG, przy przyjęciu do szpitala na poród, będziesz miała robione to badanie i na jego podstawie będzie podejmowana decyzja odnośnie sposobu przyjęcia porodu. No chyba, że będzie zagrożenie dla Ciebie lub dziecka (tfu, tfu, odpukać w niemalowane) to na cito zrobią CC. Of koz, to też zależy od szpitala.

Ja to nie wiem ile miałam w końcu. Bo schudłam z 7kg na początku ale w styczniu już wystartowałam z 60kg , teraz waze 72. To znaczy , że przytyłam 12kg czy odjąć 7 przytyłam 5kg ?:p
Ja to nie mam pojęcia która wagę liczyć :D ja to moje 64 kg liczę bo tak mam wpisana pierwsza wagę w kartę ciąży z pierwszej wizyty :)

Wiecie co jem zamiast chipsow...kapuste mloda[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
IMAG5494_1.jpg

Załączniki

• IMAG5494_1.jpg
    IMAG5494_1.jpg
    263,5 KB · Wyświetleń: 390
Mi też mama mówiła o oliwce :blink:
Posmaruje się po kąpieli , tylko żebym nie była tłusta pozniej :D

Jak smarujesz się na mokro to nie będziesz tłusta☺ tzn twoja skóra☺ będzie fajnie nawilżona. Nieraz gorzej skóra jest lepka po balsamie. Ja mam oliwkę obok żelu pod prysznic i od razu jak zakręce wodę to się smaruję. Potem nawet jak wycieram się ręcznikiem to skóra i tak jest fajnie nawilżona ☺

reklama
Ja miałam dzisiaj kupić sobie kebaba, ale popatrzyłam tylko na knajpę i poszłam do warzywniaka i zaopatrzyłam się w kilo czereśni, które na chwilę obecną są wspomnieniem :)
Ja serio nie mam ochoty na smieciowe jedzenie :p wole zjesc owoc czy warzywo.. papryke np.. teraz kupilismy pomidory malinowe 6 kg za 20 zl :p mowie mojemu ze przez tydz jemy pomidory :D

Do góry