reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już tez po wizycie u dentysty, tez wszystko dobrze. Chciała mi tylko kamień ściągnąć, ale moje dziąsła tak krwawiły, ze bała się ze jakiegoś krwotoku dostanę i zaprzestała, kazała tylko płukać woda utleniona.
Właśnie byłam ostatnio też u dentysty j nic do robienia nie mam ale na piątek się umówiłam na ściąganie kamienia i się zastanawiam czy się uda. Jak czyszczę szczoteczka już nie mówiąc o nurkowaniu to strasznie mi krwawią dziąsła.

reklama
Wiesz co a może on to porównuje do standardowej długości szyjki, i stwierdził że jest krótsza niż zwykle powinna być i dlatego kazał przyjść za 2 tygodnie żeby sprawdzić czy się skraca rzeczywiście czy już taka masz urodę i już.
No właśnie nie wiem .. w przyszły czwartek będę u niego to spytam na jakiej podstawie stwierdził , że się skróciła. Przecież nie możliwe , że z ostatniego badania by pamiętał , że była dluzsza :/
@klaudiaa975 A i ile teraz ma twoja szyjka?
Miała 5cm a teraz nie wiem. Nie pomyślałam a mogłam powiedzieć żeby zmierzył :/
Ja mam jednego nad zlewem w lazience,wlasnie zrobilam mu fote i sie przemiescil nad wanne :D ma na imie Gigi :D mialam jeszcze jednego w pokoju ale wynioslam na taras gdzie zrobil spbie domek nad tesciowej oknem :DZobacz załącznik 863949
Szalona...... :ninja2:
Ja póki co nie mam. Z córką w ogóle nie miałam. A teraz zobaczymy.. ja tylko oliwki zawsze używam na mokre ciało zaraz po prysznicu. Nic się nie klei i skóra nawilżona. Ale na brzuchu to tak już jest napięta aż mam wrażenie , że się świeci jak psu... i to nie od oliwki☺ nigdy nie kupiłam typowego kremu na rozstępy. Jak dla mnie to tylko czysty marketing i napędzanie sprzedaży. Niektóre kobiety wydadzą majątek , żeby nie mieć rozstępów. A wg mnie oliwka typu bambino za 10 zł ma takie samo działanie lub nawet lepsze niż najdroższy krem z drogerii przeciw rozstępom
Mi też mama mówiła o oliwce :blink:
Posmaruje się po kąpieli , tylko żebym nie była tłusta pozniej :D

Właśnie byłam ostatnio też u dentysty j nic do robienia nie mam ale na piątek się umówiłam na ściąganie kamienia i się zastanawiam czy się uda. Jak czyszczę szczoteczka już nie mówiąc o nurkowaniu to strasznie mi krwawią dziąsła.
Ja właśnie tylko byłam na ściągnięciu kamienia[emoji4] Było ciężko, bo też mi dziąsła krwawiły, ale dałam radę[emoji16]

Bo ty przed ciążą ważyłaś jak wróbelek :D gdybyś ważyła przed ciążą 70kg to nie cieszyłabyś się z +15 :D
Ja mam gdzieś +8 i wiem, że nie jest to jakoś mega dużo, ale chciałabym nie przekroczyć +12 ale to chyba marzenie :D
Dokładnie miałam to samo pisać :D ja przed ciąża nie ważyłam mało także jakby mi doszło 15 kg i więcej to tak fajnie by nie było. Z takiego przysrostu wagi tylko cieszą się osoby chude które mają 50 kg albo mniej , nabierają kształtów przez te kg i jest im to na rękę. Ja ważyłam 64 i gdyby by doszło mi 15 to bym wygladala nie powiem jak ..
Może jakbym ważyła te 50 kg jak nie które dziewczyny to bym tak waga się nie przejmowała :D

Dokładnie miałam to samo pisać :D ja przed ciąża nie ważyłam mało także jakby mi doszło 15 kg i więcej to tak fajnie by nie było. Z takiego przysrostu wagi tylko cieszą się osoby chude które mają 50 kg albo mniej , nabierają kształtów przez te kg i jest im to na rękę. Ja ważyłam 64 i gdyby by doszło mi 15 to bym wygladala nie powiem jak ..
Może jakbym ważyła te 50 kg jak nie które dziewczyny to bym tak waga się nie przejmowała :D
Masz rację[emoji4]ja ważyłam podobnie [emoji4] przy +15 to bym już chyba doła łapała[emoji4] Chociaż nie wiem... nigdy nic nie wiadomo [emoji23]

Dokładnie tak jak piszesz :)

Ja co prawda jestem w drugiej ciąży, pierwszy poród, ale dużo bardzo wiele zależy od naszego nastawienia się na to wszystko co przed nami. Musimy myśleć pozytywnie, urodzić trzeba to fakt postawiony już dawno przed nami, teraz dużo od naszej głowy i psychiki zależy jak się do tego nastawimy i przygotujemy :))

Fajnei, że tak napisałyscie tutaj swoje przeżycia z porodami itd ;) na pewno bardzo przydatne dla tych z nas, które będą pierwszy raz rodziły.

Szczerze ja może jestem niepoważna i głupia jakaś hah, ale nie boje się zbytnio, co ma być to będzie i już nie mogę się doczekać aż wszystko się zacznie. Podobno po tych mękach i bólach jak kładą Ci dzieciątko na brzuchu i piersi to o wszystkim w mig zapominasz i to jest piękno istoty życia i tego jakie my kobiety jesteśmy silne. Dzięki nam ten świat hula :)

Już pisałam że ja porodu też się nie bałam. Na luzie wszystko. Jakiś taki spokój wewnątrz czułam że wszystko będzie dobrze. I pewnie nie byłam świadoma tego jak to faktycznie wygląda. Teraz jestem i właśnie trochę czasem łapię stresa ☺

No a nie badał cię wcześniej palcem nawet ? Mnie mój bada palcem i to mu wystarczy a jak nie jest pewny to wtedy mierzy długość . Nawet jak dziewczyny ze szpitala do domu wypisują to biorą tylko na badanie palcem i on już wie czy się coś zmieniło od ostatniego razu czy nie

AA no właśnie. Przecież on mi nie zmienił karty ciąży , wpisuje tam dalej wszystko ale swoje notatki i osobna kartę ma u siebie dla siebie. I przed badaniem tez tam grzebał, to pewnie miał tam zapisane z ostatniego badania ile ma szyjka i podczas tego wczorajszego badania zobaczył , że się skróciła. Rozjaśniło mi się :):)
Bada mnie na fotelu a później USG. I z badania palcem uznał że jest krótsza

reklama
Ja mimo wszystko i tak myśle, ze geny maja na to wpływ, tylko nie zawsze dziedziczymy po mamie, czasem po tacie, a ze faceci nie rodzą to tak naprawdę nie wiadomo :p

No fakt. Ja jestem we wszystkim bardziej do taty podobna. Wygląd i charakter. Nawet się śmieję zawsze że piersi też po tacie mam ☺ bo moja mama to rozmiar jeden z tych największych a ja takie C

Do góry