reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja to wszystko wiem:) niemniej uważam że "tam" musi się już swoje dziać by takie drobiazgi wywołały poród. Jeśli organizm nie ma jeszcze rodzić to nawet codzienny seks nie pomoże :)
Z rozmów że znajomymi zaś słyszałam że takie wypedzanie gdy jest nieudane jest strasznie frustrujace. Więc niech się dzieje co chce.
Ponoć kolejne dzieci rodzą się wcześniej niż poprzednie. Moja córka nr 1 ur w skończonym 38tc. Córka nr 2 w skończonym 37tc. Wierzę w tą tendencję. Albo chce wierzyć:)

Mozna umyc caly wieżowiec okien i jak nie bedzie chciało wyjsc to nie wyjdzie hahah :)
Ale mam nadzieje ze to sie sprawdzi bo syn urodzony 41+6 dni masakra mialam wrazenie ze cały rok bylam w tej ciazy hehe :)

reklama
Mozna umyc caly wieżowiec okien i jak nie bedzie chciało wyjsc to nie wyjdzie hahah :)
Ale mam nadzieje ze to sie sprawdzi bo syn urodzony 41+6 dni masakra mialam wrazenie ze cały rok bylam w tej ciazy hehe :)
Heh... No właśnie. Niestety tu ludzik mały ma decydujące zdanie A nasze seksy i inne mogą go jedynie zachęcić :)
Ale na tyle uwierzyłam w swoją teorię że jakos nie biorę pod uwagę przenoszenia w sensie po skończeniu 40tc. Jak mnie to spotka to chyba w depresję popadne. :D

Cukier godzine po posilku 110 wiec w normie wiec nie wiem skąd ten cukier w moczu ?
A nie ważniejszy jest ten na czczo? Mi przynajmniej tak diabetolog mówiła. Nie mam tragicznego cukru, dla niej najważniejsze, że ten na czczo mam w 95% poniżej 90.

A jak ktoś pali i będę to wdychać to idzie ten syf do dziecka czy tez nie ? :) Myślałam ,że tak i zawsze uciekam od palących. :)
Bierne palenie szkodzi zawsze, także jak nie palisz to unikaj palaczy, czy w ciąży czy nie :)

Natasha stwierdziła , że to niezbyt mądre :laugh2: jak bym nie miała kuchenki tam w mieszkaniu już to też byśmy kupili indukcję :) a dużo prądu idzie ? I taką płytę można kupić i położyć na blacie szafki ? Czy coś specjalnego się kupuje pod to ?:)
Moja pzyjaciółka pracuje w Tauronie Dystrybucji i powtarzała mi do znudzenia, że nie chcę indukcji, bo tak na prawdę wcale nie jest energooszczędna, a wręcz przeciwnie. Jej koleżanka z pokoju sobie kupiła i klnie jak szewc. Szybko zmieniła na zwykłą, ceramiczną. A dodam, że pracownicy Taurona mają zniżkę (teraz to zmienili na jakieś co trzymiesięczne zwroty czy jakoś tak) za energię.

Czy poród sn, czy CC to mimo wszystko ingerencja w ciało, organizm. Kobieta często jest osłabiona i przysługuje mężowi opieka na nią (nad chorym członkiem rodziny).
Mój tak kombinuje, że będzie miał w sumie ok miesiąca wolnego, bo w razie wu, to starsze dzieci muszą mieć opiekę i mi chce pomóc po porodzie (a wiem, że bardzo się boi tych dwóch kobietek jakie pojawią się w naszym życiu) :)

Gdzie macie rozstępy ? Ja wczoraj zauważyłam , że zrobiły mi się na pośladkach :o mam nadzieję , że cały tyłek taki nie będzie :D kupiłam dzisiaj krem z bielendy ale wątpię żeby pomogło :huh:
Ja mam całe 5 na brzuchu, ale po pierwszej ciąży tyle mich się porobiło, że te parę w tę czy we w tę nie robi mi żadnej różnicy. A to, że ktoś się krzywo patrzy na plaży, to mnie może w dupencję pocałować, bo nie mój mąż ani żadna rodzina i tylko język mogę pokazać :)

A co do pieluszek, pisałyście o Dada 1... nie opłaca się ich kupować, bo w paczce jest chyba dwadzieścia parę sztuk i kosztują 20zł, a Pampers 1 są 43 i cena ok 20zł, także ekonomia :)

Ostatnia edycja:
Mi tam nie przeszkadzają rozstępy, mogą być i na całym brzuchu. Ale lepiej zapobiegać niż żeby później ktoś krzywo patrzyl np nad wodą. Jak nie pomoże to płakać nie będę :) posmaruje raz dziennie i starczy. Jak mają być to i tak będa i smarowanie nie pomoże. A duze Ci się zrobiły ?

Czy ja wiem..nie takie na całe brzuch. Mały się ulokował z prawej strony i po tej stronie jest ich znacznie więcej. Jakoś nad tym nie ubolewam :D byłam na to przygotowana :p

A nie ważniejszy jest ten na czczo? Mi przynajmniej tak diabetolog mówiła. Nie mam tragicznego cukru, dla niej najważniejsze, że ten na czczo mam w 95% poniżej 90.

Bierne palenie szkodzi zawsze, także jak nie palisz to unikaj palaczy, czy w ciąży czy nie :)

Moja pzyjaciółka pracuje w Tauronie Dystrybucji i powtarzała mi do znudzenia, że nie chcę indukcji, bo tak na prawdę wcale nie jest energooszczędna, a wręcz przeciwnie. Jej koleżanka z pokoju sobie kupiła i klnie jak szewc. Szybko zmieniła na zwykłą, ceramiczną. A dodam, że pracownicy Taurona mają zniżkę (teraz to zmienili na jakieś co trzymiesięczne zwroty czy jakoś tak) za energię.

Mój tak kombinuje, że będzie miał w sumie ok miesiąca wolnego, bo w razie wu, to starsze dzieci muszą mieć opiekę i mi chce pomóc po porodzie (a wiem, że bardzo się boi tych dwóch kobietek jakie pojawią się w naszym życiu) :)

Ja mam całe 5 na brzuchu, ale po pierwszej ciąży tyle mich się porobiło, że te parę w tę czy we w tę nie robi mi żadnej różnicy. A to, że ktoś się krzywo patrzy na plaży, to mnie może w dupencję pocałować, bo nie mój mąż ani żadna rodzina i tylko język mogę pokazać :)

A co do pieluszek, pisałyście o Dada 1... nie opłaca się ich kupować, bo w paczce jest chyba dwadzieścia parę sztuk i kosztują 20zł, a Pampers 1 są 43 i cena ok 20zł, także ekonomia :)

Te dada 1 kosztują 10zl :)

reklama
Tak sobie lezymy ♥️♥️♥️ Jagódka & Gaja

Załączniki

• 20180604_175022.jpg
    20180604_175022.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 56
Do góry