reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No bo obcisłe pięknie podkreślają nasze piłeczki :D
Albo odcięte pod biustem.
Bo jak mierzyłam te luźne, trapezowe to jak szafa trzydrzwiowa wyglądałam mimo że ja chudzina [emoji23]
Poza tym przy upałach i z brzuszkiem jednak sukienki najwygodniejsze :)
A ja znowu nakupilam na początku ciąży z 20 sukienek. Co któraś założe to odkładam bo kazda jedna za krotka się zrobiła bo brzuch podniósł .. i muszę coś kupić bo mam z 5 dobrych ale właśnie nie takie obcisłe :(
Za to ile będę miała sukienek na po porodzie z płaskim brzuszkiem :D

reklama
36 to chyba za wcześnie delikatnie :p ja bym chciała 37/8 :) akurat wtedy Kamil zjedzie na wolne i zostanie do końca lipca i na połowę lub cały sierpień. Tylko oby nie było tak , że k zjedzie 4 lipca w moim 37 skończonym a ja urodzę w 40 lub po terminie w sierpniu. I wyjdzie na to , że będzie musiał wrócić i nawet małej nie zobaczy ://

Medycyna już na tyle jest rozwinięta i do przodu, że nawet gdyby się to stało za miesiąc to jestem całkowicie spokojna, a często jest tak, że tym z nas, które maja szyjki po 4-5 cm i nic się w czasie dalej ciszy nie dzieje to nagle pierwsze zaczynaja rodzic hah. Także różnie może być. W połowie lipca już będziemy próbowali wygonić mała z brzuszka różnymi sposobami :)

Medycyna już na tyle jest rozwinięta i do przodu, że nawet gdyby się to stało za miesiąc to jestem całkowicie spokojna, a często jest tak, że tym z nas, które maja szyjki po 4-5 cm i nic się w czasie dalej ciszy nie dzieje to nagle pierwsze zaczynaja rodzic hah. Także różnie może być. W połowie lipca już będziemy próbowali wygonić mała z brzuszka różnymi sposobami :)

Jak szyjka sie nie skraca ani nic sie nie dzieje to ciezko bedzie ja wygonic :)
Też tak próbowałam z synem i urodził sie 2 tygodnie po terminie haha :)
Zresztą im dluzej w brzuszku tym lepiej, do terminu chociaz :)

A długo już masz taką miękka ?
I co na to lekarz ? Czyli to jest tak , że jak szyjka się skraca , mięknie itp to znaczy , że się szybciej urodzi ? Czy to nie ma związku ? :)
Nie mam zielonego pojecia jak to jest.. nawet nie chcialo mi sie czytac o tym.. a lekarz mi tylko to powiedzal i ze za dwa tyg zobaczymy co sie bedze dzialo..

U mnie dział tak...I już nam dość [emoji23][emoji16]
IMG-20180604-WA0000.jpeg

Załączniki

• IMG-20180604-WA0000.jpeg
    IMG-20180604-WA0000.jpeg
    63,2 KB · Wyświetleń: 344
My już będziemy wyganiać w pierwszy dzień zjazdu K do Polski :D
Bo nie chce czekać do 40 tygodnia..
I miałam właśnie Was pytać, gdzie mogę kupić te liście malin czy coś , żeby robić sobie napary i pić. I czy serio to pomaga na szybszy poród ? Ile tego trzeba pić żeby pomogło ?:) Mi to nawet masowanie brzucha chyba da radę bo mój chwilę masował przed wyjazdem w południe i później brzuch twardy długo.. więc wątpię , żebym przenosiła ciążę. Przynajmniej mam taką nadzieję :p

Nie mam zielonego pojecia jak to jest.. nawet nie chcialo mi sie czytac o tym.. a lekarz mi tylko to powiedzal i ze za dwa tyg zobaczymy co sie bedze dzialo..
Którego idziesz na wizytę ?:)
Ja tez jestem ciekawa czy jeszcze się skróci. Powiem żeby mi zmierzył bo ciekawa jestem ile poszła w dół z 5cm

reklama
Do góry