reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@KatiNails ale niektórzy lekarze twierdzą że nie ma podstaw. Jak córka była chora a ja na zwolnieniu na ciążę i źle się też czułam to lekarz nie chciał mężowi L4 wypisać na córkę także wiesz niestety różnie to bywa.

@klaudiaa975 termin mam na 14.08

@luiza my mamy indukcję nie wiem czy tańsza niż gaz ale bezpieczniejsza napewno. Ogólnie gdybym nie musiała mieć pieca gazowego to wolę gazu w domu nie mieć. A na indukcji się gotuje duzo szybciej. No i to czyszczenie nie zamieniłabym tego na nic innego:)

A jeśli chodzi o poród to ja nie chce urodzić przed skończonym 37 TC bo wtedy to dalej jest wcześniak a za tym zawsze idą konsekwencje. Dodatkowe wizyty, kontrolę u specjalistów no i wiem że byłby to dodatkowy stres nawet jakby wszystko było ok.

reklama
A czy Wy zamierzacie wracać do oracy po urlopie macierzyńskim? Czy bierzecie wychowawczy później na parę miesięcy? Bo zastanawiam się czy będę miała odwagę oddac malego do zlobka po roku czasu.
Z córką po roku została moja mama. Teraz ze względu na jej stan zdrowia mi nie pomoże. Zanim zaszłam w ciążę teraz teściowa nam cały czas mówiła że ona będzie z drugim bo jest na przedemerytalnym i w każdej chwili może odejść z pracy. Kilka dni temu przy okazji innego tematu oznajmiła że ona jeszcze co najmniej 2 i pół roku zamierza pracować. Już jej miałam powiedzieć że obiecała nam zostać z dzieckiem jak będę chciała wrócić do pracy po roku. Ale póki co to jeszcze daleko. Nie będę się kłócić. Trudno najwyżej będę musiała siedzieć z małym dłużej bo do żłobka nie oddam. Dobrze , że mąż tego nie słyszał bo by jej jeszcze coś w nerwach powiedział a tak to jeszcze może być różnie.

Ja mam indukcję już od 9lat i nie zamieniłabym na żadną inną. Nie wiem ile prądu zużywa ale niedużo. Za cały prąd w mieszkaniu płacimy 110-120zł na miesiąc. Łatwa w utrzymaniu czystości, nawet jak cos zmażę i tłuszcz nachlapie to wystarczy wytrzeć tylko wilgotną szmatką.

@luiza my mamy indukcję nie wiem czy tańsza niż gaz ale bezpieczniejsza napewno. Ogólnie gdybym nie musiała mieć pieca gazowego to wolę gazu w domu nie mieć. A na indukcji się gotuje duzo szybciej.

Ja na temat indukcji powtarzam tylko, to co usłyszałam. Także jakie ma faktycznie zużycie nie wiem z pierwszej ręki. Ogólnie mam płytę gazową, a piekarnik na prąd. Cholernie boję się gazu, ale tyle lat na nim gotuję, że jak jadę do mamy (ona ma płytę ceramiczną) i mam gotować u niej cokolwiek, to mnie szlag trafia, bo zawsze coś wykipi, albo za szybko zmniejszę i się nie gotuje, także ten, przyzwyczajenie :p

Nasienie męskie pomaga wywołać skurcze i poród, bo ma taki składnik, który pobudza tam w środku wszystko. Mycie okien, bo jak się wysoko podnosi ręce to tez krew ma szybsze ciśnienie i tez wszystko pobudzi tak samo chodzenie po schodach itd
Zapomniałaś dodać o myciu podłogi na kolanach bo ja takie mądrości też słyszałam.
Ja znów mysle że dziecko samo wie kiedy chce wyjść i później się jest pod taka opieka że jak jest coś nie tak to lekarze już wiedzą co robić.
Oczywiście wiadomo jeżeli donosze ciążę to też zamierzam się kochać z mężem , trochę więcej w domu robić ale bez przesady żeby okna myć czy latać po schodach co chwilę albo ta podłogę na kolanach .. przecież łożysko może się odkleic od tych magicznych pobudzaczy porodu. Dla mnie bezpieczeństwo ponad wszystko a jeżeli lekarze pozwolą być w 41 tygodniu ciąży to widocznie tak jest bezpiecznie :)

Słuchajcie dziewczyny nie wiem czy ruszany był ten temat czy ja sobie tylko o tym myślałam, ale w Rossmanie jak się ukończy 34 tydzień ciąży do ukończenia pierwszego miesiąca życia dziecka to można odebrać paczkę pieluszek rozm 1. Gdybym wiedziała wcześniej to bym nie kupowała no ale może Wam się przyda jeśli macie kartę sklepu.

Ja właśnie jeszcze nie mam żadnych i się zastanawiam, przy córce używałam dady ale nie ma 1 :( w sumie z tych pieluszek dady byłam zadowolona. Cały czas też się boje z myślami jakie chusteczki. Czytam na srokao i już glupieje.
Ja chusteczki z hipp kupuje opinie dobre a i przy 2 pierwszych przetestowane tylko trzeba ich szukać i promocja rzadko

Zapomniałaś dodać o myciu podłogi na kolanach bo ja takie mądrości też słyszałam.
Ja znów mysle że dziecko samo wie kiedy chce wyjść i później się jest pod taka opieka że jak jest coś nie tak to lekarze już wiedzą co robić.
Oczywiście wiadomo jeżeli donosze ciążę to też zamierzam się kochać z mężem , trochę więcej w domu robić ale bez przesady żeby okna myć czy latać po schodach co chwilę albo ta podłogę na kolanach .. przecież łożysko może się odkleic od tych magicznych pobudzaczy porodu. Dla mnie bezpieczeństwo ponad wszystko a jeżeli lekarze pozwolą być w 41 tygodniu ciąży to widocznie tak jest bezpiecznie :)
Ja testowałem wiele sposób na szybszy poród i urodziłam oboje w 41 tyg więc u mnie się nie sprawdziły

Brzuszek Ci się podniósł :)
Sukienka super :*
Tak właśnie mi się wydaje, że się podniósł, ale też mam wrażenie że ona się teraz inaczej ułożyła. Zobaczymy w czwartek na prenatalnych.
Na prawdę porządna. Nie miałam takiej od początku ciąży :)
Bardzo kompetentny i przykładający się lekarz :) do tego dowiedziałam się , że pracuje w szpitalu w Kielcach i będzie się starał żeby przyjąć mój poród :) pytałam czy muszę mieć skierowanie to powiedział , że mam przyjechać i będzie miejsce i nie odesla mnie na pewno do innego szpitala. Mam dzwonić jak będę rodzić. :) Jestem taka spokojna przy tym lekarzu, nie jak przy poprzednim..

Też mam nadzieję , że mala wysiedzi grzecznie do lipca i , że twoja tez nie zrobi Ci niespodzianki :)
I taki powinien być lekarz.
Gdzie macie rozstępy ? Ja wczoraj zauważyłam , że zrobiły mi się na pośladkach :o mam nadzieję , że cały tyłek taki nie będzie :D kupiłam dzisiaj krem z bielendy ale wątpię żeby pomogło :huh:
Po synu mam na piersiach i mały pajączek wokół pępka, a teraz właśnie ostatnio się zorientowałam że mam całe pośladki pocięte. No cóż.. trudno :p
Słuchajcie dziewczyny nie wiem czy ruszany był ten temat czy ja sobie tylko o tym myślałam, ale w Rossmanie jak się ukończy 34 tydzień ciąży do ukończenia pierwszego miesiąca życia dziecka to można odebrać paczkę pieluszek rozm 1. Gdybym wiedziała wcześniej to bym nie kupowała no ale może Wam się przyda jeśli macie kartę sklepu.
był był :) ja już mam dwie paczki [emoji23] jedną z mojej aplikacji, a druga z aplikacji męża :)

Jasne :) nic na sile, mówię tylko co ja zamierzam robić a każdy ma swój wybor. Ja wole urodzić w 38, bo będzie mi łatwiej niż przy końcu. Także i bezpieczniej dla małej i dla mnie. Taka ciąża to już donoszona ciąża także nic dziecku by się nie stało :) tym bardziej, że od samego początku nie mamy problemów z moim i jej zdrowiem, rozwija się wręcz ksiazkowo :)
Moja koleżanka rodziła w 37 i mala teraz musi jezdzic na rehabilitację a dopiero teraz wyszło jak jest większa bo nie tak główkę podnosi , cos tam z napięciem . Ja też chcialam żeby wcześniej urudzila się ale jak człowiek się naczyta i czasem nasłucha to potem są obawy i strach :)

reklama
Moja koleżanka rodziła w 37 i mala teraz musi jezdzic na rehabilitację a dopiero teraz wyszło jak jest większa bo nie tak główkę podnosi , cos tam z napięciem . Ja też chcialam żeby wcześniej urudzila się ale jak człowiek się naczyta i czasem nasłucha to potem są obawy i strach :)
Akurat zwiększone / zmniejszone napięcie mięśniowe ma teraz bardzo dużo dzieci :) także urodzonych w terminie :)

Do góry