miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Pierwszy raz nie musiałam czekać na wizytę ledwo weszlam na korytarz i odrazu do gabinetu
Lekarz pierw mnie zbadał na fotelu, szyjka się skróciła dlatego za 10 dni kazał przyjść na kontrolę bo pozniej jedzie na dwa tygodnie na urlop i zobaczę się z nim dopiero 1 lipca , możliwe , że to będzie ostatnia wizyta w 37 tygodniu
Kazał się nie martwić ta szyjka ale powiedział , że myślał , że szybciej mi się wszystko uspokoi ale dalej mam skurcze i te twardnienia więc mam się jeszcze bardziej oszczędzać.
Pozniej zrobił mi USG i tak żałuję , że nie chodziłam do niego od samego początku.. u poprzedniego lekarza, ordynatora szpitala i podobno najbardziej polecanego nawet na USG nic nie było nigdy widać , rzadko kiedy coś udało mu się uchwycić. A u tego leżałam sobie wygodnie , przede mną ogromny monitor i oglądałam sobie dzidzie. Badal wszystko dokładnie. Identycznie jak na 2 i 3 prenatalnym Co lekarze z certyfikatem. Więc on na pewno tez ma do tego "papierek". Próbował zrobić zdjęcie buzi Alicji ale znowu schowana w lozysko. Za chwilę patrzę, a lekarz włącza 4D. To wiecie ile bym miała takich super zdjęć jak bym chodzila do niego od początku ?
Zauważył te moje siniaki na nogach i kazał brać leki bo będzie jeszcze gorzej , pojawiają się same i znikają.. :/
Powiedział , żebym wytrzymala jeszcze 4/5 tygodni. Czyli do skończonego 37/8 tygodnia bo szyjka robi się miekka, ale mam nie panikować , jak będzie gorzej 14.06 to wtedy szpital. mała strasznie napiera główka. I spytał czy duzo chodzę siku im mniej tym lepiej w ciazy. Spytałam czemu. To powiedział , że im częściej się chce siku tym bardziej dziecko uciska na kanał.
Luteina do samego końca 1/2 x dziennie , 3x magnez i tamte leki które przepisał. Witaminę c mogę odstawic.
Malutka wazy już 2.200 [emoji173]️[emoji173]️
I pokazał mi siatkę centylowa dokładna. Moja jest średnia , delikatnie ponad średnia. Nie jest wcale w 90 centylu więc wielka nie będzie ale malutka też nie bo my jesteśmy wysocy. Będzie idealnie normalna wagowo i wzrostowo, co mnie uspokoilo bardzo
No i super, że zadowolona z wizyty to teraz trzeba się oszczędzać.