reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
W Polsce na zagraniczne zarobki raczej nie uda wam się wziąć pożyczki/kredytu. Tak wiem, bo mama mojego Bartka pracuje w bankowości w Niemczech już od wielu lat, on sam od 2 lat w PL firmie i kredyt dopiero będziemy mogli wziąć tam i to i tak jak Bartek po tej swojej umówie na rok dostanie następna na rok i dopiero po tej nastepnej na rok jak podpiszą z nim na czas nieokreślony to wtedy może wziąć kredyt.
No właśnie siostra pracuje w parabanku i też tak mówiła, ale chciałam jeszcze kogoś spytać.. więc będziemy musieli w lipcu pytać o pożyczkę na dowód a duży kredyt dopiero w Niemczech jak już przejdzie do innej firmy.. ale tak nie lubię parabanków.. bo oddaje się drugie tyle :///

Stary mi przyniósł z piwnicy sukienkę o której zapomniałam [emoji23] a teraz na upały jak znalazł [emoji23] w tamtym roku na wyprzedaży w Sinsay za 20 zł [emoji23][emoji23][emoji23]
IMG_20180604_155206.jpg

Załączniki

• IMG_20180604_155206.jpg
    IMG_20180604_155206.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 324
A który lekarz wypisuje opiekę na żonę, bo jak rodziłam 2 lat temu to mój gin niechciał wypisać.
No właśnie z tym jest problem bo lekarze nie chcą tego wypisywać. Czasem w szpitalu wypisują , a czasem trzeba iść do internisty i on wypisze. Ale nie wiem czy którykolwiek ma obowiązek wypisać jeśli uważa że zwolnienie nie jest konieczne.

Pierwszy raz nie musiałam czekać na wizytę :) ledwo weszlam na korytarz i odrazu do gabinetu :)
Lekarz pierw mnie zbadał na fotelu, szyjka się skróciła dlatego za 10 dni kazał przyjść na kontrolę bo pozniej jedzie na dwa tygodnie na urlop i zobaczę się z nim dopiero 1 lipca , możliwe , że to będzie ostatnia wizyta w 37 tygodniu :)
Kazał się nie martwić ta szyjka ale powiedział , że myślał , że szybciej mi się wszystko uspokoi ale dalej mam skurcze i te twardnienia więc mam się jeszcze bardziej oszczędzać.

Pozniej zrobił mi USG i tak żałuję , że nie chodziłam do niego od samego początku.. u poprzedniego lekarza, ordynatora szpitala i podobno najbardziej polecanego nawet na USG nic nie było nigdy widać , rzadko kiedy coś udało mu się uchwycić. A u tego leżałam sobie wygodnie , przede mną ogromny monitor i oglądałam sobie dzidzie. Badal wszystko dokładnie. Identycznie jak na 2 i 3 prenatalnym Co lekarze z certyfikatem. Więc on na pewno tez ma do tego "papierek". Próbował zrobić zdjęcie buzi Alicji ale znowu schowana w lozysko. Za chwilę patrzę, a lekarz włącza 4D. To wiecie ile bym miała takich super zdjęć jak bym chodzila do niego od początku ?:(

Zauważył te moje siniaki na nogach i kazał brać leki bo będzie jeszcze gorzej , pojawiają się same i znikają.. :/

Powiedział , żebym wytrzymala jeszcze 4/5 tygodni. Czyli do skończonego 37/8 tygodnia bo szyjka robi się miekka, ale mam nie panikować , jak będzie gorzej 14.06 to wtedy szpital. mała strasznie napiera główka. I spytał czy duzo chodzę siku im mniej tym lepiej w ciazy. Spytałam czemu. To powiedział , że im częściej się chce siku tym bardziej dziecko uciska na kanał.

Luteina do samego końca 1/2 x dziennie , 3x magnez i tamte leki które przepisał. Witaminę c mogę odstawic.

Malutka wazy już 2.200 ❤️❤️
I pokazał mi siatkę centylowa dokładna. Moja jest średnia , delikatnie ponad średnia. Nie jest wcale w 90 centylu więc wielka nie będzie ale malutka też nie bo my jesteśmy wysocy. Będzie idealnie normalna wagowo i wzrostowo, co mnie uspokoilo bardzo :)

reklama
Pięknie [emoji7]
No właśnie z tym jest problem bo lekarze nie chcą tego wypisywać. Czasem w szpitalu wypisują , a czasem trzeba iść do internisty i on wypisze. Ale nie wiem czy którykolwiek ma obowiązek wypisać jeśli uważa że zwolnienie nie jest konieczne.
U nas w szpitalu (4 lata temu ) pytali przed wypisem czy tacie wypisywać opiekę :)
Dodatkowo jak nie ma podstaw ?
Czy poród sn, czy CC to mimo wszystko ingerencja w ciało, organizm. Kobieta często jest osłabiona i przysługuje mężowi opieka na nią (nad chorym członkiem rodziny).

Do góry