reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A czy Wy zamierzacie wracać do oracy po urlopie macierzyńskim? Czy bierzecie wychowawczy później na parę miesięcy? Bo zastanawiam się czy będę miała odwagę oddac malego do zlobka po roku czasu.
Po roku mam zamiar wrócić do pracy, nawet muszę [emoji4] Z jednej wypłaty byśmy nie wyżyli[emoji4] Dziecko mam zamiar do żłobka zapisać [emoji16]
A.byly te sukienki maxi? Chcialam sobie kupić ale juz nic nie dostalam :(
Tak były.. aż całe dwie[emoji4] Sukienki, jak zwykłe wymiotło.
Cukier godzine po posilku 110 wiec w normie wiec nie wiem skąd ten cukier w moczu ?
Kurczę dziwne... zostawiają cię w szpitalu na obserwacji?

Aaaaa w koncu przyszlooo :rofl: ale sie cieszeee :D
IMAG5487_1.jpg
IMAG5486_1.jpg
mam juz wszystkooo :D

Załączniki

• IMAG5487_1.jpg
    IMAG5487_1.jpg
    380,6 KB · Wyświetleń: 370
  • IMAG5486_1.jpg
    IMAG5486_1.jpg
    648,6 KB · Wyświetleń: 369
Ja kupuję ten co napisałas avent elektryczny. Znalazłam na necie najtaniej za 370 zł chyba jakoś tak. Wyślę Ci linka później :)
Ja z Medeli, ale zastanawiam się dalej czy elektryczny czy dwufazowy ręczny. Jak myślicie ? Potrzebuje tylko po to żeby odciągnąć gdybym miała za dużo i pobudzić laktację gdyby było za mało. Raz na jakiś czas odciągnąć do pudełeczka gdybym chciała wyjść. To lepiej który ?
Wcześniej myślałam nad ręcznym lub elektrycznym ale ostatnio zobaczyłam ten ręczny dwufazowy , to taki starczy ? Czy już lepiej dołożyć te 200zl o kupić elektryczny ?
Przez krew i układ oddechowy do dziecka nic nie przechodzi :) przechodzi wyłącznie przez łożysko - krew matki z krwią dziecka się nie miesza :) a łożysko dużo substancji też nie przepuszcza:) także spokojnie , bo sama siebiw trochę stresujesz :* a stres bardziej jeszcze może dziecku zaszkodzić :*
A jak ktoś pali i będę to wdychać to idzie ten syf do dziecka czy tez nie ? :) Myślałam ,że tak i zawsze uciekam od palących. :)
A wlasnie, odnosnie laktatora,bierzecie do szpitala?
Tak, a moim wypozyczaja ale ja nie chcę się prosić i używać po kimś :)
Zostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
Trzymaj się :* i daj znać w miarę na bieżąco co u Was :*
U nas to samo [emoji23] niech stoi [emoji14] jeść nie woła a nie daj Boże coś by się wcześniej zaczęło to przynajmniej jeszcze pakowaniem ja czy mąż się stresować nie będziemy. Zobacz załącznik 863695
U mnie też już czekają :)
1528117983425661731233.jpg
Tez by mi pasowało zrobić bo widziałam jak ostatnio się mężowi oczy zaświeciły jak ktoś coś powiedział o pomidorowej. A ja tak nie lubię tego jeść [emoji849][emoji849]
Z ryżem :D
My mieliśmy na poprzednim mieszkaniu. A tu od 3 miesięcy czekamy na tą zmywarkę co właściciel jak się wyprowadzaliśmy obiecał założyć..
U mojej mamy jest tu zmywarka, ale od roku służy nam za szafkę :D u siebie też nie chce i nie kupujemy :p jakoś mnie denerwuje to opłukanie, chowanie itp. wolę sobie po swojemu wymyć w zalewie. A będę sama z malutka więc dużo do mycia na pewno nie będę miała :)
Dzisiaj po Usg włączył mi się syndrom wiciq gniazda hahaha. W szafie ogarniete, pralka pierze ciuszki, ja zabrałam się za przygotowywanie kocyka do szycia i po drodze od lekarza popołudniu m zamiar coś z kosmetyków kupić. No nareszcie czerpie z tego radość bo do tej pory wszystko co robiłam to z musu a teraz z chęci:)
A czemu wcześniej z musu ?
Dziewczyny a macie jakiś sposób jak doprać takie jasno żółte plamki na ubrankach niemowlęcych? Mamy ciuszki bo bratanku i na kilku rzeczach nie sprały się te plamki. Mogę te ciuszki namoczyć w vanishu a później wyprać jeszcze raz? Czy macie jakieś inne sposoby?
Hm. Może i można tak vinishem :hmm: a próbowałaś tym z Loveli odplamiaczem ?
Ja właśnie jeszcze nie mam żadnych i się zastanawiam, przy córce używałam dady ale nie ma 1 :( w sumie z tych pieluszek dady byłam zadowolona. Cały czas też się boje z myślami jakie chusteczki. Czytam na srokao i już glupieje.
Jest dada 1 :) ale widziałam jedynie w Hebe i raz w Biedronce.

Załączniki

• 1528117983425661731233.jpg
    1528117983425661731233.jpg
    991,3 KB · Wyświetleń: 77
Jeszcze mi się do pieluszek przypomniało...
Te tańsze zamienniki w małych rozmiarach często takie sztywne i nieciekawe kiedyś były. Teraz nie wiem jak jest. Ale słyszałam kiedyś teorie że sztywność tych pieluch jest uzasadniona rozwojem bioderek. Dzieci są nieco szerzej pieluchowane przez to i teoretycznie dla nich dobrze...
Sama nie wiem jeszcze jakich będę używać ale skłaniam się dada rosmann lub Lidl. W moim Lidlu w wc jest stanowisko do przewijania wyposażone w ichnie pieluchy i obmacalam sobie sztukę w rozm 2. Na moje oko wygląda przyzwoicie ;) ale wiadomo że przede wszystkim musi malucha nie uczulac...

reklama
@klaudiaa975 z musu bo wiedziałam że już muszę to zacząć robić ale wcale mi się nie chciało. Jakoś tak nie miałam weny. Dalej nie jest tak że szaleje ale jak wyciągnęłam te maluskie ciuszki niektóre takie co córka nosiła to mnie na wspominki wzięło i się zachcialo je szykować:))

Do góry