reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie tez zaczęło się od 30 i jest coraz ciężej :( jeszcze 7/8 tygodni do terminu porodu , ale mam nadzieję , że za 4 tygodnie już malutka będzie z nami. Lekarz tez tak wrozy :)

Nie martw się :) dzieciaczki od pogody i braku miejsca też są spokojniejsze , musisz zwracać uwagę czy w ogóle się rusza w ciągu dnia. Nie tylko kopanie się liczy ale wypinanie się czy przekręcenie również :)

Dlaczego tydzień przed terminem ?

Fajny :) a ja się ostatnio zastanawiam czy jest możliwość kupienia stanika do karmienia ale nie tylko uszstywnianego dołem ale całej sztywnej miski , jak w zwykłym staniku ?

Ale chyba nie długie te paznokcie planujesz robić ?:D

Biedna :( Az taki problem z włosami ?:(

U nas też , jeszcze tydzień pozniej pełno ubranek i rzeczy do wyboru. Ludzi też nie ma za wiele żeby trzeba było się "bić" o te ciuszki :p

Mi tez lekarze zawsze liczą skończony tydzień. Ale jakoś mi tak się lepiej mówi , że jestem w 33 skoro już mam 32+2 :) na początku tygodnia mozna mówić że 32 ale jak już jest 33+5/6 to czemu nie :)
Ja tak licze od 5-6tyg jeszcze u mnie.. bo wg OM mam na 27 lipca a wg USG tydz pozniej..

reklama
Jak urodziłam córkę, to mąż wziął 2 dni okolicznościowego, 2 tyg opieki na mnie i od razu 2 tyg ojcowskiego. Teraz też tak zrobi. Zastanawiam się czy gin mu może wypisać więcej niż 2 tyg opieki nade mną? Wiecie może?
Nie może więcej. W roku przysługuje 14 dni zwolnienia na bliskiego członka rodziny i to właśnie to lekarze wypisują.

Ja już po wizycie :)
Napiszę jak tylko Was podgonie. Czyli ok 300postow :o szalejecie od wczoraj :D

Mam pytanie do dziewczyn Polsko/Zagranicznych :D czy jeśli Kamilowi udało by się uzyskać zaświadczenie o zarobkach z trzech ostatnich miesięcy od szefa to może tym papierkiem starać się o pożyczkę w Polsce ? Czy tylko za granicą , skoro pracodawca jest zagraniczny ?

W Polsce na zagraniczne zarobki raczej nie uda wam się wziąć pożyczki/kredytu. Tak wiem, bo mama mojego Bartka pracuje w bankowości w Niemczech już od wielu lat, on sam od 2 lat w PL firmie i kredyt dopiero będziemy mogli wziąć tam i to i tak jak Bartek po tej swojej umówie na rok dostanie następna na rok i dopiero po tej nastepnej na rok jak podpiszą z nim na czas nieokreślony to wtedy może wziąć kredyt.

Mi się sierpień 2019 po macierzyńskim kończy już umowa tam i ja zamierzam wrócić dopiero we wezesniu/październiku 2020 do pracy jak mała będzie miała 2 lata i na spokojnie, bez stresu wyślemy ja do żłobka.

Chce się nią nacieszyć, odpocząć, poświecić rodzinie itd, skorzystać z przyszłych wakacji nad morzem i Mazury, a za 2 lata do Chorwacji.
Mi umowa konczy sie w grudniu 2019 i raczej nie zamierzam tam wracac.. znajde prace blizej ;)

U mnie tez zaczęło się od 30 i jest coraz ciężej :( jeszcze 7/8 tygodni do terminu porodu , ale mam nadzieję , że za 4 tygodnie już malutka będzie z nami. Lekarz tez tak wrozy :)

Nie martw się :) dzieciaczki od pogody i braku miejsca też są spokojniejsze , musisz zwracać uwagę czy w ogóle się rusza w ciągu dnia. Nie tylko kopanie się liczy ale wypinanie się czy przekręcenie również :)

Fajny :) a ja się ostatnio zastanawiam czy jest możliwość kupienia stanika do karmienia ale nie tylko uszstywnianego dołem ale całej sztywnej miski , jak w zwykłym staniku ?

U nas też , jeszcze tydzień pozniej pełno ubranek i rzeczy do wyboru. Ludzi też nie ma za wiele żeby trzeba było się "bić" o te ciuszki :p

Mi tez lekarze zawsze liczą skończony tydzień. Ale jakoś mi tak się lepiej mówi , że jestem w 33 skoro już mam 32+2 :) na początku tygodnia mozna mówić że 32 ale jak już jest 33+5/6 to czemu nie :)

Nie, takiej długości średniej :) nie chce dziecka uszkodzić i sobie krzywdy zrobić.

Ja zaczęłam 32 tydzień i tez mam nadzieje, ze za miesiąc urodzę :)

A ja umylam naczynia, pozamiatałam mieszkanie, wstawiłam pranie, rozwiesiłam, poszłam po koszyk truskawek i teraz mam relaks przed serialem na netflixie, bo założyłam konto i na miesiąc mamy darmowy dostęp ;) i tak się rozpieszczamy z córcia soczkiem z jabłka, imbiru i pomarańczy i truskawkami :)

IMG_1528115881.396553.jpg

Załączniki

• IMG_1528115881.396553.jpg
    IMG_1528115881.396553.jpg
    306 KB · Wyświetleń: 316
Mi dzisiaj mała też coś słabo się rusza i siedzę jak na szpilkach. Wogole od jakiegoś tygodnia po spaniu bolał mnie mięsień na wzgorku łonowym a od wczoraj czuje takie mrowienie przechodzace w rytmiczne pulsowanie jakby silny przepływ krwi. Jak chodziłam w ciąży z Lenka to miałam podobne we wnętrzu pochwy jakby coś tam wibrowalo. Ma któraś podobnie?. W środę mam wizytę to spytam czy to normalne

Ja często pod rzebrami mam mrowienie , a wiem , że tam malutka coś ma bo często wpycha pod rzebra jakaś część ciala.
Ale nie wiem czemu takie mrówki odczuwam :huh: więc i u ciebie też pewnie to nie jest nic złego :)

reklama

Czemu lekarz Ci wróży, że mała urodzi się wcześniej? Masz jakieś przesłanki co do tego? :) 4 tygodnie to już tak bliziutko [emoji7]

Do góry