reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja już po wizycie :)
Napiszę jak tylko Was podgonie. Czyli ok 300postow :o szalejecie od wczoraj :D

Mam pytanie do dziewczyn Polsko/Zagranicznych :D czy jeśli Kamilowi udało by się uzyskać zaświadczenie o zarobkach z trzech ostatnich miesięcy od szefa to może tym papierkiem starać się o pożyczkę w Polsce ? Czy tylko za granicą , skoro pracodawca jest zagraniczny ?

Ja już po wizycie :)
Napiszę jak tylko Was podgonie. Czyli ok 300postow :o szalejecie od wczoraj :D

Mam pytanie do dziewczyn Polsko/Zagranicznych :D czy jeśli Kamilowi udało by się uzyskać zaświadczenie o zarobkach z trzech ostatnich miesięcy od szefa to może tym papierkiem starać się o pożyczkę w Polsce ? Czy tylko za granicą , skoro pracodawca jest zagraniczny ?
napisz odrazu jak bylo , ile mala wazy czy wszytsko ok :) :)

Eh no tak to właśnie jest..mnie za każdym razem jak przyjmowali do pracy w przedszkolu to ciągle było pytanie czy nie jestem w ciąży, albo czy nie planuje także wiesz..to świństwo jest.. ;/
Nie można takich pytań zadawać, i takie naruszenia najlepiej do pipu zgłaszać. Sama prowadziłam rozmowy rekrutacyjne i są pytania których nie można zadawac między innymi o stan cywilny, planowanie bądź posiadanie dzieci, poglądy polityczne, religijne itd.

Ja wracam po roku do pracy pewnie jeszcze urlop wykorzystam więc jakoś w grudniu będę wracała a Młody do żłobka. Nie idę na wychowawczy. Nie widzę siebie siedzącej rok w domu z dzieckiem a co dopiero więcej:) i chociaż kocham moje dzieci nad życie nie zrezygnuje z samorealizacji:)

W 30 tyg tez mialam bole jakby okresowe ;) teraz mam bole wszystkiego..
Ledwo co zmylam naczynia.. :confused2: mala od rana wariuje w brzuchu.. jakies przepychanki sobie urzadza.. :) trudno mi dzis oddychac..
U mnie tez zaczęło się od 30 i jest coraz ciężej :( jeszcze 7/8 tygodni do terminu porodu , ale mam nadzieję , że za 4 tygodnie już malutka będzie z nami. Lekarz tez tak wrozy :)
Dziewczyny czy wy liczycie ruchy dziecka? Czytam, że w fazie aktywnej powinno być ich minimum 10 w ciągu max 0,5godziny. Mam wrażenie, że od soboty mała się mniej rusza i już zaczynem fiksować.
Nie martw się :) dzieciaczki od pogody i braku miejsca też są spokojniejsze , musisz zwracać uwagę czy w ogóle się rusza w ciągu dnia. Nie tylko kopanie się liczy ale wypinanie się czy przekręcenie również :)
Dlatego napisałam że czekają do 2 tyg a tydz po terminie z OM trzeba wstawić się do szpitala i zaczynają wywoływać ja z 2 dzieci rodziłam 7 dni po terminie akurat się udało że oboje w ten 7 dzień w nocy zaczęły pchać się na świat i nie musiałam mieć wywoływanego porodu teraz nie stery obawiam się że będzie inaczej bo już tydz przed terminem z OM mam się wstawić w szpitalu no chyba że zacznie się coś wcześniej
Dlaczego tydzień przed terminem ?
Zamówiłam stanik do karmienia na razie jedną szt. Normalnie z tej firmy noszę 80G, ten wzięłam 80H . Link do: Biustonosz Ava Blois 1158 dla mam 80 H Czarny
Fajny :) a ja się ostatnio zastanawiam czy jest możliwość kupienia stanika do karmienia ale nie tylko uszstywnianego dołem ale całej sztywnej miski , jak w zwykłym staniku ?
Może i nie śmierdzieć, co nie zmienia faktu, że to chemia, która poprzez układ oddechowy i skore głowy i krew i tak dostaje się do naszych organizmów i jest szkodliwe. Dlatego w ciąży przenigdy bym tego nie zrobiła. W czasie karmienia tez nie można. Także niestety coś za cos. Albo ciąża i zdrowie dziecka albo nasze zachcianki wygladowe :)

Ja po porodzie we wrześniu zrobię sobie kolor u fryzjera, zrobię sobie paznokcie itd. Dzidziuś najważniejszy :D
Ale chyba nie długie te paznokcie planujesz robić ?:D
Ehhh No to mnie pocieszyłas :( nie wiedziałam, ze aż tak silnie to szkodzi. Myslalam, ze jak nie w ciazy to chociaż zaraz po ;( a wyglada na to, ze moje męczarnie będą musiały trwać jeszcze nie wiadomo jak długo :(
Biedna :( Az taki problem z włosami ?:(
U nas w lidlu jest spokój zawsze :D ja jeżdżę popołudniu czasami albo nawet 1-2 dni po danej promocji i kupuję co chcę :D
U nas też , jeszcze tydzień pozniej pełno ubranek i rzeczy do wyboru. Ludzi też nie ma za wiele żeby trzeba było się "bić" o te ciuszki :p
Zobacz załącznik 863686 Mi tam lekarz powiedział ze tygodnie liczą się skończone czyli według niego jestem w 28tc bo nie skończyłam jeszcze 29, ale teraz to ja już nic nie wiem :D
Mi tez lekarze zawsze liczą skończony tydzień. Ale jakoś mi tak się lepiej mówi , że jestem w 33 skoro już mam 32+2 :) na początku tygodnia mozna mówić że 32 ale jak już jest 32+5/6 to czemu nie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A właśnie jak planujecie urlop ojcowski? (te 2 tyg dla każdego taty)
Zaraz po porodzie czy macie inne plany?

Jak urodziłam córkę, to mąż wziął 2 dni okolicznościowego, 2 tyg opieki na mnie i od razu 2 tyg ojcowskiego. Teraz też tak zrobi. Zastanawiam się czy gin mu może wypisać więcej niż 2 tyg opieki nade mną? Wiecie może?

A czy Wy zamierzacie wracać do oracy po urlopie macierzyńskim? Czy bierzecie wychowawczy później na parę miesięcy? Bo zastanawiam się czy będę miała odwagę oddac malego do zlobka po roku czasu.

Mi się sierpień 2019 po macierzyńskim kończy już umowa tam i ja zamierzam wrócić dopiero we wezesniu/październiku 2020 do pracy jak mała będzie miała 2 lata i na spokojnie, bez stresu wyślemy ja do żłobka.

Chce się nią nacieszyć, odpocząć, poświecić rodzinie itd, skorzystać z przyszłych wakacji nad morzem i Mazury, a za 2 lata do Chorwacji.

reklama
A czy Wy zamierzacie wracać do oracy po urlopie macierzyńskim? Czy bierzecie wychowawczy później na parę miesięcy? Bo zastanawiam się czy będę miała odwagę oddac malego do zlobka po roku czasu.
Ja zamierzam wracać do pracy po roku. Ciężko byłoby nam się utrzymać z pensji męża :(

Do góry