reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dostaje zadyszke myjac naczynia [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Dlatego ja mam zmywarkę Haha
Fajnie, ze humorki się nas dziś trzymają :D Taki poniedziałek nam nie straszny. Mąż pisał do mnie przed chwila co dziś na obiad robię, ja na to ze nic ha to zaczął się śmiać, ze mak (od dziś u nas nowe kupony) Haha

reklama
Ja mam aplikacje i wtedy gdy jest smog staram się nigdzie nie wychodzić, nie wieszac prania czy nie wietrzyć mieszkania czy pościeli na balkonie. Wychodzę tylko po syna do przedszkola i spowrotem prosto do domu.
Też korzystamy z aplikacji niestety jakbym miała nie wychodzić to bym cały czas w domu siedziała. Teraz już jest ok ale sezon grzewczy to jest koszmar. Czasami czuję się na języku taki pył aż. Jak jest bardzo przekroczona norma to nie wychodzę tyle co do samochodu żeby zawieźć córkę do przedszkola. Ale przekroczona jest zawsze wiec niestety nic się poradzic nie da na to.

Dlatego ja mam zmywarkę Haha
Fajnie, ze humorki się nas dziś trzymają :D Taki poniedziałek nam nie straszny. Mąż pisał do mnie przed chwila co dziś na obiad robię, ja na to ze nic ha to zaczął się śmiać, ze mak (od dziś u nas nowe kupony) Haha
Kurcze ja to mam problem taki z obiadem ze trzy obiady dostałam od teściowej , mam oprócz tego młode ziemniaki które pasuje zużyć i pieczarki ( chce zrobić krem pieczarkowy ) w zamrażarce nie ma miejsca my tego nie przejemy teraz i aż nie wiem co zrobić z tymi obiadami :D dlatego jeszcze leżę :)

Hej! Niecodzienne odkrycie z tym toczniem! Przykro mi że taka drogę musiałaś przejść żeby odkryć jego istnienie. Jak się czujesz obecnie? Czy bardzo doskwierają Ci objawy?
Sciskam Cię mocno i wciąż podziwiam Twoją siłę :*

Objawy rozne. Ciężko jeśli chodzi o stawy i mięśnie. Np sztywnosc nog bol stawow.osłabienie rąk. Duże zmęczenie rzeczami które normalnie nie męczyły. Jeszcze parę innych rzeczy ale jestem w trakcie różnych badań obrazowych aby wszystko stwierdzić np problemy żołądkowe.
Dziękuję za miłe słowo.
Dziękuję za tak miła wiadomość.
:* :* :*

Kurcze ja to mam problem taki z obiadem ze trzy obiady dostałam od teściowej , mam oprócz tego młode ziemniaki które pasuje zużyć i pieczarki ( chce zrobić krem pieczarkowy ) w zamrażarce nie ma miejsca my tego nie przejemy teraz i aż nie wiem co zrobić z tymi obiadami :D dlatego jeszcze leżę :)
Ja robie dzis pomidorowa.. pierwszy obiad od ponad tygodnia [emoji23]

reklama
Z farbowaniem to moim zdaniem tez nie taki mit.. każdy środek chemiczny może zaszkodzić nawet nie będąc w ciazy. Dużo osób np sprząta mieszkanie silnymi środkami typu domestos, cif, płyn do szyb, środek do kafelek i kabin i nie używa masko żadnej na twarz i usta. Dla mnie to bardzo pochopne, od tego można się nabawić poważnych chorób układu oddechowego i nie tylko. Ja sprzątam zawsze w masce na pół buzi, tym bardziej w ciąży. Tak samo jest z farba i amoniakiem, to przez skore głowy może dostać się do organizmu a dziecku tez w łonie matki może w jakimś minimalnym stopniu zaszkodzić.
Zarówno z farbowaniem włosów, jak i robieniem paznokci to przestarzałe mity [emoji23] Która szanująca się fryzjerka czy stylistyka paznokci pozwoliłaby sobie żeby truć klientów. Teraz już nie ma szkodliwych farb z amoniakiem... przynajmniej nie są dozwolone. Na wszystko są normy[emoji4] Nie popadaj w paranoję [emoji8] sama się nakręcasz[emoji16] jakby to było takie szkodliwe, to pomyśl, ile osób nie będących w ciąży by chorowało[emoji4] Wszystko jest dla ludzi[emoji16] @KatiNails pięknie to wytłumaczyła!!![emoji16][emoji16][emoji16]
Bardziej szkodzi smog, czy inne pierwiastki lotne np.w okolicach hut[emoji4] arsen,rtęć....
Hejka ja dziś 31 tydz i 1 dz.więc już coraz mniej do porodu -wizyta 13.06.
Dziewczyny zapytam bo ja nie biorę ale na co bierze się magnez w ciąży??bo brązowa dostała 3x2 tab.i nie wie na co ja wiem ze kilka dziewczyn bierze z forum na twardnienia brzucha ???a ona wyniki ok i niby wszystko ok więc po co to a szyjki ma 37mm
Na skurcze stosuję się magnez[emoji16]
U nas na szkole rodzenia też polecali Medele i Avent właśnie :)
No właśnie oni od lat to polecają[emoji16]Medela spoko, ale chyba dla mnie za droga. Zastanawiam się jeszcze nad Canpol easy start [emoji16]

Do góry