Ja mam aplikacje i wtedy gdy jest smog staram się nigdzie nie wychodzić, nie wieszac prania czy nie wietrzyć mieszkania czy pościeli na balkonie. Wychodzę tylko po syna do przedszkola i spowrotem prosto do domu.Ja mieszkam w Krakowie więc mamy ogromny problem ze smogiem. Zastanawiam się cały czas czy nosić maskę ale to też do końca zdrowe nie jest.
Natomiast nigdy nie odpuszczam rękawiczek do sprzątania. A w ciąży i maski bo mnie bardzo drażnią wszystkie środki. Rękawiczki to mus ale nauczyłam się od kiedy dostałam uczulenia kontaktowego nawet opakowań z detergentami nie dotykam bez rękawiczek.
reklama
E
Ewka34
Gość
Dobrze ze zostajesz,bedziesz pod stalym nadzoremZostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
Ja dzis cisnienie mam 110/60 puls 90
karkula309
Fanka BB :)
W swoim zawodzie Musisz na pewno bardziej uważać żeby się czymś nie pozarazac .. może za 10 lat się przyzwyczaisz do wszystkiegoKochana ja pracuję w rękawiczkach. Mus zawodowy i w maseczce przy pedicure.
No ale to już inna kwestia zabezpieczenia się przez ryzykiem zakażenia wirusami, grzybami , bakteriami (zakażenia biologiczne). Do rękawiczek chwilę się przyzwyczajałam, a do maski dalej nie jestem przyzwyczajona, a jeszcze jak nie założę soczewek tylko mam okulary to mnie szlak trafia. Maseczka zjeżdża, albo mi okulary parują [emoji23] soczewki dużo wygodniejsze, ale fakt faktem też nie do końca bezpiecznie. Bo pył z naskórka że stop wpada do oka i pod soczewkę. Więc mam takie okulary ochronne. Ale to znów to samo co zwykle okulary...
Biorę ręczny w razie czego żeby mieć swój a nie używać szpitalnego. Elektryczny będę używać w domu.A wlasnie, odnosnie laktatora,bierzecie do szpitala?
miloscwczasachpopkultury
A wiesz ile jest zanieczyszczeń w powietrzu szczególnie zimą? Też to wszystko wdychasz a podejrzewam, że wtedy nie zakładasz maski
Mówimy o tym na co masz wpływ i przed czym możesz się chronić ale jasne, rozumiem twoja ironię, nikt nie lubi jak się komuś co radzi, ja tylko mówię co wiem, nikogo nie zmuszam, także luuuuz
Nie no to jasne rozumiem mój woli akurat dostać 80% za opiekę, a mieć potem wypłacona kasę za urlopAle opieka jest 80% płatna a on ma jeszcze tak dużo dni urlopu, że szkoda brać 80% płatne a po drugie, wiesz u nas jest inaczej. To mała firma rodzinna, właścicielami są moja teściowa i jej facet, więc wiesz mój mąż też nie chce im robić problemu z brakiem pracowników a na kilka dni od razu po na pewno mama zezwoli, tylko nie chcemy wtedy brać 2-3 tygodni żeby nie zostali z zapierniczem sami
Ale każdy kalkuluje tak żeby to jemu było najlepiej
Lustysia
Nie dobrze, oby wszystko szybko wróciło do normy i Cię wypuścili. Trzymam kciukiZostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
Ja nie lubię sprzątać tzn nie chce mi się [emoji23]a mój mąż lubi więc on to robi [emoji23][emoji23]A ja dziewczyny mam na to lepszy sposób Wszystkich środków bardziej żrących czy duszących zapachem używa mój mąż, co za tym idzie on sprząta tam gdzie trzeba tego użyć czyli np wannę. A później wszystko wróci do normy
O kurcze! Trzymaj się i wracajcie szybko do zdrowia!!Zostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
reklama
U nas to samo [emoji23] niech stoi [emoji14] jeść nie woła a nie daj Boże coś by się wcześniej zaczęło to przynajmniej jeszcze pakowaniem ja czy mąż się stresować nie będziemy.Moje do szpitala juz stoi i czeka
Załączniki