reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczynki piekne brzuszki macie :)

Któraś z Was pytała o badania prenatalne, ja mam 31 lat i dostałam skierowanie na test pappa 12. 01 i usg prenatalne 25.01
W pierwszej ciąży 7 lat temu mialam tylko usg, ale czasy sie zmieniaja... I mysle, ze to jeat standard teraz. Chociaz boje sie testu pappa.

reklama
KatiNails musiałabyś fachowym okiem ocenić ;) w każdym bądź razie jak zdjęłam to paznokci nie miałam bo co odrosły to się łamały. A może zetknęłaś się z naturalnymi lakierami do paznokci bo kiedys takie widziałam, ale nie wiem czy są warte swojej ceny
Ja nie na czasie lakierów [emoji23] u mnie żel i hybryda :) a w jaki sposób zdjęłaś te hybrydy ? :*

ckai9jcgk10emd23.png

Ja usg prenatalne będę miała w poniedziałek 8.01 wtedy wejdę w 12 tydzień,już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę dzidzie :-)nic dodatkowo nie będę robić

Ja też bez mdłości, ale np wedliny i mieso mi nie smakują bardziej wole nabiał dzemy itd czego przed ciąża za często NIE jadlam

Witaj. Ja biorę falvit mama.
Kochana ja przed ciążą z synem też bardzo mało nabiału jadlam. A na ser biały w kostce patrzeć nie mogłam. A tu... Zaczęłam się nim obżerać. Pół kostki codziennie samego sera. Ogranizm dopomniał się o to czego brakowało

ckai9jcgk10emd23.png

Ja was podziwiam pomimo złego samopoczucia takie pozytywne nastawienie
Ja od 2 dni mam takiego doła że zastanawiam się nad psychiatra...a mąż pomimo że bardzo pomaga cholernie mnie denerwuje jak reszta rodziny

Ja was podziwiam pomimo złego samopoczucia takie pozytywne nastawienie
Ja od 2 dni mam takiego doła że zastanawiam się nad psychiatra...a mąż pomimo że bardzo pomaga cholernie mnie denerwuje jak reszta rodziny
W pierwszej ciąży też tak miałam. Płakałam że chce dziecko, ale nie chcę być w ciąży.. deprecha totalna. Z łóżka nie wychodziłam. Chyba że na spotkanie z WC i tak do połowy ciąży.
Teraz czuję się źle, ale śmieje się że jak jedną ciążę przeżyłam, to i drugą przeżyje :) nudności w końcu kiedyś miną :)

ckai9jcgk10emd23.png

Niby wszystko każdy rozumie nikt się nie zamieni ze mną .... Boję się w pracy ze mnie zwolnią (tak jak kiedyś) gdy dowiedzą się że jestem w ciąży... U mnie ta ciaza nie była tak upragniona jak u innych ale teraz to już naprawdę chodzę smutna lub nabuzowana....
Mdli mnie cały dzień i spać mi się chce nawet w poczekalni do poradni z dzieckiem aż ludzie przechodzący się odwracali ...
Naprawdę zazdroszczę takiej siły w sobie ja już jej nie mam....

Dziewczynki piekne brzuszki macie :)

Któraś z Was pytała o badania prenatalne, ja mam 31 lat i dostałam skierowanie na test pappa 12. 01 i usg prenatalne 25.01
W pierwszej ciąży 7 lat temu mialam tylko usg, ale czasy sie zmieniaja... I mysle, ze to jeat standard teraz. Chociaz boje sie testu pappa.
@karorek, @oliwiapatrycja, czy lekarz sam wam te badania zalecil (normalne postepowanie w ciazy), czy musialyscie lekarzowi powiedziec, ze interesuje was takie badanie? W kwietniu bede miala 40 (!!!) lat, wiec cykora mam jak stad do chin.

reklama
@karorek, @oliwiapatrycja, czy lekarz sam wam te badania zalecil (normalne postepowanie w ciazy), czy musialyscie lekarzowi powiedziec, ze interesuje was takie badanie?

Normalne postępowanie usg prenatalne robi się między 11 a 14 tygodniem ciąży, później połowkowe i kolejne w 30 chyba tygodniu ciąży. W poprzedniej ciąży tez tak miałam :-)

Do góry