reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
mojej koleżance kazali przyjechać w 7 dobie po terminie i wywoływali :)
Dlatego napisałam że czekają do 2 tyg a tydz po terminie z OM trzeba wstawić się do szpitala i zaczynają wywoływać ja z 2 dzieci rodziłam 7 dni po terminie akurat się udało że oboje w ten 7 dzień w nocy zaczęły pchać się na świat i nie musiałam mieć wywoływanego porodu teraz nie stery obawiam się że będzie inaczej bo już tydz przed terminem z OM mam się wstawić w szpitalu no chyba że zacznie się coś wcześniej

Ja zamawiam z canpola nowy za 190 zł i nie widzę potrzeby wydawania aż 400 zł :D
Ten avent był świetny kilka min i miałam całą butelkę mleka ściagniętą. Z drugiej strony będę ściągała tylko sporadycznie i ewentualnie na początku na pobudzenie laktacji jakby było trzeba. Też się zastanawiam na tym canpolem.

Madziula, zorientuj się jeszcze z tym macierzyńskim. Nie znam się ale moja koleżanka miała umowę do końca kwietnia i termin porodu też jakoś tak a urodziła 03.05 i ma macierzyński z pracy. To jest tak, że chyba automatycznie się przedłuża umowa do dnia porodu ale tak jak mówię, nie jestem pewna. Zadzwoń do Zusu niech ci powiedzą, będziesz wiedziała co i jak.
Umowa przedłuża się do dnia rozwiązania, natomiast potem zasiłek macierzyński wypłaca ZUS w wysokości normalnego urlopu macierzyńskiego jaki miałaby z pracy :)

Nie wiem jaki artykuł czytałaś ale podobno na naszym etapie ciąży należy wyczuć dziesięć ruchów w ciągu dnia , a nie w ciągu pol godziny ;) a jeśli chodzi nawet o bardziej zaawansowaną ciążę to w szpitalu gdzie ja leżałam dziewczyny nawet w 35 tygodniu dostawały kartkę do liczenia ruchów sposobem 10 ruchów w ciągu dnia :)
Nie tyle 10 ruchów co 10 serii (aktywności).
Bo niektóre dziewczyny te ruchy liczą bardzo dosłownie [emoji14]
A mi młoda potrafi w trakcie jednej serii już te 10 ruchów sprzedać [emoji23]

1AE40C2C-6E7A-425A-96F2-E65D6B317C2D.jpeg Dziś zaczynamy 28 tydz i trzeci trymestr, finiszujemy dziewczyny :):)

Załączniki

• 1AE40C2C-6E7A-425A-96F2-E65D6B317C2D.jpeg
    1AE40C2C-6E7A-425A-96F2-E65D6B317C2D.jpeg
    631 KB · Wyświetleń: 85
Miałam robić ale zaszłam w ciążę i nie robiłam. Podobno to cholernie śmierdzi. Mam znajoma fryzjerkę ona tego nie robiła u siebie w zakładzie właśnie na szkodliwość bo nawet jeden zabieg na 3dni to dużo choćby i bez ciąży.
Myślę że z jakiegoś powodu zalecają robienie zabiegu w maskach na twarzy i bez obecności malych dzieci . Natomiast nie wiem czy sama keratyna nałożona na włosy i głowę jakoś wpływa [emoji14]
ja robiłam już sporo razy i to czy smierdzi bardzo czy tez nie zależy w głównej mierze od poroduktow jakimi się wykonuje. Ostatni jaki miałam robiony to nie dymil się prawie wcale. Gdybym wiedziała, ze nam z dzidzia tak szybko pójdzie to bym przed zrobiła, a tak przeżywam teraz katorge z włosami, jeszcze te upały i ja z prostownica :/

reklama
Nie tyle 10 ruchów co 10 serii (aktywności).
Bo niektóre dziewczyny te ruchy liczą bardzo dosłownie [emoji14]
A mi młoda potrafi w trakcie jednej serii już te 10 ruchów sprzedać [emoji23]
Ja sama nie wiem jak to liczyć. Pytałam w szpitalu położnej czy chodzi o ruchy czy o serię powiedziała że o ruchy . Wiem że się rusza i to mi wystarcza z reguły :D

Do góry