Ja mam 26.08 więc podobnie z tym, że ja mam mieć cc i liczę na to, że ok połowy sierpnia lekarz mnie juz potnie.Tym bardziej, że we wrześniu starszy syn idzie do 1klasy, młodszy do zerówki więc chciałabym już być sprawna od 01.09.Tak, dokładnie 24 sierpnia, całe lato musze się pomęczyć
reklama
Dlatego napisałam że czekają do 2 tyg a tydz po terminie z OM trzeba wstawić się do szpitala i zaczynają wywoływać ja z 2 dzieci rodziłam 7 dni po terminie akurat się udało że oboje w ten 7 dzień w nocy zaczęły pchać się na świat i nie musiałam mieć wywoływanego porodu teraz nie stery obawiam się że będzie inaczej bo już tydz przed terminem z OM mam się wstawić w szpitalu no chyba że zacznie się coś wcześniejmojej koleżance kazali przyjechać w 7 dobie po terminie i wywoływali
Ten avent był świetny kilka min i miałam całą butelkę mleka ściagniętą. Z drugiej strony będę ściągała tylko sporadycznie i ewentualnie na początku na pobudzenie laktacji jakby było trzeba. Też się zastanawiam na tym canpolem.Ja zamawiam z canpola nowy za 190 zł i nie widzę potrzeby wydawania aż 400 zł
Umowa przedłuża się do dnia rozwiązania, natomiast potem zasiłek macierzyński wypłaca ZUS w wysokości normalnego urlopu macierzyńskiego jaki miałaby z pracyMadziula, zorientuj się jeszcze z tym macierzyńskim. Nie znam się ale moja koleżanka miała umowę do końca kwietnia i termin porodu też jakoś tak a urodziła 03.05 i ma macierzyński z pracy. To jest tak, że chyba automatycznie się przedłuża umowa do dnia porodu ale tak jak mówię, nie jestem pewna. Zadzwoń do Zusu niech ci powiedzą, będziesz wiedziała co i jak.
Nie tyle 10 ruchów co 10 serii (aktywności).Nie wiem jaki artykuł czytałaś ale podobno na naszym etapie ciąży należy wyczuć dziesięć ruchów w ciągu dnia , a nie w ciągu pol godziny a jeśli chodzi nawet o bardziej zaawansowaną ciążę to w szpitalu gdzie ja leżałam dziewczyny nawet w 35 tygodniu dostawały kartkę do liczenia ruchów sposobem 10 ruchów w ciągu dnia
Bo niektóre dziewczyny te ruchy liczą bardzo dosłownie [emoji14]
A mi młoda potrafi w trakcie jednej serii już te 10 ruchów sprzedać [emoji23]
Lustysia
Fanka BB :)
ja robiłam już sporo razy i to czy smierdzi bardzo czy tez nie zależy w głównej mierze od poroduktow jakimi się wykonuje. Ostatni jaki miałam robiony to nie dymil się prawie wcale. Gdybym wiedziała, ze nam z dzidzia tak szybko pójdzie to bym przed zrobiła, a tak przeżywam teraz katorge z włosami, jeszcze te upały i ja z prostownica :/Miałam robić ale zaszłam w ciążę i nie robiłam. Podobno to cholernie śmierdzi. Mam znajoma fryzjerkę ona tego nie robiła u siebie w zakładzie właśnie na szkodliwość bo nawet jeden zabieg na 3dni to dużo choćby i bez ciąży.
Myślę że z jakiegoś powodu zalecają robienie zabiegu w maskach na twarzy i bez obecności malych dzieci . Natomiast nie wiem czy sama keratyna nałożona na włosy i głowę jakoś wpływa [emoji14]
Zamówiłam stanik do karmienia na razie jedną szt. Normalnie z tej firmy noszę 80G, ten wzięłam 80H . Link do: Biustonosz Ava Blois 1158 dla mam 80 H Czarny
Na kiedy masz tp? Ja mam na 26.08 i dziś zaczynam 29tcZobacz załącznik 863674 Dziś zaczynamy 28 tydz i trzeci trymestr, finiszujemy dziewczyny
reklama
karkula309
Fanka BB :)
Ja sama nie wiem jak to liczyć. Pytałam w szpitalu położnej czy chodzi o ruchy czy o serię powiedziała że o ruchy . Wiem że się rusza i to mi wystarcza z regułyNie tyle 10 ruchów co 10 serii (aktywności).
Bo niektóre dziewczyny te ruchy liczą bardzo dosłownie [emoji14]
A mi młoda potrafi w trakcie jednej serii już te 10 ruchów sprzedać [emoji23]