reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Anula
Moja dziewczynka w 31 tc ma 1920 więc ja to mogę się bać że to klops będzie.

Wohohooh to niezła kruszynka [emoji5] ale nie ma co się obawiać. Tak jak pisałam usg to tylko sprzet, który niezbyt dokładnie jest w stanie zważyć i zmierzyć wymiary dzidzi, a przy porodzie często jest inna waga i wielkość niż ta sprawdzana na ostatnim usg :)

reklama
Fajna strona na FB z kołderkami :)
Screenshot_2018-05-30-19-06-42-569_com.facebook.lite.png Screenshot_2018-05-30-19-03-06-773_com.facebook.lite.png Screenshot_2018-05-30-18-56-42-456_com.facebook.lite.png

Załączniki

• Screenshot_2018-05-30-19-06-42-569_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-05-30-19-06-42-569_com.facebook.lite.png
    92,6 KB · Wyświetleń: 84
  • Screenshot_2018-05-30-19-03-06-773_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-05-30-19-03-06-773_com.facebook.lite.png
    248,8 KB · Wyświetleń: 81
  • Screenshot_2018-05-30-18-56-42-456_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-05-30-18-56-42-456_com.facebook.lite.png
    289,6 KB · Wyświetleń: 82
Ja też dzisiaj oklapłam. Mój mały też od wczoraj mniej ruchliwy. Rusza się, co chwilę go czuję , ale wcześniej potrafił tak mocno kopnąć a teraz tylko tak lekko. Przez myśl mi przeszło żeby podjechać na IP na ktg. Jak Wasze maluchy? Kopią bardzo cały czas czy mają też spokojniejsze dni? Może po prostu ma coraz mniej miejsca i to dlatego..

Moim zdaniem spokojnie, nie ma co się stresować. Dzidzie teraz bardzo dużo przybierają, maja coraz mniej miejsca i nadal dużo śpią, a przez te upały są tak ospale i rozleniwione jak i my także spoookojnid ;) jasne jeśli bardzo się nie pokoisz to lepiej będzie jak pojedziesz, niż masz się stresować, bo to będzie gorzej wpływało na Ciebei i dziecko.

U mnie moja od samego początku jest bardzo spokojna, jak wy już w 22-26 tyg pisalyscie o tym, że wasze dzidzie wariują, kopia i się ruszają to ja nie wiedziałam tego z autopsji, bo moją bardzo rzadko i lekko czułam. Teraz od 27 tygodnia już daje większe znaki życia, a odkąd ma już te 1,7 kg i coraz mniej miejsca w brzuszku to czasami tak wariuje i harcuje pare razy dziennie, że aż do niej mówię i się uśmiecham sama do siebie ;)

Będzie chłopiec i to moje pierwsze dziecko. A tydzień 29, już bliżej niż dalej [emoji4]

To gratulacje :) u nas będzie Kornelia i tez nasze pierwsze dziecko, na pewno nie ostatnie :) chciałabym mieć łącznie 3 dzieci, takie marzenie do zrealizowania na następne 10 lat. Drugie bym chciała za 3-4 lata.

Jasne. To już niewiele zostało. Mi licznik pokazuje 67 dni :)

Rzeczywiście śliczne :) ale ja już upatrzyłam świetny zestaw za niedużą cenę na allegro i są piękne wzory :)

Tutaj link gdyby któraś chciała tez skorzystać.

Link do: Kocyk Minky 75x100, Pościel dla dzieci, + Poduszka

Ja wybiorę albo któryś z tym wzorkiem we flaminki i niebieski minky pod tym albo te w piórka i niebieski minky, bo akurat kokon mamy w taki sam wzór i by pasowało ;)

reklama
To gratulacje :) u nas będzie Kornelia i tez nasze pierwsze dziecko, na pewno nie ostatnie :) chciałabym mieć łącznie 3 dzieci, takie marzenie do zrealizowania na następne 10 lat. Drugie bym chciała za 3-4 lata.

Jasne. To już niewiele zostało. Mi licznik pokazuje 67 dni :)
Też mam podobny plan, wprawdzie narazie myślę o dwójce ale również w odstępie 3 lat. Planuje trochę odpocząć w pracy w międzyczasie. U mnie licznik 79. I zaczynam już powoli odczuwać stresik porodem i wszystkimi zmianami :)

Do góry