reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Szlag.. musze isc do apteki po folik,bo zapomnialam.. prosilam szwagierke ale to zlala.. a wczoraj miala imieniny wiec tez pierdziele i zlewam to.. moja mloda ma katar.. a mezul w pracy.. i jak ja mam sie oszczedzac.. :(

reklama
Ja wczoraj byłam u diabetologa dostałam insulinę rano i wieczorem bo nie mogę ogarnąć cukru na czczo(92-93-98) i po śniadaniu (różnie bywa raz ok raz nie)czy zjem mało czy dużo cukier fiziuje ale cóż lepiej tak niż się później martwić.Musialybyscie mnie dziś widzieć rano przed śniadaniem jak miałam sobie insulinę podać sama byłam i że strachu spocilam się jak sCzur masakra wyobraźnia ludzka nie ma granic myślę mocno wbić czy lekko w końcu 8 się zbliżała i lekko wbilam a to nic nie bolało jaki człowiek glupi
Też bym nie wiedziała, jak sobie to wbić[emoji39] Zawsze odwracam głowę, przy pobieraniu krwi[emoji39]
Idę dziś na ostatnią wizytę w ciąży u endokrynologa :D szkoda że to nie wizyta u gina - była by o wiele ciekawsza :p
Ja mam w lipcu, tzn.w ciąży[emoji4]potem już na wrzesień jestem zapisana, więc mała przerwa.
Hejo dziewuszki :D
Ja po wizycie..
Mala ma 1800g :D przez 2 tyg poszlo jej ponad 0.5kg ,szok normalnie :D moja waga natomiast nie ulegla zmianie nadal mam 69kg jak 2 tyg temu, z mala oki, nie jest owinieta pepowina,wszystko oki,glowką na dol,ktg tez oki,serduszko,oki.. ale za to ja mam wiecej odpoczywac, bo szyjke mam miekka i na dole.. :/ czasami wyjade w polowie lipca.. cos tak czuje.. kupilam jej dzis to na rozm 62.. :pZobacz załącznik 862163
A to dzis przyszlo :
Zobacz załącznik 862164 Zobacz załącznik 862165
No piękna waga[emoji16] uważaj na siebie. Ile cm ma szyjka? Wiesz może? [emoji4]

Hej wszystkim a szczególnie tym ktore mnie pamiętają i obiecałam ze się odezwe. A więc odzywam się bo wyszło u mnie szydlo z worka A propo nie powodzen w ciazach. Mianowicie toczen. W zasadzie sama postawiłam diagnozę zrobiłam badania bo lekarze wmawiali braki witamin np magnezu /po zabiegu lyzecz. Zaczęły się problemy ze stawami mięśniami a o tym wam wtedy nie wspomnialam/ a potem już w końcu dostałam potwierdzenie choroby. Nie jest łatwo. . Co prawda w czerwcu mamy z mezem jeszcze genetyka (tak czekamy od straty dzidzi od stycznia i dopiero teraz!) Ale to już nie wiele wniesie jedynie jeszze badania jakie oni zaproponują ta zrobimy bo na ta chwile wiem też ze zespołu antyfosfolipidowego nie mam ale zależy mi na badaniach na mutacje genu V lieden. Przepraszam że tak na forum otwarcie pisze ale byłam tu prawie od początku ciągle czytam choć nie zawsze co u Was i gratuluję tez ze jest tyle nowych dziewczyn - sierpniowych mam. Trzymam kciuki za wasze dzieciatka i za was duzy zdrowia!!! Szczególne pozdrowienia dla wszsypkich które chciałby abym napisała czy coś się wyjaśni. ...nie będę was wszystkich wymieniać z nicków doskonale wiecie że o Was chodzi :*

Co do mojej temperatury ..
Odebrałam wyniki crp , D-dimery ( zakrzepica ) i wyniki tych badań są jak najbardziej ok. Raczej nie ma bakteri w moczu ani zakrzepicy :)

Ale.. zaczelo mnie swędzieć troszeczkę gardło !! Czyli pewnie rozwija się jakieś przeziębienie a organizm już od wczoraj daje mi znać . Miło z jego strony :) moze zapobiegawcze płukanie gardła da coś :)

Aha i ja dziś mam dokładnie 30 tydzień 3 dzień czyli 31 tydzień :)
Fajnie już takie spore te dzieciaczki są☺ ja na kolejnej wizycie będę miała 30+3 to zobaczymy ile mój mały będzie ważył☺
Mam znajomą która ma termin na grudnia i ostatnio napisała mi jak się cieszy bo jej dzidzia ma już 2 i pół cm ☺
Dopiero co my się z tych pierwszych cm cieszyłyśmy☺

Też bym nie wiedziała, jak sobie to wbić[emoji39] Zawsze odwracam głowę, przy pobieraniu krwi[emoji39]Ja mam w lipcu, tzn.w ciąży[emoji4]potem już na wrzesień jestem zapisana, więc mała przerwa. No piękna waga[emoji16] uważaj na siebie. Ile cm ma szyjka? Wiesz może? [emoji4]
Nie powiedzial mi,tylko tyle ze jest miekka i nisko..

Hejo dziewuszki :D
Ja po wizycie..
Mala ma 1800g :D przez 2 tyg poszlo jej ponad 0.5kg ,szok normalnie :D moja waga natomiast nie ulegla zmianie nadal mam 69kg jak 2 tyg temu, z mala oki, nie jest owinieta pepowina,wszystko oki,glowką na dol,ktg tez oki,serduszko,oki.. ale za to ja mam wiecej odpoczywac, bo szyjke mam miekka i na dole.. :/ czasami wyjade w polowie lipca.. cos tak czuje.. kupilam jej dzis to na rozm 62.. :pZobacz załącznik 862163
A to dzis przyszlo :
Zobacz załącznik 862164 Zobacz załącznik 862165
Czyli kolejna z nas ma więcej odpoczywać. Taki czas już dziewczynki, że musimy się bardziej oszczędzać :)
Dobrze, że z małą wszystko tak super :)

reklama
Do góry