reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny. Przepraszam ze tak rzadko się tu udzielam Ale przez te pogodę spędzam niemal całe dnie z córcia na dworze a przy niej grzebanie w necie jest niemożliwe. Ale staram się wieczorami poczytać troszkę co u Was slychac
Chciałam jednak podzielić się z Wami zdjęciem twarzyczki mojej coruni . Rozpływam się nad nim.
Zobacz załącznik 862082
Śliczna buziunia ❤️❤️

Hejo dziewuszki :D
Ja po wizycie..
Mala ma 1800g :D przez 2 tyg poszlo jej ponad 0.5kg ,szok normalnie :D moja waga natomiast nie ulegla zmianie nadal mam 69kg jak 2 tyg temu, z mala oki, nie jest owinieta pepowina,wszystko oki,glowką na dol,ktg tez oki,serduszko,oki.. ale za to ja mam wiecej odpoczywac, bo szyjke mam miekka i na dole.. :/ czasami wyjade w polowie lipca.. cos tak czuje.. kupilam jej dzis to na rozm 62.. :p
IMAG5479_1.jpg

A to dzis przyszlo :
IMAG5478_1.jpg
IMAG5477_1.jpg

Załączniki

• IMAG5479_1.jpg
    IMAG5479_1.jpg
    463,8 KB · Wyświetleń: 423
  • IMAG5478_1.jpg
    IMAG5478_1.jpg
    562,2 KB · Wyświetleń: 435
  • IMAG5477_1.jpg
    IMAG5477_1.jpg
    560,5 KB · Wyświetleń: 444
Nie wiem może na NFZ jest inaczej, nawet nie wiedziałam, ze refundują te badanie jak wszystko jest w porządku. Ja płaciłam nie mała kwotę za prenatalne 260zl, ale byłam bardzo zadowolona. Zreszta to było z polecenia mojej polskiej gin. Jak ktos jest ze śląska to mogę szczerze polecić klinikę w Tychach ;)

Ja akurat chodzę prywatnie, ale też słyszałam, że na NFZ są tylko 2 pierwsze, a trzecie już nie. Bo ono nie jest obowiązkowe.
Na NFZ badania prenatalne są refundowane tylko dwa pierwsze i to też dla kobiet po 35 roku życia i w jakichś innych, szczególnych przypadkach, ale nie powiem dokładnie jakich, bo po prostu nie wiem.

A kupiliśmy małej do pokoiku jeszcze taki obrazek na ścianę i Bartek dziś powiesi :)
Ja sobie dzisiaj kupiłam największy tamborek jaki był w pasmanterii i będę mogła działać z obrazkiem dla dziewczynek, nad łóżeczka :) (stary mi szlagen trafen).

Nie mam już sił do tych upałów. Nie lubię upałów a teraz w ciąży to już w szczególności. Nie wiem jak ja wytrwam do 26.08.
A to dopiero początek... pomyślę, że najgorszy będzie lipiec, a ja nad wodę nie będę mogła się ewakuować...

reklama
Do góry