reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hm ja się troszkę pogubiłam już z tymi badaniami.
Ja idę na USG prenatalne i mój lekarz nie patrzy na dziecko w 3d bo podobno to jest tylko dla wizualizacji i lepiej ocenia się dziecko 2d. Nawet zdjęć z 3d nie dostaje.
A wy idziecie na jakieś badanie specjalne 3d tylko w celu żeby zobaczyć dziecko i mieć pamiątkowe zdjecie ?

Już kiedyś miałam pytać o to bo był temat kiedy iść na badanie 3d i ktoś napisal że idzie specjalnie w 32 ( chyba ) bo wtedy najlepsze zdjęcia będą

I teraz ja już nie wiem.. to jest to samo badanie a zamienne nazwy, czy to są dwa badania jedno w celach zdjęciowych a drugie w celach diagnostycznych ?
[emoji85] [emoji85]
To może zostanie ci nawyk po ciąży i będziesz zasuwać autkiem w adapterze :D
Najważniejsze jest USG prenatalne. W niektórych gabinetach mają taki sprzęt, że mają możliwość przełączenia widoku na 3d/4d. Ale wszystkie niezbędne pomiary i ocenę "fachową" dzidziusia robi się normalnie w 2d. Moja lekarka powiedziała mi, że 3d jest bajerem dla rodziców żeby zobaczyli dzidzię bardziej realnie, bo wtedy ładnie widać buźkę. Np ja chodzę na usg prenatalne i w pakiecie pokazuje nam buźkę na 3d i robi fotki. Ale niektóre dziewczyny chyba chodzą osobno ;)

reklama
Tak, ktg mierzy również skurcze, tzn. pokazuje je. Miałam raz robione w szpitalu, jak pojechałam na IP[emoji4] chyba w każdym szpitalu trzeba się na takie potem umówić[emoji4]
@Anulaa88 a orientujesz się jak jest u nas? Od którego tygodnia trzeba się umawiać na ktg do szpitala? :)

Dzień dobry :) ja wstałam o 8, wyszłam z pieskiem, teraz szybkie śniadanko, malowanie i jedziemy za godzinę do lekarza do Lubania. Dziś mamy na 10:30 i to będzie 3 prenatalne. Jesteśmy już w 30/31 tygodniu :)

Mam nadzieje, że uda mi się wyżebrać zdjęcie ładne buźki, zaargumentuje, że to dla chłopaka, bo on wejść niestety nie może na badanie :(
Czemu nie może wejść? Lekarz u was nie pozwala? To szkoda bardzo :(

@Anulaa88 a orientujesz się jak jest u nas? Od którego tygodnia trzeba się umawiać na ktg do szpitala? :)
Z tego co wiem, to też musisz się zgłosić na ktg[emoji4] nie pamiętam od którego tygodnia. A powiedz mi jeszcze... wybierasz się na oddział oglądać? I czy bierzesz położną?[emoji16]

Z tego co wiem, to też musisz się zgłosić na ktg[emoji4] nie pamiętam od którego tygodnia. A powiedz mi jeszcze... wybierasz się na oddział oglądać? I czy bierzesz położną?[emoji16]
Wybieram się na oddział, ale będę dopiero dzwonić się umówić wcześniej. Gdzieś w drugiej połowie czerwca się wybieramy z mężem, bo on też chce zobaczyć :D
Położnej tej płatnej nie biorę, i tak tych babeczek nie znam, będzie co będzie :)

Wybieram się na oddział, ale będę dopiero dzwonić się umówić wcześniej. Gdzieś w drugiej połowie czerwca się wybieramy z mężem, bo on też chce zobaczyć :D
Położnej tej płatnej nie biorę, i tak tych babeczek nie znam, będzie co będzie :)
No to wtedy na pewno ci powiedzą, kiedy trzeba na ktg przyjść [emoji16] my pewnie po szkole rodzenia się wybierzemy na oddział [emoji16]

A ty bierzesz tą płatną położną?
Szczerze?? [emoji16] Nie wiem...zastanawiałam się nad tym, ale jeszcze decyzji nie podjęliśmy. Szkoda mi kasy trochę...[emoji848] Wszystko też zależy od tego co powie mi lekarz o porodzie sn. Boję się trochę, że jednak będzie cc.

reklama
Nie nadążam wszystkiego czytać :) mam pytanie , będziecie miały baby shower ? Mi organizuje siostra , tak jak wieczór panieński tok temu . Znam tylko datę i oczywiście podałam listę przyjaciółek :) już się nie mogę doczekać , znając je będzie petarda :):)

Do góry