reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja ostatnie prenatalne mam w poniedzialek o 8 , już się doczekać nie mogę:) specjalnie na 3 D też bym się nie zapisywała , a jak pokaże coś w 3 D to fajnie, jak nie to też fajnie. Lekarza wybierałam z certyfikatem bo zależy mi żeby dobrze przebadał dzidka.

Ja do tego co dziś idę na NFZ ma prenatalne to tak za 2 tyg idę na 3D/4d skoro nie bierze dużo, bo 200 zł, a pamiątka na całe życie i myśle, że łzy w oczach na bank jak się zobaczy już tak w rzeczywistym prawie obrazie buzie dzidzi :)

reklama
Wiesz że lekarz nie ma prawda odmówić obecności ojca dziecka na badaniu jeśli ty się zgadzasz?

A to nie wiedziałam. Ale nie chcemy jakoś robić awantur, bo i tak bardzo dobry lekarz w porównaniu z tym do którego wcześniej chodziłam. A zdjęcie i tak pewnie da jak poproszę. Za 2 tyg i tak idziemy na te 3D/4D to wtedy z chłopakiem wejdę na bank ;)

To zalezy jak byly prane te po jednym dziecku ;)
I czy były prasowane, bo między bogami a prawdą, jeśli ktoś nie prasuje ubranek niemowlęcych (taka ja na ten przykład) to później one nie są takie super hiper :p

Ja na trzecie prenatalne nie idę, bo ten aparat na NFZ, który ma przychodnia jest dobrej jakości, gorzej z lekarką... A teraz widzę minę pań w recepcji jak powiem, że chcę zapłacić za fotkę USG dzieci, hehehehe. One ostatnio miały problem ze znalezieniem tego w systemie i ile to kosztuje, to jak powiem, że to bliźniacza ciąża, to już widzę ich miny. Za tydzień w czwartek, już nie mogę się doczekać :)

A to nie wiedziałam. Ale nie chcemy jakoś robić awantur, bo i tak bardzo dobry lekarz w porównaniu z tym do którego wcześniej chodziłam. A zdjęcie i tak pewnie da jak poproszę. Za 2 tyg i tak idziemy na te 3D/4D to wtedy z chłopakiem wejdę na bank ;)
A pytałaś kiedyś czy może wejść? Bardzo mnie denerwują takie zaściankowe podejścia lekarzy. Ja w pierwszej ciąży spytałam i właśnie mi lekarz powiedział że to moja decyzja. Teraz już nawet nie pytam , idziemy zawsze razem bo to nie tylko moje dziecko.
Ja becze że szczedcia na 2 D hahaha na pierwszym prenatalnym pokazała nam lekarka na chwilę w 3 D i fajnie. Może jestem jakaś inna inna ale nie na tym nie zależy, wystarcza mi 2 D :)

Dzień dobry :) ja wstałam o 8, wyszłam z pieskiem, teraz szybkie śniadanko, malowanie i jedziemy za godzinę do lekarza do Lubania. Dziś mamy na 10:30 i to będzie 3 prenatalne. Jesteśmy już w 30/31 tygodniu :)

Mam nadzieje, że uda mi się wyżebrać zdjęcie ładne buźki, zaargumentuje, że to dla chłopaka, bo on wejść niestety nie może na badanie :(

To czekamy na ładną fotke :)

Dzień dobry :) ja wstałam o 8, wyszłam z pieskiem, teraz szybkie śniadanko, malowanie i jedziemy za godzinę do lekarza do Lubania. Dziś mamy na 10:30 i to będzie 3 prenatalne. Jesteśmy już w 30/31 tygodniu :)

Mam nadzieje, że uda mi się wyżebrać zdjęcie ładne buźki, zaargumentuje, że to dla chłopaka, bo on wejść niestety nie może na badanie :(
Czemu Twój facet nie może wejść na badanie? :o Ja na drugim byłam z mama, pierwsze słyszę, ze niby nie można...

I czy były prasowane, bo między bogami a prawdą, jeśli ktoś nie prasuje ubranek niemowlęcych (taka ja na ten przykład) to później one nie są takie super hiper :p

Ja na trzecie prenatalne nie idę, bo ten aparat na NFZ, który ma przychodnia jest dobrej jakości, gorzej z lekarką... A teraz widzę minę pań w recepcji jak powiem, że chcę zapłacić za fotkę USG dzieci, hehehehe. One ostatnio miały problem ze znalezieniem tego w systemie i ile to kosztuje, to jak powiem, że to bliźniacza ciąża, to już widzę ich miny. Za tydzień w czwartek, już nie mogę się doczekać :)
A tonie wiedzialam :D a tez nie prasuje :D

A pytałaś kiedyś czy może wejść? Bardzo mnie denerwują takie zaściankowe podejścia lekarzy. Ja w pierwszej ciąży spytałam i właśnie mi lekarz powiedział że to moja decyzja. Teraz już nawet nie pytam , idziemy zawsze razem bo to nie tylko moje dziecko.
Ja becze że szczedcia na 2 D hahaha na pierwszym prenatalnym pokazała nam lekarka na chwilę w 3 D i fajnie. Może jestem jakaś inna inna ale nie na tym nie zależy, wystarcza mi 2 D :)
Mi tez wystarcza w 2D ;) grunt ze ją widze na usg :p

To tylko serce słychać? Skurczów nie mierzy?bardzo fajne moc tak posłuchać serduszka kiedy się chce. Właśnie takie widziałam ale to nie jest ktg. KTG mierzy puls skurcz i jeszcze zaznacza się ruchy dziecka. Zorientujcie się u siebie w szpitalach u mnie np tak gdzie rodzę po 36 TC się zapisuje na ktg które ocenia lekarz że szpitala i się chodzi tak właśnie na to ktg żeby monitorować czy poród już czy jeszcze nie. Ja będę dzwonić na początku lipca się umawiać na pierwsze.

No niestety tym aparacikiem nie sprawdzę, czy jest czynność skurczowa :( chociaż z drugiej strony mogłabym popaść w przesadę i sprawdzać to cały czas :)

reklama
Też mi się podobał ten fotelik ale jak poczytałam opinie to zmieniłam zdanie, dużo rodziców piszę że jest ciasny i niewygodny dla dziecka Link do: Fotelik Cybex Aton 5 Graphite Black 0-13 kg - Ceny i opinie - Ceneo.pl
i u nas jednak padło na maxi cosi, to że ma szmatkę zamiast skorupy to dla mnie plus bo jest lżejszy :)

Super wózek, my mamy Vulcano i rzeczywiście mały ma kosz, no ale mąż bedzie robił zakupy b ędę miała wymówkę :p hihi

Mój jak obejrzał te dwa foteliki to się uparł na cybexa a w sumie stwierdziłam że fajnie że się tym interesuje i poszłam mu na rękę. Poza tym mam nadzieję że razem będziemy chodzić do lekarza z małym także on się zajmie noszeniem :p póki co w pracy mu idą na rękę jak chce wolne lub przepustkę na 2h żeby ze mną pójść do lekarza :) cieszę się że chociaż jeden droższy zakup już za mną.. w czerwcu kolej na resztę wyprawki :D

Do góry