reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jutro spontanicznie jedziemy nad morze na długi weekend, jednak pokusiłam się o adaptery dla kobiet w ciąży do pasów. Jednak to za długa trasa żeby tak se jechać "trzymając"pas. Okazało sie że w wielu sklepach we Wrocławiu (z akcesoriami ciążowo dziecięcymi) można taki adapter wypożyczyć. No więc wypożyczyłam na dwa miesiące i kosztowało mnie to całe 30zł :) Cieszę się bardzo bo mam bzika małego na punkcie bezpieczeństwa, no i jechałam już dzisiaj i na maxa wygodne, nic nie gniecie, nie trzeba tego dziadostwa trzymać ciągle, Polecam :)
O zazdroszczę morza :) podeslesz jak wygląda adapter, mam w planach to kupić, bo nawet auta się boje prowadzic, wtedy trzymac nie mogę :p a tak to zawsze bezpieczniej :)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj już uciekam z forum muszę jeszcze pozmywac ,wygolic się tu i tam , jutro będę robić ciasto potem sprzątać , szykować się do lekarza, czekać na wizytę na 19 :) jutro wkoncu zobacze moją Jagódke mam nadzieje ze ladnie bedzie pozować i uda sie zrobic jakies fajne fotki rowniez i w 3d :)
trzymajcie kciuki za mnie
Dobrej nocki :) :)

Oby Twoja Jagódka mie byla tak uparta jak moja i ladnie sie od razu pokazala :)
Powodzenia :)
Dzień dobry dziewczynki :)
Ale skwar znowu, szybko zawiozę Marcelka do przedszkola i chowam sie w domku :)

Ja miałam ale tylko w szpitalu i ostatnio jak przyszła położna to mi zrobiła takim małym urzadzankiem :D

A ja się pochwalę, że takie małe urzadzonko mam w domu. Dostałam od koleżanki, która niedawno została szczęśliwą mamusią. Super sprawa, a ile dzieciaki mają frajdy jak słuchają serduszka dzidziusia :D

Rozumiem :) już wiesz jak to wszystko wygląda na takim 3D , trochę w życiu już miałaś USG więc nie dziwię się, że wystarcza ci 2D :)
Hm ja się troszkę pogubiłam już z tymi badaniami.
Ja idę na USG prenatalne i mój lekarz nie patrzy na dziecko w 3d bo podobno to jest tylko dla wizualizacji i lepiej ocenia się dziecko 2d. Nawet zdjęć z 3d nie dostaje.
A wy idziecie na jakieś badanie specjalne 3d tylko w celu żeby zobaczyć dziecko i mieć pamiątkowe zdjecie ?

Już kiedyś miałam pytać o to bo był temat kiedy iść na badanie 3d i ktoś napisal że idzie specjalnie w 32 ( chyba ) bo wtedy najlepsze zdjęcia będą

I teraz ja już nie wiem.. to jest to samo badanie a zamienne nazwy, czy to są dwa badania jedno w celach zdjęciowych a drugie w celach diagnostycznych ?
[emoji85] [emoji85]
Ale super [emoji16] odpoczniecie sobie [emoji4]
Ja bez adaptera już sobie nie wyobrażam jazdy autem[emoji4] A jeżdżę od początku[emoji4]
To może zostanie ci nawyk po ciąży i będziesz zasuwać autkiem w adapterze :D

reklama
Hm ja się troszkę pogubiłam już z tymi badaniami.
Ja idę na USG prenatalne i mój lekarz nie patrzy na dziecko w 3d bo podobno to jest tylko dla wizualizacji i lepiej ocenia się dziecko 2d. Nawet zdjęć z 3d nie dostaje.
A wy idziecie na jakieś badanie specjalne 3d tylko w celu żeby zobaczyć dziecko i mieć pamiątkowe zdjecie ?

Już kiedyś miałam pytać o to bo był temat kiedy iść na badanie 3d i ktoś napisal że idzie specjalnie w 32 ( chyba ) bo wtedy najlepsze zdjęcia będą

I teraz ja już nie wiem.. to jest to samo badanie a zamienne nazwy, czy to są dwa badania jedno w celach zdjęciowych a drugie w celach diagnostycznych ?
[emoji85] [emoji85]
To może zostanie ci nawyk po ciąży i będziesz zasuwać autkiem w adapterze :D
Kochana bo tak jest. Badanie dziecka w 2d. A 3/4d tak na prawdę dla wizualizacji dziecka :) typu zdjęcie buzi czy filmik 3d ja pamiątkę dla rodziców ;)

Do góry