reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jutro spontanicznie jedziemy nad morze na długi weekend, jednak pokusiłam się o adaptery dla kobiet w ciąży do pasów. Jednak to za długa trasa żeby tak se jechać "trzymając"pas. Okazało sie że w wielu sklepach we Wrocławiu (z akcesoriami ciążowo dziecięcymi) można taki adapter wypożyczyć. No więc wypożyczyłam na dwa miesiące i kosztowało mnie to całe 30zł :) Cieszę się bardzo bo mam bzika małego na punkcie bezpieczeństwa, no i jechałam już dzisiaj i na maxa wygodne, nic nie gniecie, nie trzeba tego dziadostwa trzymać ciągle, Polecam :)
O zazdroszczę morza :) podeslesz jak wygląda adapter, mam w planach to kupić, bo nawet auta się boje prowadzic, wtedy trzymac nie mogę :p a tak to zawsze bezpieczniej :)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj już uciekam z forum muszę jeszcze pozmywac ,wygolic się tu i tam , jutro będę robić ciasto potem sprzątać , szykować się do lekarza, czekać na wizytę na 19 :) jutro wkoncu zobacze moją Jagódke mam nadzieje ze ladnie bedzie pozować i uda sie zrobic jakies fajne fotki rowniez i w 3d :)
trzymajcie kciuki za mnie
Dobrej nocki :) :)

Oby Twoja Jagódka mie byla tak uparta jak moja i ladnie sie od razu pokazala :)
Powodzenia :)
Dzień dobry dziewczynki :)
Ale skwar znowu, szybko zawiozę Marcelka do przedszkola i chowam sie w domku :)

Ja miałam ale tylko w szpitalu i ostatnio jak przyszła położna to mi zrobiła takim małym urzadzankiem :D

A ja się pochwalę, że takie małe urzadzonko mam w domu. Dostałam od koleżanki, która niedawno została szczęśliwą mamusią. Super sprawa, a ile dzieciaki mają frajdy jak słuchają serduszka dzidziusia :D

Rozumiem :) już wiesz jak to wszystko wygląda na takim 3D , trochę w życiu już miałaś USG więc nie dziwię się, że wystarcza ci 2D :)
Hm ja się troszkę pogubiłam już z tymi badaniami.
Ja idę na USG prenatalne i mój lekarz nie patrzy na dziecko w 3d bo podobno to jest tylko dla wizualizacji i lepiej ocenia się dziecko 2d. Nawet zdjęć z 3d nie dostaje.
A wy idziecie na jakieś badanie specjalne 3d tylko w celu żeby zobaczyć dziecko i mieć pamiątkowe zdjecie ?

Już kiedyś miałam pytać o to bo był temat kiedy iść na badanie 3d i ktoś napisal że idzie specjalnie w 32 ( chyba ) bo wtedy najlepsze zdjęcia będą

I teraz ja już nie wiem.. to jest to samo badanie a zamienne nazwy, czy to są dwa badania jedno w celach zdjęciowych a drugie w celach diagnostycznych ?
[emoji85] [emoji85]
Ale super [emoji16] odpoczniecie sobie [emoji4]
Ja bez adaptera już sobie nie wyobrażam jazdy autem[emoji4] A jeżdżę od początku[emoji4]
To może zostanie ci nawyk po ciąży i będziesz zasuwać autkiem w adapterze :D

reklama
Hm ja się troszkę pogubiłam już z tymi badaniami.
Ja idę na USG prenatalne i mój lekarz nie patrzy na dziecko w 3d bo podobno to jest tylko dla wizualizacji i lepiej ocenia się dziecko 2d. Nawet zdjęć z 3d nie dostaje.
A wy idziecie na jakieś badanie specjalne 3d tylko w celu żeby zobaczyć dziecko i mieć pamiątkowe zdjecie ?

Już kiedyś miałam pytać o to bo był temat kiedy iść na badanie 3d i ktoś napisal że idzie specjalnie w 32 ( chyba ) bo wtedy najlepsze zdjęcia będą

I teraz ja już nie wiem.. to jest to samo badanie a zamienne nazwy, czy to są dwa badania jedno w celach zdjęciowych a drugie w celach diagnostycznych ?
[emoji85] [emoji85]
To może zostanie ci nawyk po ciąży i będziesz zasuwać autkiem w adapterze :D
Kochana bo tak jest. Badanie dziecka w 2d. A 3/4d tak na prawdę dla wizualizacji dziecka :) typu zdjęcie buzi czy filmik 3d ja pamiątkę dla rodziców ;)

Do góry