reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tutaj masz te pojemniczki jak wyglądają na żywo;) jak przyjdzie mi wypłata to będę ja zamawiać na allegro.
Dziękuje :) też zamówię ale widzę, że mało miejsca w nich troszkę dlatego jeszcze kupię koszyki na komodę. Tu u mamy będą leżały na regale na przeciwko ale już u siebie w mieszkaniu poukładam na komodzie bo nie będzie na nim telewizora jak tutaj. :) Na początek te pudełka będą spoko bo co trzeba jest pod ręką. A można zamówić nawet dwa zestawy i wtedy 4pudelka wiszą na łóżeczku blisko przewijaka :)

reklama
Ja zabije, nie ma problemu :D ale jak go widzę to jest spoko, gorzej jak szybko chodzi i nagle stracę go z oczu .. dostaje wtedy palpitacji serca i szybko u mnie o zawał :D
Ja pająki wynoszę na balkon :)

Nie wiem czy jest sens zazdrościć basenu na ogrodzie .. ja mam i mogę sobie pomarzyć bo nie wyjdę po drabince . Jest mi jeszcze bardziej szkoda .. wolałabym żeby basenu nie było teraz :D co do stroju ja się raczej nigdzie nie wybieram ale jeśli mogłabym jeździć nad wodę to i tak bym nie kupowała stroju. Wzięłabym białe majtki od stroju i taki biały top na szelkach :)
Na trój kąpielowy nakładam tunikę plażową i mogę sobie bimbać nad wodą. Teraz nie przymierzałam jeszcze mojego stroju, ale obawiam się, że może być za ciasny w brzuchu i zrobiłabym tak samo, gacie od stroju a góa top i na to tunika :)

Z tym robotem to depilacji to by było coś:) Ja się golę kremem do depilacji od kilkunastu już lat. Maszynką nie umiem chyba bym się zarżnęła.
Ja się w ogóle na nogach nie "debiluję" bo włosów nie ma, a jak są to i tak ich nie widać... popaliłam sobie kiedyś je kremem do depilacji z avonu.
A jeśli chodzi o strefy pomiędzy, to lecę maszynką na ślepaka... nie umiem łogolić się czymś innym z kolei :)

Dziewczyny a czy któraś z Was kupiła dobry jakościowo ręcznik z kapturem przez neta i może polecić? Chciałabym żeby był taki miły i porzadny. Byłam w Smyku ale takie cienkie dziady same.
Ja mam dwa ręczniki z akuku, jeden dwuwarstwowy frotte, a drugi polarkowo frotte, oba z kapturkiem. Ale to są stare ręczniki (były dla Janka, po córce przyjaciółki). Jeszcze mam jeden z kapturkiem z biedronki i ten jest mega gruby, ale Jasio lubi się nim do dzisiaj wycierać :) Szczególnie jak nakłada go sobie na głowę (kapturek) i udaje jakiegoś ninję.
Mam też takie zwykłe, nówka funkiel nie śmigane, bez kapturków, babcia mi dała, frotte, mega grube.

Jestem dziś po USG. Jestem na początku 31+2 tc a dziecko wielkosciowo 32+ 1 :) będzie dużą chyba. Czyli najgorsze czego się obawiam że nie urodzę bez cięć i pęknięć :(
Mam zrezygnować ze słodkiego i jeść zdrowo jak cukrzyk. W moim wypadku więc słodycze grają sporą rolę bo ogólnie zdrowo to jem.
Czyli dziewczyny mam lato bez lodów :(:(:(
Oj tam, oj tam... bez lodów. Zamroź sobie jakiekolwiek owoce, na jakie masz kaprys.... jeśli posiadasz dobry blender/kruszer to jedziesz po zamrożonych owocach i masz najzdrowsze lody na świecie :)
A co do wielkości dziecka... Z Jasiem cały czas słyszałam, że będzie duży, nawet w opisach usg mam "duży płód".. i co? Ważył 3550 i był długi na 56, kruszynka moja... duży to był Kuba hehe, klocek ważył 4460 i był 58 długi.

Czytam w necie o pierwszych spacerach i dziwne rzeczy tu są ze 1 spacer dopiero po 3 tyg lub 2. Jak Wy to planujecie? Lub jak robilyscie z puerwszymi dziećmi ? U nas w szpitalu są wózki do wyporzyczenia aby tatusiowie mogli iść z maluchem na spacer, więc ten pierwszy spacer napewno nie jest po 2 tyg.
Ja nie werandowałam ani jednego ani drugiego. Z tym, że oboje wyszli ze szpitali mając po 2 tyg i poszli na głęboką wodę, spacerki właściwie od razu. Kuba mógł dłużej, bo to letnie dziecko, Jasio góra na 30 minut, bo lutowy facecik, ale wózek nakrywałam folią na deszcz i było mu cieplutko.

Hah tez tak to widzę. Dlatego ja kupiłam w pepco 2 doniczki i jeden taki kosz i mam wszystko do przewijania i pielegnacji. Przewijak będzie na łóżeczku także wszystko pod ręka. Dziś mój Bartek wiesza na ścianę na stałe te 2 lampki ten księżyc i gwiazdkę i lustro w pokoiku małej tak poziomo :) Zobacz załącznik 861699Zobacz załącznik 861700
bedzie napewno pieknie wszystko wygladac :)
takie koszyczki wygladaja delikatnie i przy okazji tez dekoracja :)
mam takie koszyczki jak ten pleciony z pepco , trzymam w nich jakies swoje rzeczy na szafie ale dokupie jeszcze jeden dla malej na pampersy i sobie wloze pod kolyske bo jest taka wiszaca polka koszyk , pare kolorow chyba było tych koszyczkow , ciekawe czy jeszcze beda bo ja ze dwa msc temu kupowalam :)

Ja pająki wynoszę na balkon :)

Na trój kąpielowy nakładam tunikę plażową i mogę sobie bimbać nad wodą. Teraz nie przymierzałam jeszcze mojego stroju, ale obawiam się, że może być za ciasny w brzuchu i zrobiłabym tak samo, gacie od stroju a góa top i na to tunika :)

Ja się w ogóle na nogach nie "debiluję" bo włosów nie ma, a jak są to i tak ich nie widać... popaliłam sobie kiedyś je kremem do depilacji z avonu.
A jeśli chodzi o strefy pomiędzy, to lecę maszynką na ślepaka... nie umiem łogolić się czymś innym z kolei :)

Ja mam dwa ręczniki z akuku, jeden dwuwarstwowy frotte, a drugi polarkowo frotte, oba z kapturkiem. Ale to są stare ręczniki (były dla Janka, po córce przyjaciółki). Jeszcze mam jeden z kapturkiem z biedronki i ten jest mega gruby, ale Jasio lubi się nim do dzisiaj wycierać :) Szczególnie jak nakłada go sobie na głowę (kapturek) i udaje jakiegoś ninję.
Mam też takie zwykłe, nówka funkiel nie śmigane, bez kapturków, babcia mi dała, frotte, mega grube.

Oj tam, oj tam... bez lodów. Zamroź sobie jakiekolwiek owoce, na jakie masz kaprys.... jeśli posiadasz dobry blender/kruszer to jedziesz po zamrożonych owocach i masz najzdrowsze lody na świecie :)
A co do wielkości dziecka... Z Jasiem cały czas słyszałam, że będzie duży, nawet w opisach usg mam "duży płód".. i co? Ważył 3550 i był długi na 56, kruszynka moja... duży to był Kuba hehe, klocek ważył 4460 i był 58 długi.

Ja nie werandowałam ani jednego ani drugiego. Z tym, że oboje wyszli ze szpitali mając po 2 tyg i poszli na głęboką wodę, spacerki właściwie od razu. Kuba mógł dłużej, bo to letnie dziecko, Jasio góra na 30 minut, bo lutowy facecik, ale wózek nakrywałam folią na deszcz i było mu cieplutko.
Ja tez je wynosze poza mieszkanie :p

Mi tam nie przypominają tych szpitalnych :) a nawet jak by to co :D ważne żeby mi było wygodnie mieć wszystko pod ręką a nie szukać gdzieś w organizatorze wiszącym nisko na łóżeczku :p
Zależy co chcesz trzymać w tym :) bo mam wrażenie że te pojemniki a organizer na łóżeczko różnią się trochę praktycznością :)

Ja np będę miała komodę obok łóżeczka i tam zamierzam poustawiać kosmetyki i takie rzeczy w twardych opakowaniach. A w organizerze na łóżeczko pieluszki, pampersy .. bo chyba faktycznie źle by było w nim trzymać jakieś kremy , zasypki ale do pieluch dla mnie idealnie :)

To super, że może tak długo zostać z Tobą a potem już Wami :) Zazdroszczę. My będziemy mieć niestety maksymalnie 3 tygodnie stąd te moje dylematy dotyczące daty jego przyjazdu. Miejmy nadzieję, że wstrzeli się idealnie w datę porodu (cuda się czasem zdarzają ;) )
Trzymam za Was kciuki :* znam ten stres .. też mam nadzieję , że urodzę w ciągu tych dwóch tygodni kiedy będzie a nie 2 tygodnie po terminie i że będziemy czekać 4tygodnie :o też tak może być ale oby nie ..
A przy czym pracuje ? Na długo zawsze jeździ ?

reklama
Hah tez tak to widzę. Dlatego ja kupiłam w pepco 2 doniczki i jeden taki kosz i mam wszystko do przewijania i pielegnacji. Przewijak będzie na łóżeczku także wszystko pod ręka. Dziś mój Bartek wiesza na ścianę na stałe te 2 lampki ten księżyc i gwiazdkę i lustro w pokoiku małej tak poziomo :) Zobacz załącznik 861699Zobacz załącznik 861700
U siebie tak zrobię bo będę miała wolna komodę , tu u mamy niestety nie mam takiej możliwości.a nie chce jej robić całkowitego przemeblowania na miesiąc czasu. I tak już dużo jej poprzestawialam i wiem , że nie ma w tym problemu bo mieszkam tu od zawsze i w sumie to mój pokój ale ja potem się wyprowadzę i nie chce w dopiero co remontowanym pokoju jej robić dziur w ścianie żeby np. telewizor powiesić :)
Ale tak w pudełkach na komodzie wygląda to ślicznie :)

Do góry