reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czytam w necie o pierwszych spacerach i dziwne rzeczy tu są ze 1 spacer dopiero po 3 tyg lub 2. Jak Wy to planujecie? Lub jak robilyscie z puerwszymi dziećmi ? U nas w szpitalu są wózki do wyporzyczenia aby tatusiowie mogli iść z maluchem na spacer, więc ten pierwszy spacer napewno nie jest po 2 tyg.

Ja po tygodniu, max 10 dniach po urodzeniu zamierzam już wyjść na pierwszy spacer :)

reklama
Nie ma sprawy, zerknę zatym :p ja do ikei mam bliziutko, autem to 5 minut, może nawet nie, piechota tak z 15. W sumie nigdy nie szlam, ale tak pomyślałam, ze mogłabym się sama wybrać, skoro nie jest tak daleko, a nam wiecznie za mało czasu po pracy mojego, czy przed praca. Ale to musi się trochę pogoda uspokoić z upałami, zebym nie padła po drodze :D o tak, jestem za tym, albo mrożona kawka ❤️
Szkoda ,że u mnie nie ma i w mieście obok mnie też nie :( a ja uwielbiam takie sklepy :D
Ja też bym nie wyszła w ten upał, w dodatku sama. Siedź w domu :) odpoczywaj :)

wygladają tak szpitalnie.te białe wiszace.... :D

Hah tez tak to widzę. Dlatego ja kupiłam w pepco 2 doniczki i jeden taki kosz i mam wszystko do przewijania i pielegnacji. Przewijak będzie na łóżeczku także wszystko pod ręka. Dziś mój Bartek wiesza na ścianę na stałe te 2 lampki ten księżyc i gwiazdkę i lustro w pokoiku małej tak poziomo :)
IMG_1527591606.292590.jpg
IMG_1527591635.722478.jpg

Załączniki

• IMG_1527591606.292590.jpg
    IMG_1527591606.292590.jpg
    268,1 KB · Wyświetleń: 431
  • IMG_1527591635.722478.jpg
    IMG_1527591635.722478.jpg
    274,5 KB · Wyświetleń: 434
Przyszla pierwsza paka zamowiona z allegro :p ta grzechotka na raczke wymiata ❤ wzielam termoforek z pestek :p i szczotke z naturalbego wlosia.. bo mama kupila mi ze sztucznego, a ja wole naturalne :p i ten laktator.. czarna magia hyhyhy :D byl juz skrecony.. a zeby go uzyc musze go wyparzyc :D zobaczymy czy uda mi sie go rozebrac tak aby nic nie popsuc :D
IMAG5474_1.jpg
IMAG5473_1.jpg

Załączniki

• IMAG5474_1.jpg
    IMAG5474_1.jpg
    448,3 KB · Wyświetleń: 369
  • IMAG5473_1.jpg
    IMAG5473_1.jpg
    478,7 KB · Wyświetleń: 377
No tak, po porodzie bardziej :) ale my znowu chcemy bardzo rodzić wspólnie. Mój chce mnie moc zawieść do szpitala, opiekować się mną na tej właśnie końcówce. I dopiero z nim rozmawiałam, że wypłatę czerwcowa bierze w pierwszy tydzień lipca. Czyli ja już będę w skończonym 37 tygodniu i planujemy żeby już został bo na tydzień mu się nawet nie będzie opłacało wracać do Niemiec. Czyli będzie chwilę ponad dwa tygodnie przed terminem i zostanie cały sierpień. Taki układ by nam bardzo pasował. Mam nadzieję, że szef się zgodzi , bo narazie było gadanie, że tydzień przed terminem i tu się zgodził. Ale jechać po wyplacie na tydzień to nie widzę sensu bo na busa też trzeba wydać prawie 1000zl....

To super, że może tak długo zostać z Tobą a potem już Wami :) Zazdroszczę. My będziemy mieć niestety maksymalnie 3 tygodnie stąd te moje dylematy dotyczące daty jego przyjazdu. Miejmy nadzieję, że wstrzeli się idealnie w datę porodu (cuda się czasem zdarzają ;) )

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry