reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czytam w necie o pierwszych spacerach i dziwne rzeczy tu są ze 1 spacer dopiero po 3 tyg lub 2. Jak Wy to planujecie? Lub jak robilyscie z puerwszymi dziećmi ? U nas w szpitalu są wózki do wyporzyczenia aby tatusiowie mogli iść z maluchem na spacer, więc ten pierwszy spacer napewno nie jest po 2 tyg.

reklama
Jestem dziś po USG. Jestem na początku 31+2 tc a dziecko wielkosciowo 32+ 1 :) będzie dużą chyba. Czyli najgorsze czego się obawiam że nie urodzę bez cięć i pęknięć :(
Mam zrezygnować ze słodkiego i jeść zdrowo jak cukrzyk. W moim wypadku więc słodycze grają sporą rolę bo ogólnie zdrowo to jem.
Czyli dziewczyny mam lato bez lodów :(:(:(
Moj dzidzius jest w normie, mimo ze zjadam troche tych slodyczy i jakos super zdrowo sie nie odzywiam :) do tej pory bylo powyzej normy wiec mysle, ze jeszcze wszystko moze sie zmienic

Czytam w necie o pierwszych spacerach i dziwne rzeczy tu są ze 1 spacer dopiero po 3 tyg lub 2. Jak Wy to planujecie? Lub jak robilyscie z puerwszymi dziećmi ? U nas w szpitalu są wózki do wyporzyczenia aby tatusiowie mogli iść z maluchem na spacer, więc ten pierwszy spacer napewno nie jest po 2 tyg.
Ale fajnie. Pierwsze słyszę że w szpitalu można było wypożyczyć wózek i iść na spacer. W Polsce takie pomysły??
Ja planuje jakieś 2 dni po powrocie ze szpitala rozpocząć werandowanie. Spacer może po kolejnych 2-3 dniach. Wiadomo że jak zimą lub duży upał to ten okres się wydłuża ale przy ludzkiej pogodzie chyba nie trzeba tak długo czekać z wyjściem na spacer.

Przez fizjoterapeutów jest wręcz zakazane bo mięśnie które są słabe zamiast pracować uposledzasz tym pasem i się nie wzmacnaja. Nie wiem jak sprawa sie ma po cc.
Wiesz, w pierwszej ciazy nie mialam tego.. tak sie zastanawiam tylko ;) czytalam teraz ze sporo lekarzy wlasnie odradza pas po rodzeniu sn np. Ze macica sama musi sie obkurczyc..

Ja wyjde jak mi na to pozwoli moj stan po ciazy ;)

Jestem dziś po USG. Jestem na początku 31+2 tc a dziecko wielkosciowo 32+ 1 :) będzie dużą chyba. Czyli najgorsze czego się obawiam że nie urodzę bez cięć i pęknięć :(
Mam zrezygnować ze słodkiego i jeść zdrowo jak cukrzyk. W moim wypadku więc słodycze grają sporą rolę bo ogólnie zdrowo to jem.
Mozesz jesc lody wodne ;) sama tez mozesz takie zrobic z wycisnietego owocu,badz tez zblendowanej mieszanki owocowej ;) bez cukru ,orzezwiajace i zdrowe ;) a sprzecior do lodow mozesz kupic w agd, badz tez w necie, wiesz takie pudelko do mrozenia plus patyczki ;)

Ja szczerze mówiąc nawet nie wiem o jakich pudełkach wy cały czas piszecie. Jak mi podeslesz linka to rozejrzę się za nimi ;) tylko nie wiem czy dziś dam radę tam pójść, odprowadzałam tylko mojego do drzwi jak jechał do pracy i tak buchnelo ciepłem... pozamykalam się, łącznie z roletami (żeby ciepło tak nie wpadało) i siedze jak w jaskini :D wcinam arbuza i cieszę się, poki nie jest tak goraco :p
To przy okazji gdybyś kiedyś była :)
Ja też nawet na balkon nie wychodzę.. okropnie jest. Teraz by się przydał właśnie basenik i zimna lemoniada:D
Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-11-11-14-52-306_com.opera.browser.png
    92,7 KB · Wyświetleń: 112
Córkę miałam w zimie więc werandowalam i po 1,5 tygodnia pierwszy pół godziny spacer. Ale w lecie werandowalam nie ma sensu, w domu masz taką samą temperaturę jak w domu, trzeba osłonić przed wiatrem i słońcem. Będę wychodziła pewnie od razu o ile tylko będę miała siłę:)

reklama

To ty masz termin na 30lipca ? Nie ma Cię na liście sierpniowych mam dlatego pytam :) a podal Lekarz wagę córeczki ? Moja też na każdym USG tydzień starsza i z wagi ciągle 90centyl.... :( Wazne,że zdrowa ale wolałabym żeby nie była olbrzymkiem :hmm:

Do góry