reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Niektore dziewczyny juz mają co 2 tygodnie :) ja ostatnio mialam co 1,5 miesiaca wiec to czesciej u mnie. No liczylam na dluzsza wizyte i dokladne zbadanie wszystkiego ale sie przeliczylam
No to ciekawa jestem kiedy mi się zaczna. W labolatorium już mi zapowiedzieli na ostatniej wizycie, ze teraz ostatnie badanie po przerwie 6tyg, a kolejne już co dwa tygodnie... Wiec może u gin będzie podobnie.

reklama
Wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia o karmieniu piersią i laktacji. Przekażę Wam jedną z informacji, która mnie zaskoczyła i z którą się nie spotkałam wcześniej - napar z mięty i szałwii wpływają hamująco na laktację. O ile szałwia mnie aż tak nie interesuje to już mięta owszem bo piję jej sporo.

A to Ty masz termin na lipiec? Ja będę się jakos pewniej czuła w jednoczęściowym. Mam nadzieje, ze będzie okazja w nim trochę pochodzić i ze wg uda mi się coś znaleźć. Teraz te upały maja być, to a nóż się uda gdzieś pojechac, a jak nie to dmuchany basen do ogródka i będzie siedział hipopotam :D
Jak masz dom, basen to zazdroszczę :) pewnie w takiej sytuacji też bym kupiła strój jednoczęściowy :) ostatnio jak byłam na spacerze, siedziałam na ławce z dwie godziny na słońcu. To tylko w brzuch mi było bardzo gorąco. Zaslanialam swetrem ale i tak się obawiałam , że cos może być nie tak.
Na lipiec :) na 28 , więc w sumie dwa dni spóźnienia i będę sierpniowką w 100% hehe :p ale wątpię ,żebym rodziła po terminie. Z USG wychodzi mi 21.07 a patrzac na 37tydzien to sam poczatek lipca. Więc w sumie został mi tylko czerwiec :):)

Zaraz sobie przejze :)
Ja do wózka wzięłam. i dokupie biały kocyk gdyby było ciepło to do poduszki będzie ładnie pasował. Do łóżeczka mam jeszcze wypełnienie pościeli i poszewki to będę miała na zmianę. Ale pewnie jak cos ladnego im dojdzie na tej stronie na FB to kupię :) a widzialas ten kocyk wafel ? I jakie masz zdanie ?
Widziałam, ładnie wygladaja. Ciekawe czy są miłe i wg ile kosztują :) takie bardziej mnie przekonują niż te takie Ala na drutach robione, już widzę ze byłby cały pozaciągany od mojej biżuterii :p

Wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia o karmieniu piersią i laktacji. Przekażę Wam jedną z informacji, która mnie zaskoczyła i z którą się nie spotkałam wcześniej - napar z mięty i szałwii wpływają hamująco na laktację. O ile szałwia mnie aż tak nie interesuje to już mięta owszem bo piję jej sporo.
O szałwii też nam mówili na szkole rodzenia. Że jak ktoś ma nawał pokarmu to szałwia, jak zastój to te herbatki na laktacje

reklama
Jak masz dom, basen to zazdroszczę :) pewnie w takiej sytuacji też bym kupiła strój jednoczęściowy :) ostatnio jak byłam na spacerze, siedziałam na ławce z dwie godziny na słońcu. To tylko w brzuch mi było bardzo gorąco. Zaslanialam swetrem ale i tak się obawiałam , że cos może być nie tak.
Na lipiec :) na 28 , więc w sumie dwa dni spóźnienia i będę sierpniowką w 100% hehe [emoji14] ale wątpię ,żebym rodziła po terminie. Z USG wychodzi mi 21.07 a patrzac na 37tydzien to sam poczatek lipca. Więc w sumie został mi tylko czerwiec :):)
Nie wiem czy jest sens zazdrościć basenu na ogrodzie .. ja mam i mogę sobie pomarzyć bo nie wyjdę po drabince . Jest mi jeszcze bardziej szkoda .. wolałabym żeby basenu nie było teraz :D co do stroju ja się raczej nigdzie nie wybieram ale jeśli mogłabym jeździć nad wodę to i tak bym nie kupowała stroju. Wzięłabym białe majtki od stroju i taki biały top na szelkach :)

Do góry