reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Niektore dziewczyny juz mają co 2 tygodnie :) ja ostatnio mialam co 1,5 miesiaca wiec to czesciej u mnie. No liczylam na dluzsza wizyte i dokladne zbadanie wszystkiego ale sie przeliczylam
No to ciekawa jestem kiedy mi się zaczna. W labolatorium już mi zapowiedzieli na ostatniej wizycie, ze teraz ostatnie badanie po przerwie 6tyg, a kolejne już co dwa tygodnie... Wiec może u gin będzie podobnie.

reklama
Wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia o karmieniu piersią i laktacji. Przekażę Wam jedną z informacji, która mnie zaskoczyła i z którą się nie spotkałam wcześniej - napar z mięty i szałwii wpływają hamująco na laktację. O ile szałwia mnie aż tak nie interesuje to już mięta owszem bo piję jej sporo.

A to Ty masz termin na lipiec? Ja będę się jakos pewniej czuła w jednoczęściowym. Mam nadzieje, ze będzie okazja w nim trochę pochodzić i ze wg uda mi się coś znaleźć. Teraz te upały maja być, to a nóż się uda gdzieś pojechac, a jak nie to dmuchany basen do ogródka i będzie siedział hipopotam :D
Jak masz dom, basen to zazdroszczę :) pewnie w takiej sytuacji też bym kupiła strój jednoczęściowy :) ostatnio jak byłam na spacerze, siedziałam na ławce z dwie godziny na słońcu. To tylko w brzuch mi było bardzo gorąco. Zaslanialam swetrem ale i tak się obawiałam , że cos może być nie tak.
Na lipiec :) na 28 , więc w sumie dwa dni spóźnienia i będę sierpniowką w 100% hehe :p ale wątpię ,żebym rodziła po terminie. Z USG wychodzi mi 21.07 a patrzac na 37tydzien to sam poczatek lipca. Więc w sumie został mi tylko czerwiec :):)

Zaraz sobie przejze :)
Ja do wózka wzięłam. i dokupie biały kocyk gdyby było ciepło to do poduszki będzie ładnie pasował. Do łóżeczka mam jeszcze wypełnienie pościeli i poszewki to będę miała na zmianę. Ale pewnie jak cos ladnego im dojdzie na tej stronie na FB to kupię :) a widzialas ten kocyk wafel ? I jakie masz zdanie ?
Widziałam, ładnie wygladaja. Ciekawe czy są miłe i wg ile kosztują :) takie bardziej mnie przekonują niż te takie Ala na drutach robione, już widzę ze byłby cały pozaciągany od mojej biżuterii :p

Wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia o karmieniu piersią i laktacji. Przekażę Wam jedną z informacji, która mnie zaskoczyła i z którą się nie spotkałam wcześniej - napar z mięty i szałwii wpływają hamująco na laktację. O ile szałwia mnie aż tak nie interesuje to już mięta owszem bo piję jej sporo.
O szałwii też nam mówili na szkole rodzenia. Że jak ktoś ma nawał pokarmu to szałwia, jak zastój to te herbatki na laktacje

reklama
Jak masz dom, basen to zazdroszczę :) pewnie w takiej sytuacji też bym kupiła strój jednoczęściowy :) ostatnio jak byłam na spacerze, siedziałam na ławce z dwie godziny na słońcu. To tylko w brzuch mi było bardzo gorąco. Zaslanialam swetrem ale i tak się obawiałam , że cos może być nie tak.
Na lipiec :) na 28 , więc w sumie dwa dni spóźnienia i będę sierpniowką w 100% hehe [emoji14] ale wątpię ,żebym rodziła po terminie. Z USG wychodzi mi 21.07 a patrzac na 37tydzien to sam poczatek lipca. Więc w sumie został mi tylko czerwiec :):)
Nie wiem czy jest sens zazdrościć basenu na ogrodzie .. ja mam i mogę sobie pomarzyć bo nie wyjdę po drabince . Jest mi jeszcze bardziej szkoda .. wolałabym żeby basenu nie było teraz :D co do stroju ja się raczej nigdzie nie wybieram ale jeśli mogłabym jeździć nad wodę to i tak bym nie kupowała stroju. Wzięłabym białe majtki od stroju i taki biały top na szelkach :)

Do góry