reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia o karmieniu piersią i laktacji. Przekażę Wam jedną z informacji, która mnie zaskoczyła i z którą się nie spotkałam wcześniej - napar z mięty i szałwii wpływają hamująco na laktację. O ile szałwia mnie aż tak nie interesuje to już mięta owszem bo piję jej sporo.
To przestań pić, żeby laktacji nie zachamowac całkowicie w takim razie. Nie słyszałam o tym.. mama mi tylko kaze pić bawarke pod koniec ciąży, ale wątpię zebym się przemogla..

reklama
Hej :)
do wycierania bąbla po kąpieli macie tylko te szlafroczki z kapturem czy też zwykłe ręczniki?

Ja kładłam na łóżko ceratke na spód, na to zwykły duży ręcznik i na wierzch ręczniczek z kapturem. Jak wytarłam małą to jej ręczniczek zabierałam żeby nie leżała na mokrym i na tym dużym suchym ręczniku leżała a ja ją wtedy oporządzałam w te wszystkie kremy pieluchy i ubranka ☺

Widziałam, ładnie wygladaja. Ciekawe czy są miłe i wg ile kosztują :) takie bardziej mnie przekonują niż te takie Ala na drutach robione, już widzę ze byłby cały pozaciągany od mojej biżuterii :p
65zl. No właśnie się zastanawiam.. bo te z bambusa takie milutkie i przewiewne na pewną są.. a te nie wiem :/ będę się musiała zastanowić który zamówić. Ale pewnie wezmę ten wafel bo ta strona mimo wszystko już jest dla mnie pewniejsza niż niektórzy sprzedawcy z allegro.

Narazie (odpukać) nie mogę narzekać. Nie męczą mnie obrzęki, bezsenność i inne dość męczące dolegliwości :) Jedyne co spędza mi sen z powiek to nieobecność męża, który obecnie jest w Niemczech i przyjedzie dopiero na poród :( Oby zdążył, bo był obecny przy dwóch poprzednich i był nieoceniona pomocą, choćby po to żeby mieć się na kim wyżyć przy bolesnych skurczach :D ;)

Widziałam, ładnie wygladaja. Ciekawe czy są miłe i wg ile kosztują :) takie bardziej mnie przekonują niż te takie Ala na drutach robione, już widzę ze byłby cały pozaciągany od mojej biżuterii :p
Teraz czytam , że można kupić w komplecie z podusia do wózka. Wymiary są dwa, większy i mniejszy. Spytałam o cenę i materiał :)

Jak masz dom, basen to zazdroszczę :) pewnie w takiej sytuacji też bym kupiła strój jednoczęściowy :) ostatnio jak byłam na spacerze, siedziałam na ławce z dwie godziny na słońcu. To tylko w brzuch mi było bardzo gorąco. Zaslanialam swetrem ale i tak się obawiałam , że cos może być nie tak.
Na lipiec :) na 28 , więc w sumie dwa dni spóźnienia i będę sierpniowką w 100% hehe :p ale wątpię ,żebym rodziła po terminie. Z USG wychodzi mi 21.07 a patrzac na 37tydzien to sam poczatek lipca. Więc w sumie został mi tylko czerwiec :):)
Basenu jeszcze nie mam, ale chyba trzeba będzie się zaopatrzyć w te lato hehe. Ja staram się tak nie przebywać za długo na sloncu, wiadomo czasem to nie uniknione jest. W niedziele wysmarowałam się kremem z filtrem w razie czego, żeby mnie nie spaliło, bo pojechaliśmy nad jezioro pospacerowac trochę :p to słońce odstraszyłam i burza przyszła, taka ulewa ze nim wróciliśmy do auta to przemoknięci do suchej nitki :D To nie problem, ze terminowo jesteś lipcowa, roznie to może jeszcze być :p

Wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia o karmieniu piersią i laktacji. Przekażę Wam jedną z informacji, która mnie zaskoczyła i z którą się nie spotkałam wcześniej - napar z mięty i szałwii wpływają hamująco na laktację. O ile szałwia mnie aż tak nie interesuje to już mięta owszem bo piję jej sporo.

Ja piłam specjalne herbatki na laktację. Karmiłam 2 lata. Wątpię że akurat dzięki tym ziółkom bo piłam tylko raz dziennie ☺ ale o mięcie pierwsze słyszę..

Dzień dobry,

u nas upałów ciąg dalszy. Po przedszkolu mamy iść z dziećmi na dmuchany plac zabaw bo rozłożyli z okazji dnia dziecka ale nie wiem jak ja dm rade w tym upale a już im obiecałam więc pewnie nie odpuszczą.
Miałam zaczekać z wyprawką do czerwca ale nie wytrzymałam. Zamówiłam właśnie z allegro komplet do kołyski, ochraniacz, prześcieradło. pieluchy muślinowe, tetrowe, smoczki, butelki, sobie pas poporodowy. Pampersy już mam bo kupiłam kiedyś na promocji, środki do pielęgnacji małej też przed chwilą zamówiłam z gemini:) Biorąc pod uwagę, że ubranka będę miała od bratowej, wanienkę, łóżeczko, przewijak, ręczniki, kocyki, kołdrę, pościele mam po synach to mam już sporo. Wózek też już jest kupiony. Zostały mi tylko do kupienia biustonosze do karmienia no i z IKEI pudełka do komody, takie pod łóżeczko.

Hej dziewczyny! Ja też jestem sierpniową mamuśką. Termin na 8. sierpnia :)
Witaj w naszym gronie:)

Nie wiem czy jest sens zazdrościć basenu na ogrodzie .. ja mam i mogę sobie pomarzyć bo nie wyjdę po drabince . Jest mi jeszcze bardziej szkoda .. wolałabym żeby basenu nie było teraz :D co do stroju ja się raczej nigdzie nie wybieram ale jeśli mogłabym jeździć nad wodę to i tak bym nie kupowała stroju. Wzięłabym białe majtki od stroju i taki biały top na szelkach :)
Po ciąży będziesz korzystać :)

reklama
Jak mnie urośnie stopa, to wtedy będę rozpaczać[emoji23] nie straszcie mnie[emoji39] rozumiem, że chodzi wam o puchnięcie stóp?[emoji16]
No właśnie nie. Ja nie mam spuchniętych stóp ale stopy są większe szersze (to przez relaksynę) o jeden rozmiar. Mi po pierwszej ciąży stopa nie wróciła do rozmiaru 38, zostało 39.

Do góry