Ja jak przez tydzień brałam nospe czułam małą, ale jej ruchy były słabsze, płynniejsze i spokojniejsze. Tylko brałam 2x1. Jak odstawiłam po dwóch dniach wróciło wszystko do normy.A to, że słabiej czuję małą to na pewno nie od tych 4ech tabletek nospy, które wzięłam od piątku. Tak się złożyło. Kazał się nie martwić więcej odpoczywać i na kolejnej wizycie powiedział, że da mi l4. Tyle, że ja muszę pracować do końca lipca. Jedynie na przełomie czerwca,lipca mogę wziąć 12-13dni wolnego i chyba tak zrobię.
reklama
Nebbud jest dopuszczony w ciąży. Ale jak każdy lek - bierzemy po konsultacji z lekarzem i jak jest taka konieczność.Nebud to steryd, raczej nie polecam. Stosowaliśmy u syna przy zapaleniu oskrzeli i płuc.
Ja tez mam mega suche śluzówki, zarówno gardło i nos, czasem aż w nocy się duszę. Ale czytałam ze to normalne w ciązy więc się nie stresuje tym. Polecam w takiej sytuacji Nebudose Hipertonic, to roztwór soli fizjologicznej który nawilża śluzówkę:
Nebo-Dose hipertonic to roztwór do inhalacji wspomagający proces samooczyszczania się górnych dróg i dolnych dróg oddechowych. Dzięki hipertonicznemu stężeniu chlorku sodu roztwór działa obkurczająco, pozwalając na łatwiejsze usunięcie wydzieliny na zewnątrz. Dodatkowo preparat nawilża błonę śluzową ułatwiając oddychanie.
Czyli przy zapaleniu krtani , oskrzeli.
Najlepszy sposób nawilżacz powietrza
Steryd i pulmicort działają miejscowo. Dlatego Wola przepisać to zamiast leki jakieś działająco ogólnoustrojowo. Nebbud jest dopuszczony w ciąży w 9tc miałam zapalenie krtani i robiłam z nebbudu inhalacjeW pierwszej ciąży na początku 8 miesiąca strasznie się załatwiłam klimatyzacja w samochodzie... nic nie pomagało... i mój gin przepisał mi wtedy pulmicort na 7 lub 10 dni ( steryd) to o ile dobrze się orientuję jest to samo co nebud i oprócz tego też azitriolek (antybiotyk) na 3 dni. Stosowałam nie widząc innej opcji na wyleczenie chociaż niektore opinie na necie mnie przekazały. .. w każdym razie synek urodził się zdrowy mam nadzieję że pomoglam
Biedroneczka10
Fanka BB :)
Nie zgodziłabym się z tym, pierwsza ciąża zagrożona i cała przeleżałam a córka potrzebowała bujania do usypiania także nie jest to regułą.Co do leżenia i chodzenia i bujania maluszka.
Zastanawiam się jak to jest po porodzie czy tryb życia w ciąży przekłada się na tryb dziecka potem.
Dokładnie chodzi o to że jak kobiety całą ciążę leżą to dziecko nie jest bujane a spać musi , więc zasypia bez bujania i czy jak ono się urodzi to może będzie zasypiać sam , bez bujania tak jak w brzuszku ?
A jak ktoś dużo chodzi to dzidziuś bujany cały czas i czy po porodzie może będzie potrzebował tego bujania.. takie mam przemyślenia jak nie mogę spać
karkula309
Nie zgodziłabym się z tym, pierwsza ciąża zagrożona i cała przeleżałam a córka potrzebowała bujania do usypiania także nie jest to regułą.
Kurcze.. a miałam chwilkę nadzieję że tak może być że jak leżę to potem dziecko będzie bez bujania zasypiaćŚliczne brzuszki macie [emoji1] mój też piłeczka [emoji846]
Ja w ciąży z synem dużo chodziłam i nie ma problemu zasnąć leżąc. Z córką musiałam część ciąży leżeć a po narodzinach myślałam, że mi ręce odpadną [emoji23]
Tak! też obtarlam sobie uda w niedzielę! Polecam puder rosmannowy baby Dream, kupilam w zeszlym rolu celowo dla takiego zastosowania. Po nim skóra mniej trze o skórę plus on troszkę łagodzi to co już się wydarzyło.A to co za przykry temat? Czy to tajemnica?
Z której częsci Wrocławia jesteś?
Ja dziś 4km zrobiłam, też lazłam jak sierota, chyba już ostatni raz tak się wyprawiłam daleko. Tez nie lubię kiecek i całe życie się przed nimi wzbraniam ale teraz już mój spocony tyłek przemówił i ma frustracja sięgnęła zenitu. Tak więc kupiłam bawełnianą sukienkę ciążową i chodzę tylko w niej. Nie wyobrażam sobie teraz na me dupsko założyć galoty. Tylko kuźwa pojawił się nowy problem, obtarte uda, normalnie już nie mogłam iśc tak bolało. Nie wiedziała ze chodzenie w sukienkach jest takie skomplikowane Ale czytałam że trzeba sobie mąką ziemniaczają podsypać więc jutro spróbuję, może ludzie nie będą się dziwnie gapić jak mi spomiędzy nóg będzie wypadać biały prosze hihi a zresztą, i tak się ciągle gapia jakby baby w ciązy nie widzieli.
Przy okazji, dziewczyny - zasypki do dziececego pupska są już obecnie niepolecane. Mogą przesuszać skórę a przede wszystkim podrażniać drogi oddechowe malucha.
Wystarczy krem nawilżający, a jak się coś dzieje to krem z cynkiem przy synu 4 lata temu pudru nie używałam i teraz też używać nie będęTak! też obtarlam sobie uda w niedzielę! Polecam puder rosmannowy baby Dream, kupilam w zeszlym rolu celowo dla takiego zastosowania. Po nim skóra mniej trze o skórę plus on troszkę łagodzi to co już się wydarzyło.
Przy okazji, dziewczyny - zasypki do dziececego pupska są już obecnie niepolecane. Mogą przesuszać skórę a przede wszystkim podrażniać drogi oddechowe malucha.
Lustysia
Moja mała tak samo nie lubi się za bardzo pokazywac i zakrywa się rączka, wiec tez nie mam takich ładnych zdjec tylko jedno twarzy z drugiego prenetalnego. Ale w trakcie badania musiałam iść na spacer, zjeść trochę cukierków, żeby mała zaczęła się ruszać i zmieniła pozycje bo nawet wszystkiego nie mogła zbadać co trzeba ;PJuż wiem dlaczego mi wczesniej nie dawał zdjęć, bo faktycznie nic nie widać, dzisiaj musiał się troche postarać bo znowu miała nogi i ręce na głowie, to chyba jej stała pozycja akrobatkiZobacz załącznik 861330
reklama
Anulaa88
No i fajnie[emoji16] 13 zł to praktycznie nic za przesyłkę[emoji16]Zamowilam jednak do PL i tylko 13zl, a rodzice mi w lipcu przywiozą