reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Noo ja mam akurat ginekologa, który jest przeciwnikiem zażywania jakichkolwiek leków, jestem zdrowa, prawidłowo się odrzywiam nic mi do szczęścia nie brakuje, to są jego słowa. Umówmy się ze lekarze teraz przesadzają z lekami, z czym byś nie poszła jest antybiotyk, a później jak coś się faktycznie dzieje to organizm przestaje reagować na leki. Ja tam do lekarza pierwszego kontaktu nie chodzę:D gripexa sobie łyknę i przeżywam choróbsko :D
Gripexa to ja nawet nie lykam jak jestem chora w ogóle u bas był zimny chów i dopóki nie było gorączki 39 °czy zapalenia płuc to mama nie leczyla nas lekami i ja do tej pory nie biorę leków przy przeziebieniu itp wolę czosnek cebulę itp i jakoś leci nawet kropli donosa nie wezmę ale to jak nie byłam w ciąży a teraz to cholera wie jak postąpić bo gripexu w ciąży nie wolno a antybiotyki roznie działają ja w życiu a mam 35 lat 3 razy antybiotyk byłam zmuszona wziąć bo leżAłam plackiemteraz to nie wiem co będzie czekam w kolejce (dlugiej)zobaczymy co stwierdzi ale myślę że dobrze nie będzie bo ja bez potrzeby do lekarzy nie chodzę musi się naprawdę coś dziwnego dziać i teraz tak jest

reklama
Ale mi się nudzi dzisiaj :D
Rano byłam u fryzjera, wróciłam o 13.30 i od tej godziny leżę i nie mam co robić.
Do terminu porodu mam już tylko 66 dni [emoji7]

Dajcie jakieś pomysły na szybki obiad, bo już nie wiem co robić ciągle

Nie wiem, nie dopytalam w sumie i też jakoś odblokowało mnie po wizycie :) Ale nie badał.mnie za pomocą USG więc też nie wiem czy w ten sposób może stwierdzić jej długość.
Może, nie wiem czy dokładnie wie ile ma cm ale wie jak się skraca, mięknie.
Ale mi się nudzi dzisiaj :D
Rano byłam u fryzjera, wróciłam o 13.30 i od tej godziny leżę i nie mam co robić.
Do terminu porodu mam już tylko 66 dni [emoji7]

Dajcie jakieś pomysły na szybki obiad, bo już nie wiem co robić ciągle
Ja mam na obiad pieczone udka zapeklowane od wczoraj. Na szybko to bym zrobiła naleśniki albo racuchy z jabłkami

Hej. Właśnie wróciłam od lekarza który zastępował tego mojego prowadzącego. Moje bóle od miesięcy jakie mam raczej nie wynikają ze spojenia łonowego bo podobno nie wygląda na to, więc prawdopodobnie więzadła tak.mi dokuczają. Ten lekarz też widzę jest przeciwieństwem mojego. Mój na hemoroidy nawet nic nie dał a ten od razu zapisał co brać. Czopki,żel, tabletki :errr: O ile nie będą wnikać do organizmu to czopki wezmę. Poczytam.
No i mam bardzo mocne napięcia brzucha.
Klaudia widzisz u mnie jednak wyszło że napięcia są za.mocne i za częste. Ja praktycznie mam tak cały dzień. Zapisał luteinę dopochwowo.
Szyjka też podobno się skróciła ale jeszcze nie wyglądam na rodzącą :D
I masz leżeć skoro skraca ci się szyjka ?
I te bóle i napięcia brzucha ja skróciły ?

Ja akurat o posciel do wózka nie pytalam, ale jeśli chodzi o promocje to tak wyglada...
Zobacz załącznik 861381
Zobacz załącznik 861382
Ja pytałam o komplet do łóżeczka i ochraniacz płaski, ale jak napisała o tej promocji to pomyślałam, ze może jednak wezmę zestaw 3 i 1. Bo do wózka w zasadzie tez się przyda. Jeśli chodzi o wzory to mam dylemat. Spodobał mi się ten komplet co Ty dodalas, bo podobny widziałam na innej stronie, ale dużo droższy z tym samym motywem
Zobacz załącznik 861388
A tam za ta prawie cene będę miała te dwa komplety do łóżeczka, do wózka i ochraniacz :p
Podobały mi się jeszcze te dwa, może coś pokombinuje ;)
Zobacz załącznik 861389
Zobacz załącznik 861390
A jeśli chodzi o przesyłkę to moi rodzice mogą mi przywiezc z Polski, ale dopiero w lipcu :)

Ten w jednorożce kupiłam do łóżeczka jakiś czas temu. Szkoda ,że nie poczekałam na promocję :D mialabym dużo więcej rzeczy a tak, zapłaciłam 310zl za plaski ochraniacz, komplet pościeli do łóżeczka z ochraniaczem modułowym. I zamówię ten w kwiaty do wózka jeszcze :) więc ty korzystaj z promocji i kupuj 3w1:)

I masz leżeć skoro skraca ci się szyjka ?
I te bóle i napięcia brzucha ja skróciły ?

Nic o leżeniu nie mówił. Chociaż ja się nie przepracowuję ostatnio. Mam tę napięcia i szyjkę lekko skrócona i mam brać luteinę a czy spowodowały skrócenie szyjki nie wiem. To już 31 tydzień więc może organizm się przygotowuje. Mówił też że mimo wszystko na rodzącą nie wygląda, więc mimo to jestem spokojna.
Jedno jest pewne. Badanie mnie bolało jak cholera.
Spokojnie Klaudia, porozmawiaj ze swoim lekarzem pod tym kątem, ale nie panikuj bo wyjdzie że to stres ci coś pokomplikuje oki ? :)
Ja i tak czuję że w lipcu urodzę. Nie ma szans na sierpień.

Jutro USG i następna kolejka :/

reklama
Naczytałam się na tej ulotce z luteiny o skutkach ubocznych że aż się zastanawiam czy brać :/ zakrzepy itd. do tego aplikowanie tego hmm....... tak więc :)
Czy któraś z was to bierze?

Do góry