reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

LO matko to moja zawsze bryka jak się położę do wyra ok 21:30 i dość długo dokazuje mam nadzieję że jej die to unormuje
Mój też się uaktywnia wieczorem jak idę spać. W nocy jak się obudzę to też czasem fika ale ja udaje , że śpię i nie ruszam brzuszka wcale wtedy to zaraz zasypia ☺
Z córką w ogóle nie miałam nieprzespanych nocy typu że dziecko nie chce spać tylko gadać albo się bawić. Od początku jak mi się w nocy obudziła i zapłakała to tylko szybko zmiana pieluszki i cycuś. Pojadła i przy cycu zasypiała zawsze. Oby synuś był też taki grzeczny w nocy☺ Aha. Pieluszkę to przy lampce nocnej zmieniałam i od razu gasiłam żeby się mała od światła nie rozbudzała. Karmienie po ciemku.

Muszę kupić jutro sandały na rzepy bo już przez brzuszek nie dam rady zapinać zapinek w tych co mam hahaha. Już stop nie widzę także wesoło.
Ja wczoraj kupiłam sandałki takie wkoło domu na szybko założyć ☺ chciałam bez klamerki, żeby nie martwić się gdzie posadzić tyłek żeby zapiąć ☺
O te
Screenshot_2018-05-28-04-14-12.png

Dziewczyny mirzylam sobie teraz cisnienie bo serducho mnie lupalo... i mam 125/85 czyli nie tragicznie,aczkolwiek jestem niskocisnieniowcem.. a puls 96 :szok:
Ja też mam zazwyczaj niskie ciśnienie takie do 110/60-70. Puls w ciąży tej i poprzedniej mam podwyższony lekko do 80 paru, ale podobno to normalne. Jak jesteś niskociśnieniowcem to takie dochodzące do 130 to już trochę podwyższone. Trzeba odpoczywać więcej bo teraz te pogody nam nie będą służyć. Chociaż ja w te upały to mam bardzo niskie ciśnienie
Moja 913g to ważyła w 25+3 :o
Wielkoludek :p
Może to i dobrze, podobno od 2,5kg dzieci lepiej sobie radza..
Mój mały w 25+5 ważył 980g. Dr powiedział że sporo jak na ten tydzień ale w normie. Podejrzewam, że wszystkie urodzimy dzieciaczki z wagą ponad 2,5kg. Jeśli o czasie. Na pewno będą też takie ponad 4 kg☺

Załączniki

• Screenshot_2018-05-28-04-14-12.png
    Screenshot_2018-05-28-04-14-12.png
    63,8 KB · Wyświetleń: 451
reklama
Nie śpię od 3:00. Najpierw córka się obudziła bo jej się śniło że ją muchy zaatakowały. A o 3:30 zawsze mąż do pracy w poniedziałki wstaje i ja razem z nim co by mu bułeczki naszykować na śniadanie w pracy. O 4 już się widno zaczyna robić a na dworze jest tak głośno od śpiewu ptaków że w dzień tak nie śpiewają jak właśnie o świcie ☺
Za godzinę zadzwoni mi budzik, żeby wstawać dziecko do przedszkola szykować☺. Natalka zwlecze się o 7☺ a ja jakoś nie umiem odespać w dzień zarwanej nocy. Będę chodzic nieprzytomna ale nie zasnę. Dopiero wieczorem padnę o 21 razem z córką ☺ ale chociaż nadrobiłam Wasze weekendowe wpisy☺
Miłego dnia Wam życzę !

Nie ma za co :*
Spodobał Ci się jakiś komplet ?:)
Oczywiście, oby to tylko jeden W sumie Myslalam nawet o dwóch, bo teraz promocje maja na Dzien dziecka :) Tylko mam problem z dostawa, bo do Niemiec kosztuje aż 62zl, dosyc sporo, do PL niecałe 20 i zastanawiam się gdzie zamówić, żeby było dobrze :p

Załączniki

• IMG_9984.JPG
    IMG_9984.JPG
    110 KB · Wyświetleń: 452
Nie śpię od 3:00. Najpierw córka się obudziła bo jej się śniło że ją muchy zaatakowały. A o 3:30 zawsze mąż do pracy w poniedziałki wstaje i ja razem z nim co by mu bułeczki naszykować na śniadanie w pracy. O 4 już się widno zaczyna robić a na dworze jest tak głośno od śpiewu ptaków że w dzień tak nie śpiewają jak właśnie o świcie ☺
Za godzinę zadzwoni mi budzik, żeby wstawać dziecko do przedszkola szykować☺. Natalka zwlecze się o 7☺ a ja jakoś nie umiem odespać w dzień zarwanej nocy. Będę chodzic nieprzytomna ale nie zasnę. Dopiero wieczorem padnę o 21 razem z córką ☺ ale chociaż nadrobiłam Wasze weekendowe wpisy☺
Miłego dnia Wam życzę !
O ja tez już od 4 nie spie i czytam sobie co dziewczyny napisały, ale czuje, ze znow zaczyna mnie łapać spanie... Także pewnie jeszcze zasnę. Za długo nie pospie, bo mąż o 11 do pracy jedzie, a jeszcze do sklepu mieliśmy jechac, także zobaczymy ;)

Również życzę wszystkim miłego i nie tak upalnego dzionka (jeśli to wg mozliwe) :)

Dzień dobry. :)
Synek już pojechał do przedszkola.
A ja w strasznym stresie przez tą wycieczkę tym bardziej że u nas dzisiaj straszny upał będzie !
W sumie już jest gorąco...

@Bajunia ja w końcu kupiłam wczoraj za 50 zł w decathlonie sandałki takie bardziej sportowe i na rzep. Jak będę musiała eleganckie ubrać to mój mąż zapnie albo ubiorę baletki. Zdecydowanie mi łatwiej je ubierać :)
Nie mam wielkiego brzucha ale już się tak nie wygne.

Dziewczyny czy któraś z Was ma problem z cellulitem? Nie przytyły mi nogi ani trochę ale cellulit zrobił się okropnie widoczny i nie wiem co z tym robić:( czytałam że to normalne i niestety większość kremów zakazana. Póki co masuje nogi ale boje się czy po ciąży to zejdzie.

@Bajunia ja w końcu kupiłam wczoraj za 50 zł w decathlonie sandałki takie bardziej sportowe i na rzep. Jak będę musiała eleganckie ubrać to mój mąż zapnie albo ubiorę baletki. Zdecydowanie mi łatwiej je ubierać :)
Nie mam wielkiego brzucha ale już się tak nie wygne.

Dziewczyny czy któraś z Was ma problem z cellulitem? Nie przytyły mi nogi ani trochę ale cellulit zrobił się okropnie widoczny i nie wiem co z tym robić:( czytałam że to normalne i niestety większość kremów zakazana. Póki co masuje nogi ale boje się czy po ciąży to zejdzie.
Cellulit wodny. W ciąży , jeszcze teraz przy upałach zatrzymuje się nam woda w organizmie. Zmniejszy się po porodzie :) wtedy to dosłownie woda wyłazi z organizmu na potęgę. Pamiętam jak się ze mnie lało masakra.

reklama
Do góry