reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas ten niedzielny to właśnie taki wielki z ciuchami. A od poniedziałku do soboty gdzie indziej jest warzywny :)
Taki z warzywami, to koło mojej babci jest :)

Kobieto podziwiam Cię z tymi słoikami, mi by się teraz nie chciało nad nimi stać, tym bardziej, że na dworze taka ciepła aura :)

Spadam, bo mi autobus ucieknie, a nie chce mi się 20 minut czekać na kolejny :p miłego dnia

reklama
Dzień dobry dziewczynki :)
Wczoraj byłam tylko z doskoku bo rano sama z synem, potem z mężem na rynku zakupy. Nakupowałam świeżych warzyw na obiadek :) a potem wzięłam się dalej za przetwory :)
Trochę poszalałam. I będę dalej szaleć [emoji23][emoji23]
Tylko od mamy trochę słoików przywieźć muszę :)
Bo ja te co kupiłam to już się skończyły [emoji23]
Dajcie pomysły z czego jeszcze robicie dżemy ??
U nas są już jabłkowo - brzoskwiniowe, jabłkowo - gruszkowe, truskawkowe. Będę też robić fasolkę szparagową do słoików ale musi jeszcze stanieć bo jest za droga jeszcze na robienie przetworów.
Czekam też na pomidory LIMA aż będą bo tak jak w tamtym roku domowy przecier pomidorowy będę robić :)
Myślę jeszcze o czymś łatwym i mało czasochłonnych :)Zobacz załącznik 860880
No piękna kolekcja[emoji16]

Taki z warzywami, to koło mojej babci jest :)

Kobieto podziwiam Cię z tymi słoikami, mi by się teraz nie chciało nad nimi stać, tym bardziej, że na dworze taka ciepła aura :)
Jakbym miała robić to w sokowniku albo w garnku to też bym nie stała. Nie chciałoby mi się stać nad garami i mieszać ponad godzinę [emoji23]
Robię tylko dlatego, że mam tego robota i jedyne co mi czas zabiera to przygotowanie warzyw i potem zapasteryzowanie. Bo robot 1kg owoców 30 minut mi gotuje.

Nie chodzi o to ze tak mowia.. tylko po jaka cholere ONA mi to powiedziala ni z gruchy ni z pietruchy i z taka satysfakcja.. zreszta ch.j z nia ;) mam jej dosc.. bo siada na moja corke i na mnie bez powodu moim zdaniem bo obie mamy ladne cialo.. rozumiesz teraz?
Przy następnej okazji jak teściowa dowali tekstem tego rodzaju to zapytaj ją "po co mama mi to w ogóle mówi?"
Nie sadze żeby była w stanie sensownie uargumentować, a jeśli próbowała by odwrócic kota ogonem i zrobić z siebie taka co to dla Twojego dobra i z troski itd to ja bym powiedziala, że to co mówi sprawia mi przykrość i do niczego więcej nie prowadzi.
Pomijając jej charakter i to że po prostu wydaje się być nieuprzejma osoba, jeśli nie chcesz się z nią kłócić, bo to przecież problemu nie rozwiazuje, to najlepiej jest skonfrontować zadając pytanie o motywację: "jaki jest cel/po co to mówisz/czego ode mnie oczekujesz"

Nie wiem czy oglądacie...W ddtvn był reportaż o kobiecie która w 14tc miała wypadek. Od tamtej pory była w śpiączce..I organizm nie odrzucił płodu. Dziecko urodziło się w 28tc przez cc[emoji50] teraz już wyszło ze szpitala do domu. Mama niestety dalej w śpiączce..I to jest naprawdę cud[emoji7]

Nie wiem czy oglądacie...W ddtvn był reportaż o kobiecie która w 14tc miała wypadek. Od tamtej pory była w śpiączce..I organizm nie odrzucił płodu. Dziecko urodziło się w 28tc przez cc[emoji50] teraz już wyszło ze szpitala do domu. Mama niestety dalej w śpiączce..I to jest naprawdę cud[emoji7]
Teraz medycyna jest bardzo do przodu :)
Całe szczęście :)
Dlatego na tym etapie na którym jesteśmy już aż tak bać się o maluszki nie musimy w razie czego :)
Wiadomo każdy dodatkowy tydzień w naszym brzuchu jest na wagę złota :)
Ale same widzicie :)

Przy następnej okazji jak teściowa dowali tekstem tego rodzaju to zapytaj ją "po co mama mi to w ogóle mówi?"
Nie sadze żeby była w stanie sensownie uargumentować, a jeśli próbowała by odwrócic kota ogonem i zrobić z siebie taka co to dla Twojego dobra i z troski itd to ja bym powiedziala, że to co mówi sprawia mi przykrość i do niczego więcej nie prowadzi.
Pomijając jej charakter i to że po prostu wydaje się być nieuprzejma osoba, jeśli nie chcesz się z nią kłócić, bo to przecież problemu nie rozwiazuje, to najlepiej jest skonfrontować zadając pytanie o motywację: "jaki jest cel/po co to mówisz/czego ode mnie oczekujesz"
Dzieki za rade,chyba tak zrobie ;)
Ja siadam na schodach i buty ubieram :D ciekawe jak długo to się bedzie sprawdzało. Ale tak mi się to spodobało, ze chyba po ciazy tez ze mną zostanie :p
Ja jak siedze wyzej niz na tylku, nie moge sie zgiac ,wiec albo zostanie jak jest, że tyłem,albo na tyłku usiąde :p

reklama
Ogladalam ostatnio w uwadze :) niesamowite

Do góry