reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To znaczy ja zanim cokolwiek kupię to analizuje każdy składnik po kolei po prostu wpisując nazwę w wyszukiwarkę google. Ale zwracam uwagę by na pewno nie było parafiny, jak najmniej konserwantów, dużo olejków (i ważne by były przed słowem parfum a nie po, bo wtedy są śladowe ilości), o takich sprawach jak SLS, SLeS nawet nie wspominam bo tego skledniku już dawno nie ma w moich kosmetykach, to co dopiero w dziecięcych. Parabeny, silikony... Dużo, dużo, dużo. Ja nadal się uczę składów a już kilka lat patrzę na to co używam. Może jakaś aplikacja by pomogła? Cosmetic scan chyba kiedyś był, wygodne na początek :)
A czemu ta parafina jest taka zła? Moja położna mówiła, że można dziecko smarować nawet samą parafiną po kąpieli

U nas ubranka dają, ale drobnice jak skarpety i tak dalej biorę swoje to spakuje to do woreczka by nie.pogubic tych mikro rzeczy. Jakbym brała ubranka to też by poszły do worka, to wszystko takie małe! :D
To może do takiego strunowego pochowam komplety :) żeby nie poginęły między innymi rzeczami :D

Mi zostało 79 dni ale w sumie za 58 dni mogę już rodzic;)
Ogolnie z dnia na dzień coraz bardziej boję się terminu ostatecznego, nie boję się porodu tylko tego że dziecku może się coś stać..ze owinie się pepowina albo coś złego się zdarzy;( czy tylko ja mam takie obawy? Mam nadzieję, że ten stan jest przejściowy.
Ja tez mam obawy ale grunt to myslec pozytywnie i odganiac te negatywne mysli,a nic sie nie stanie ;)

Świetny pomysł, później też nie wiem jakbym miała oddzielić brudne od czystych. Raczej będę mieć inne sprawy na głowie niż myślenie czy te rękawiczki były już noszone czy nie :D A tak to będziesz miała w woreczkach i choćby po sposobie złożenia będzie widać :D
A bierzecie tylko 56 rozmiar ?
Bo myślałam wziąć 2xkrotki rękaw body, 3xdlugi rękaw body, 4xpolspiochy, 2xpajacyk
Ale jak urodzi się większa i nie zmieści w 56 ?:D a tez nie chce brać tyle ciuchów do szpitala :o

A ile staników do karmienia bierzecie do szpitala ? Dwa miękkie starcza ?
Na codzien ile kupujecie staników ?
Planuje 2miekkie i dwa usztywniane :) mało, dużo ?:)

reklama
Do góry