reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja właśnie wróciłam od endokrynologa i wszystko ok jak podejrzewałam. Ostatnia wizyta przed porodem 28 czerwca i mam dostać wytyczne co po porodzie. Po porodzie po 6 tygodniach wizytą konttolna a na następnej wizycie ustalimy jaka dawkę mam brać po urodzeniu.
Wreszcie mi się ustabilizowało i oby po porodzie nie zaczęło się znowu.

reklama
Ja po porodzie chyba 5 dni miałam leczenie kanałowe zęba i stwierdziłam że to kanałowe bolało bardziej niż poród haha trochę się zapomina:)

Ja pół roku po porodzie oparzyłam rękę gorącym olejem i myślałam za przeproszeniem że się zesram z bólu. Też mówiłam wtedy że wolałam bóle porodowe od tego oparzenia ☺

W najbliższy weekend zaktualizuje listę mam, obiecuję! Jeśli macie chęć zeby jakies informacje się tam pojawiły odnośnie Was to piszcie w wątku nowa wiadomość. Ale przejrze też wszystkie strony wątku. Przypomnę się z tym jeszcze żeby jak najwięcej osób miało okazję przeczytać.

Ps. U mnie też dziś naleśniki :) ser - banan o ser - truskawka

Ja po wizycie u gina, z dzidzią wszystko ok. Natomiast u mnie, pani ginekolog powiedziała, że trochę za szybko skróciła mi się szyjka. 4 tygodnie temu było 43 mm a teraz 38 mm. Powiedziała, że 5mm na 4 tyg to trochę za dużo. Mam brać magnes i nospę 3x1, trochę więcej odpoczywać (nie to że leżeć ale nie chodzić po sklepach 5h, nie sprzątać za dużo itp) i zwracać uwagę na skurcze. Ja myślałam że takie lekkie twardnienia to nie skurcze, a jednak. Mówi że jak jest do 10 dziennie to jest ok, a jak więcej to warto podjechać na ktg. Aha i mam trochę bardziej pilnować tego co jem bo przybyło mi 2,6 kg w ciągu 4 tygodni.
Kontrola za 2 tygodnie.

U mnie w 4 tygodnie z 4,5 do 3,7 i łożysko nisko

Rano 2 wieczorem 4 tabletki magnezu , zakaz współżycia kontrola za 2 tygodnie
Warto jeszcze dodać że jeśli skraca się szyjka to nie można za bardzo masować brzuszka. Wiadomo trochę rękę przyłożyć to tak ale bez przesady :) tak samo piersi nie masować , bez orgazmu i bez seksu bo to robi skurcze niestety :(

reklama
Warto jeszcze dodać że jeśli skraca się szyjka to nie można za bardzo masować brzuszka. Wiadomo trochę rękę przyłożyć to tak ale bez przesady :) tak samo piersi nie masować , bez orgazmu i bez seksu bo to robi skurcze niestety :(
Co do głaskania brzucha i piersi wiem, bo to już mi położna mówiła tak ogólnie, nie ze względu na skracającą się szyjkę. O seks właśnie zapomniałam dzisiaj zapytać, a ona sama nic nie powiedziała... a ty @karkula309 jak długą masz szyjkę i jak Ci się skróciła, bo już nie pamiętam jak pisałaś?

Do góry