reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już mam uprane wszystko. Jeszcze kołderki, ochraniacze i to tyle :)
Zrobiłam wczoraj miejsce w szafie, z dwie półki zebym mogła gdzieś pochować ubranka jak uprasuje. Bo bez pudelek nic już nie zmieszczę w komodę. Nowe przyjda w piątek, to pewnie w przyszłym tygodniu już będę mogła tylko je sobie powkladac i gotowe :) a trochę tych ubranek się nazbierało.. od 56-68 jest sporo. Nawet nie wchodzę do sklepow bo sama się gubie w tych rzeczach.
W ilu stopniach pierzesz ? Ja białe w 60 a kolorowe w 40 i nie wiem czy to nie za mało ?

I białe i kolorowe w 60

reklama
Jak jest u Was z apetytem ?
Trochę się obawiam o swój. Bo jem tylko w ostateczności, jak robi mi się nie dobrze. Czasem siedzę do 16 bez sniadania.. to trwało kilka dni, teraz się zmuszam i idę zrobić chociażby kanapki bo przecież ja nie muszę jeść ale malutka tak.. ale czy to normalne ? W ciąży powinnam jeść bez opamiętania a ja całą ciążę jadłam normalnie, prócz początków bo mdłości. Zero zachcianek, ostatnio nie czuję głodu w ogóle.. :/

Hah, ja powiem Ci, że teraz w czasie ciąży golenie nóg i okolic intymnych to częściej się dzieje niż przed ciąża, bo wtedy lenia miałam, tu praca, tu relaks itd a teraz mam w czasie ciąży syndrom wicia gniazda i ogólnie takiego dbania o siebie tzn, smaruje pupę piersi brzuch balsamem, często gole nóżki i pipke tzn tak raz w tyg, dbam o paznokcie, smaruje co wieczór twarz kremem z ziaji itd :) taki mi się wariacik włączył i powiem Ci, ze robię to tez dla zabicia czasu i niezłe mi to idzie, bo jeszcze 74 dni i rodzę hah. Ale przed porodem to już chyba wielkie lusterko wezmę i tak się ogóle, a nogi to mój mi opitoli :D
U mnie też by tak było pewnie ale ja dość długo w ciąży krwawiłam więc wtedy nie chciało mi się tam bawić w golenie .. teraz znów muszę leżeć a przy goleniu trochę schodzi więc nie robię tego co chwilę.. ja już teraz muszę zatrudniać męża do trzymania lusterka :)
Oj jak ja bym chciała moc się tak stroić, malować niezobowiazujaco :)
Jak nie widzisz bobra to znaczy, ze go nie ma :D a tak serio to uzywam kremu do depilacji od zawsze, teraz nawet bym nie dala rady sie ogolic
Czyli mojego bobra nie ma :D
Próbowałam kiedyś z kremami ale mam mocny zarost i nie schodzily włoski :( próbowałam nawet różnych firm .. tak samo z woskiem na nogach .. próbowałam plastrów i pomimo tego że ból do zniesienia to połowa włosków zostawała

Muszę się mu przyjrzeć ;) Mnie generalnie babka w jednym sklepie nastraszyla, bo powiedziała, ze nie każdy fotelik pasuje do każdego auta :szok: bo to podobno zależy od długości siedzenia, wysokości itd. Nawet nie kazdy fotelik pasujący do bazy isofix nie będzie pasował do auta, które jest wyposażone w mocowania isofix. I mnie tym mega zszokowała... Przez to nie wiem za bardzo jak to wszystko 'ugryźć'.
W sklepie z rzeczami dziecięcymi powinni Ci przymierzyć bazę i fotelik do auta. Nam gość sprawdzał i pasuje wszystko

Mam do Was pytanie o lewatywę czy będziecie kupowały i czy u Was w szpitalach się ja robi? W pierwszej ciąży miałam ale przyjechałam na porodówkę po 13 h nie jedzenia i położna powiedziała że nie trzeba i rzeczywiście nie było żadnych niespodzianek. Zastanawiam się jakie teraz są praktyki bo jednak trochę czasu minęło.
U nas w szpitalu można zdecydować czy się chce mieć. Nie wiem czy trzeba kupić wcześniej czy jest ze szpitala

W sklepie i trochę mnie przeraziła różnica cen :huh:Zobacz załącznik 859679
Taki cieniutki, materiał nie jak kocyk :) tylko cieniutką kołderka :)
No duża różnica cenowa..
Tez z akuku firma ? A może twoj był drozszy bo grubszy ? :)
Screenshot_20180523-144244.png
Screenshot_20180523-144310.png
na zdjęciu wydaje się cienki

Załączniki

• Screenshot_20180523-144244.png
    Screenshot_20180523-144244.png
    230,5 KB · Wyświetleń: 325
  • Screenshot_20180523-144310.png
    Screenshot_20180523-144310.png
    579 KB · Wyświetleń: 338
Jak jest u Was z apetytem ?
Trochę się obawiam o swój. Bo jem tylko w ostateczności, jak robi mi się nie dobrze. Czasem siedzę do 16 bez sniadania.. to trwało kilka dni, teraz się zmuszam i idę zrobić chociażby kanapki bo przecież ja nie muszę jeść ale malutka tak.. ale czy to normalne ? W ciąży powinnam jeść bez opamiętania a ja całą ciążę jadłam normalnie, prócz początków bo mdłości. Zero zachcianek, ostatnio nie czuję głodu w ogóle.. :/
O mój apetyt lepiej nie pytać.. jak na początku wcale nie miałam tak teraz wszystko pochłaniam :D :D ale nie przejmuje się bo to 31 tydzień prawie a ja mam może z 4 kg na plusie więc mogę jeść jeszcze tak żeby max do końca ciąży przytyć 10 kg lacznie nie więcej :D

Jak nie widzisz bobra to znaczy, ze go nie ma :D a tak serio to uzywam kremu do depilacji od zawsze, teraz nawet bym nie dala rady sie ogolic

Ja chyba bym się bała kremem. Kiedyś zdepilowalam kilka razy miejsca intymne i Pękala mi skora, krwawiła. Mocno naskórek łuszczy. Poza tym nie wiem czy to bezpieczne taka chemię używać w tych miejscach będąc w ciąży. No chyba że golicie same boczki a nie po całości :)

reklama
No właśnie chyba @oliwiapatrycja pisała , że organizm odpoczywa przed porodem i tak usprawiedliwiam swoje leniuchowanie :D
Ja w sobotę kończę 31, zaczynam 32 :)
To jesteś równy tydzień i jeden dzień za mną :)
Ja jutro kończę 30, zaczynam 31 [emoji7] to tak dumnie brzmi, że aż się uśmiecham pisząc to :D

Do góry