reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak już o rożkach mowa to ja mam taki dwustronny, co prawda ma ten materiał minky, ale można go dostosować do pogody tzn jak będzie upał to ta grubsza warstwa minky będzie na zewnątrz, a jak będzie już coraz chłodniej to minky w środku i tyle :)

Oprócz tego mamy kokon. Myśle, że przyda się do łóżeczka chociażby po to żeby dzidzia nie robiła tam wariacji i na początku czuła się pewniej, bezpieczniej i będzie leżała w tym to będę spokojniejsza, że nie uderzy się w szczebelki czy coś. A tez na łóżko sobie będę mogła ją w nim położyc, albo jak do teściów pojedziemy to wziąć i w tym będzie leżeć spokojnie lub na wyjazd do mojej mamy, który planujemy pod koniec października to będzie miała swoje posłanie do spania zamiast łóżeczka :) a usypiać ją będę mogła jeżdżąc po domu tam dziadka wozkiem, bo ma jakoś 120 m powierzchni mieszkanie także luzik :D wszystko już mam obmyślone, czasami przeraża mnie to jaka jestem zorganizowana hahah Zobacz załącznik 859617Zobacz załącznik 859618

Te kokony też fajne ale kurcze dużo szycia :p więc się nie zabrałam nawet :D

reklama
Jeszzcze odebrałam moskitierie do wózka, prześcieradełko do wózka i pojemnik 180 ml do przechowywania mleka. I teraz moje pytanie, bo ten pojemniczek to taki malutki, są jeszcze większe typu 360 ml itd? Bo jeśli chciałabym dać teściowej małą na cały dzień to ile muszę pojemności mleka ściągnąć z piersi? Już na pewno wiem, ze jeszcze domowie jedno prześcieradło bawełniane do łóżeczka, jedno do gondoli na zmianę prześcieradełko i tyć pojemników na mleko więcej, ale nie wiem ile :(
Ja na razie bede miala jeden pojemnik bo byl w zestawie z laktatorem. Tez rozkminialam ile tych pojemniczkow ale tez nie wiadomo jak u mnie z mlekiem bedzie po porodzie. Na razie nic nie leci ;) jakbym nie miala problemu z laktacja to domowie albo kupie woreczki

@miloscwczasachpopkultury ja we wrześniu kończę 26 lat:) a jak chodzę do sklepu i bym chciała kupić alkohol to za każdym razem pytają o dowód :D więc pewnie też są komentarze typu "o jaka młoda, już w ciąży" itp. :p byłam w ciucholandzie i kupiłam kilka ciuszków, ale zawiodłam się bo myślałam , że więcej tego będzie :D muszę się wybrać jeszcze gdzie indziej :D eh..strasznie mi duszno dziś, na polu jest strasznie duszno u nas zapowiadają burze i oby popadało bo nie ma czym oddychać ;/

Ja dziś w ciuchu też byłam i dotrwałam taki bawełniany kocyk z Mamas & Papas :)
IMG_20180523_140439.jpg

Załączniki

• IMG_20180523_140439.jpg
    IMG_20180523_140439.jpg
    618,8 KB · Wyświetleń: 343
To ja podobnie , w lipcu kończę 26 :D i drugie bobo

My tez tak za 3-4 lata planujemy braciszka albo siostrzyczkę dla Kornelii. Ale jak już wspomniałam Bartkowi, że łącznie chce mieć 3 dzieci i najlepiej jakby za te 3-4 lata były bliźniaki to nie był zbytnio szczęśliwy hahah

No z buźki na tym zdjęciu bez mocnego makijażu wyglądasz na 16 lat [emoji5]
Ja też często wstaję w nocy na siku. Już nawet nie liczę ile razy.
Też będę dobijać do 60kg. A startowałam z 61,5[emoji5]

Ja wstawiłam dzisiaj białe ubranka dla małego. Pierwsze pranie. Bo jak widzę, że Wy w większości już macie wszystko w szufladach poukładane to mnie to stresuje. I to co już mam uszykuję i będzie gotowe w razie w.

No tak właśnie :D a, że maluje się tak max 2-3 razy w tyg jak mam wenę i ochotę albo okazja jakaś to wtedy wyglądam na te swoje 22 :)

Jasne, lepiej już zacząć. Ja już z ciuszkami wszystkimi mam spokój, jedynie skarpeteczki w przyszłym tyg wypiore wszystkie, ale już nie mam miejsca w komodzie na nie, w tym regale tez nie, a mam łącznie 8 szuflad. Chyba kupię na skarpeteczki taki ładny, ozdobny karton większy i tam będą ;)

To Alicja to takie oryginalne imię ? :)
Dajemy po mamie mojej, planowaliśmy to już od 3 lat :)

Popieram pomysł :tak:

Haha też mam takie pory !:D2,4 i 6 później 9 :D a ja ostatnio długo śpię, ciągle jestem zmęczona. Dzisiaj wstałam przed 23 :o

Ślicznie wyglądacie dziewczyny :*

No moim zdaniem bardzo fajne imię, takie zaczarowane hah :) mi się podoba.
Ja tez czuje zmęczenie i cały dzień praktycznie leżę, a nic takiego nie robię meczacego. To chyba oznaki, ze już coraz bliżej jesteśmy :D ja w sumie w niedziele zacznę 30-31 tydzień, także już poważnie.

Dziękujemy [emoji8][emoji8]

reklama
Oj dziewczyny pasuje wreszcie zgolić bobra dla własnej satysfakcji . Ale tak mi się nie chce :/ no i mam dylemat jakie maszynki jednorazowe wybrać do takich działań :D macie jakieś sprawdzone ?

Maszynka jak maszynka :p cokolwiek kupisz będzie ok. Ja osobiście kupuje Gillette ale dla mężczyzn ;) jakoś wydają mi się lepsze. Poza tym najważniejsze to zaopatrzenie się w dobre lustro bo na czuja cuda można sobie tam wygolic :D ja już np przez brzuch nic nie widzę

Do góry