reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Oj dziewczyny pasuje wreszcie zgolić bobra dla własnej satysfakcji . Ale tak mi się nie chce :/ no i mam dylemat jakie maszynki jednorazowe wybrać do takich działań :D macie jakieś sprawdzone ?

Hah, ja powiem Ci, że teraz w czasie ciąży golenie nóg i okolic intymnych to częściej się dzieje niż przed ciąża, bo wtedy lenia miałam, tu praca, tu relaks itd a teraz mam w czasie ciąży syndrom wicia gniazda i ogólnie takiego dbania o siebie tzn, smaruje pupę piersi brzuch balsamem, często gole nóżki i pipke tzn tak raz w tyg, dbam o paznokcie, smaruje co wieczór twarz kremem z ziaji itd :) taki mi się wariacik włączył i powiem Ci, ze robię to tez dla zabicia czasu i niezłe mi to idzie, bo jeszcze 74 dni i rodzę hah. Ale przed porodem to już chyba wielkie lusterko wezmę i tak się ogóle, a nogi to mój mi opitoli :D

reklama
No z buźki na tym zdjęciu bez mocnego makijażu wyglądasz na 16 lat ☺
Ja też często wstaję w nocy na siku. Już nawet nie liczę ile razy.
Też będę dobijać do 60kg. A startowałam z 61,5☺

Ja wstawiłam dzisiaj białe ubranka dla małego. Pierwsze pranie. Bo jak widzę, że Wy w większości już macie wszystko w szufladach poukładane to mnie to stresuje. I to co już mam uszykuję i będzie gotowe w razie w.

Ja już mam uprane wszystko. Jeszcze kołderki, ochraniacze i to tyle :)
Zrobiłam wczoraj miejsce w szafie, z dwie półki zebym mogła gdzieś pochować ubranka jak uprasuje. Bo bez pudelek nic już nie zmieszczę w komodę. Nowe przyjda w piątek, to pewnie w przyszłym tygodniu już będę mogła tylko je sobie powkladac i gotowe :) a trochę tych ubranek się nazbierało.. od 56-68 jest sporo. Nawet nie wchodzę do sklepow bo sama się gubie w tych rzeczach.
W ilu stopniach pierzesz ? Ja białe w 60 a kolorowe w 40 i nie wiem czy to nie za mało ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale wysyp dzieciaków u mnie wśród znajomych :D dziś mi się dobra koleżanka przyznała że ma fasolkę w brzuszku . Teraz tylko trzymam kciuki żeby bylo ok :)
Gratuluję znajomym :)
Mam do Was pytanie o lewatywę czy będziecie kupowały i czy u Was w szpitalach się ja robi? W pierwszej ciąży miałam ale przyjechałam na porodówkę po 13 h nie jedzenia i położna powiedziała że nie trzeba i rzeczywiście nie było żadnych niespodzianek. Zastanawiam się jakie teraz są praktyki bo jednak trochę czasu minęło.
Ja kupiłam, ale nie wiem czy będę robić sama. Chyba wezmę ze sobą do szpitala tylko.

Moim zdaniem Lena to już ma co druga dziewczynka, jakoś do mnie nie przemawia. A te drugie to jak dla mnie bardzo męskie imię. Ja bym może pomyślała na waszym miejscu coś w kierunku Alicja, Magdalena, Marita, Marika, Inez itd jeśli chcecie coś ładnego, oryginalnego :)
A ja bym w ogóle nie patrzyła na popularność. Na początku też na to patrzyłam, ale doszłam do wniosku, że najważniejsze żeby nam się podobało i będzie u nas Filip, których też jest bardzo dużo. O gustach nie ma co dyskutować, bo każdemu może się podobać co innego :)

To ja wole magne b6 bo i tak już biore 2 razy dziennie potas to już wystraczajaco :)
To w sklepie kupowałas ten kocyk że aż taka różnica? A mozesz wstawić foto jak wygląda na zywo ? :)

W sklepie i trochę mnie przeraziła różnica cen :huh:
15270784634301944064488.jpg

Taki cieniutki, materiał nie jak kocyk :) tylko cieniutką kołderka :)

Załączniki

• 15270784634301944064488.jpg
    15270784634301944064488.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 352
Oj dziewczyny pasuje wreszcie zgolić bobra dla własnej satysfakcji . Ale tak mi się nie chce :/ no i mam dylemat jakie maszynki jednorazowe wybrać do takich działań :D macie jakieś sprawdzone ?
Jak nie widzisz bobra to znaczy, ze go nie ma :D a tak serio to uzywam kremu do depilacji od zawsze, teraz nawet bym nie dala rady sie ogolic

No moim zdaniem bardzo fajne imię, takie zaczarowane hah :) mi się podoba.
Ja tez czuje zmęczenie i cały dzień praktycznie leżę, a nic takiego nie robię meczacego. To chyba oznaki, ze już coraz bliżej jesteśmy :D ja w sumie w niedziele zacznę 30-31 tydzień, także już poważnie.

Dziękujemy [emoji8][emoji8]
No właśnie chyba @oliwiapatrycja pisała , że organizm odpoczywa przed porodem i tak usprawiedliwiam swoje leniuchowanie :D
Ja w sobotę kończę 31, zaczynam 32 :)
To jesteś równy tydzień i jeden dzień za mną :)

Dziewczyny, jakie nosidełka(foteliki) macie dla swoich pociech/ lub co macie w planach kupić? Bo ja kompletnie nie wiem. Chciałabym, żeby był z tych większych przedziału 0-13. Ważne są dla mnie tez oceny z testów bezpieczeństwa, a także żeby można było go wpinać na bazę isofix. Musi być z tych popularniejszych marek, zebym mogła wpiąć go na stelaż wózka. A do tego żeby nie kosztował miliony monet :-D Czy nie jestem zbyt wymagająca? Haha
My mamy maxi cosi pebble plus. Wszystko się zgadza z Twoimi wymogami oprócz ceny chyba :D ale to zależy co masz na myśli mówiąc miliony monet :D

reklama
Do góry