reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kupiłam dezaftan i mam nadzieję że pomoże.

@klaudiaa975 po wakacjach naszych wracamy 15 lipca a termin mam na 9 lub 14 sierpnia:) nie chce wcześniej zamawiać bo mamy małe mieszkanie i nie mam gdzie tego trzymać. Poza tym jakby się okazało że urodzę na wyjeździe i będzie trzeba kupić tam fotelik to bezsensu mieć dwa.
Ten kosz mnie jakoś rozczarował bo myślałam że jest mniejszy albo bardziej szczelny. Jakoś wizja pieluszek tam mnie nie przekonała ale oby tobie przypasowały. No ja z Krakowa więc na szczęście mamy IKEA ale jestem chora jak mam tam jechać chociaż dzisiaj o 9 na otwarcie to całkiem spoko:)

reklama
Muszę kupić więcej ciastoliny... Normalnie cisza w domu jak makiem zasiał. Janek siedzi z wałkiem i klepie tę masę, kroi nożem, wałkuje i jeździ po tym autkiem. Kurczę, 5zł a jaka frajda. Często zapominam, że młody bardzo lubi się tym bawić... nawet bajek nie prosi :D I jeszcze przy okazji zabawy dostałam zamówienie na pierogi.

A i coś Wam opowiem zabawnego. Siedzimy sobie na ławeczce i wcinamy lody, Jasio ogląda sobie gołębie, a te jak wiadomo, zaczęły sobie gruchać i się parzyć, a Janek wybucha śmiechem i mówi do mnie: "patrz mamo! robi jej masaż" padłam :D a potem przedefiladował inny przed nami i Jasio tak: "a ten idzie bez narzeczonej" ... dla takich momentów warto mieć dzieci, są chwilami przeboskie.

Ja mam ogrodek.. gdy mala bedzie mogla juz je jesc to w przyszlym roku posadze to i owo ;) wiesz w sumie moja bo od malenkiej dawalam jej do picia slodki budyn tzw zageszczone zwykle mleko budyniem ;) i kaszki te sklepowe.. i od malenkiej miala cukier wiec nie dziwie sie jej ze warzyw nue jadla ;) teraz zobaczymy z Misia jak bedzie ;)

Ja ogródek dopiero jak się wybudujemy to za jakieś 2 lata a rozszerzać dietę będziemy ok stycznia , lutego więc trochę słabo.
Nieno wiadomo ze lepiej zacząć od warzyw i soczki to jednak nie są dobre lepiej nauczyć dzieciaki pić wodę.

Muszę kupić więcej ciastoliny... Normalnie cisza w domu jak makiem zasiał. Janek siedzi z wałkiem i klepie tę masę, kroi nożem, wałkuje i jeździ po tym autkiem. Kurczę, 5zł a jaka frajda. Często zapominam, że młody bardzo lubi się tym bawić... nawet bajek nie prosi :D I jeszcze przy okazji zabawy dostałam zamówienie na pierogi.

A i coś Wam opowiem zabawnego. Siedzimy sobie na ławeczce i wcinamy lody, Jasio ogląda sobie gołębie, a te jak wiadomo, zaczęły sobie gruchać i się parzyć, a Janek wybucha śmiechem i mówi do mnie: "patrz mamo! robi jej masaż" padłam :D a potem przedefiladował inny przed nami i Jasio tak: "a ten idzie bez narzeczonej" ... dla takich momentów warto mieć dzieci, są chwilami przeboskie.
U nas też tak jest z Ciastolina, piaskiem kinetycznym i puzzlami [emoji23] dziecka nie ma!

Hejka dziewczyny [emoji846] nie wiem co się ze mną dzieje.. jak tylko zaczęłam 3 trymestr ( jutro 29t) to dzieje sie ze mną cos złego, wpadam łatwo w płacz, o nic, jestem przybita, czuje sie jakbym miała dola, cos bym zrobiła ale nie chce mi sie nic i nie wiem w sumie co.. maz wyjeżdża do Włoch co tydzień na 3-4 dni, jest kierowca, jestem sama ale do tej pory mi to nie przeszkadzało, tryskałam humorem i energią, posprzątałam, jechałam na zakupy i jakoś leciało a teraz czarna dziura. Martwię sie co będzie pózniej [emoji33] ma któraś z Was taki spadek formy?

Młodszy piaskiem kinetycznym bawił się kiedyś w jakimś supermarkecie, przy okazji mikołajek i nawet mnie samej spodobała się zabawa tym. Tylko na to pojemnik chyba dobrze mieć, bo ten piasek w sklepie, to tak troszkę na rękach zostawał.

Hejka dziewczyny [emoji846] nie wiem co się ze mną dzieje.. jak tylko zaczęłam 3 trymestr ( jutro 29t) to dzieje sie ze mną cos złego, wpadam łatwo w płacz, o nic, jestem przybita, czuje sie jakbym miała dola, cos bym zrobiła ale nie chce mi sie nic i nie wiem w sumie co.. maz wyjeżdża do Włoch co tydzień na 3-4 dni, jest kierowca, jestem sama ale do tej pory mi to nie przeszkadzało, tryskałam humorem i energią, posprzątałam, jechałam na zakupy i jakoś leciało a teraz czarna dziura. Martwię sie co będzie pózniej [emoji33] ma któraś z Was taki spadek formy?
Ja pamiętam jak w pierwszej ciąży płakałam nad zlewem, bo musiałam naczynia myć... po sobie, kubek i talerz tylko, a miałam doła jak bym po weselu sama z garami została. Także myślę, że wahania nastrojów, ogólny spadek formy i te pe, to raczej pod ciążowe dolegliwości leci.

reklama
Piasek kinetyczny jest super. Moja córka też uwielbia i naprawdę nie ma dużo bałaganu po nim także polecam:)
My mamy tańszy to tak o. Sąsiadka ma coś z tych lepszych to extra !
U nas dodatkowo mały ma problemy sensoryczne więc fajnie na takich rzeczach nam go ćwiczyć :)
Dzięki! To już mam prezent[emoji16] wolę dać takie prezenty, niż słodycze[emoji16]

A apropo takich zabawek... ostatnio kupiłam córce kuzynki te fluorescencyjne bransoletki...Tzn.te które świecą, jak się przełamie iii hit[emoji23][emoji16] pierdoła kosztowała parę złotych, ale musiałam dokupić jej, bo zabrakło na stworzenie reszty "biżuterii"[emoji23]

Do góry