reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny! Właśnie czytałam co tam na majówkach i jedna dziewczyna miała mieć córkę a przy porodzie okazało się, że mają synka! Normalnie tak mnie to jakoś wzruszyło :D [emoji7]
Tez je podczytuje bo tak fajnie czytać jak jedna rodzi, druga już po a trzecią zbiera :D za niedługo u nas tak będzie i będą nas czytać październikowe mamusie :D
A tu kupiłam w ciucholandzie za grosze strój dla małej, jak już będzie miała z 2-3 miesiące to spróbujemy pójść na basen [emoji85]Zobacz załącznik 859238
Śliczny :) i jeszcze można kupić pieluszki do pływania :D też będę chodziła z moją na basen :)
Myślę, że nie zdaza się tak często, ale ostatnio to już trzeci przypadek o którym słyszę :D ja mam 99% ciuszków typowo dla chłopca :D no ale najważniejsze żeby było zdrowe :) ta dziewczyna pisała że jeszcze wczoraj na usg potwierdzili dziewczynkę a dzisiaj urodziła chłopca :)
Dobrze , że u mnie potwierdzone przez tyłu dobrych lekarzy bo też bym miała stracha. Wszystko różowe, nawet pieluszki tetrowe we wróżki haha :D
Właśnie wróciłam z IKEA obładowana pudełkami i garnkami :) jednak nie kupiłam tych pojemników do wieszania na łóżeczku bo jak je zobaczyłam .a żywo stwierdziłam że ten kosz który tam jest jest beznadziejny. Bardzo duży i w sumie nie wiem na co on miałby być bo nie jest szczelny. Jakby tam wrzucić pieluszkę albo coś brudnego to będzie śmierdzieć więc chyba jednak poszukam organizera materiałowego albo uszyje coś.

Przyszły mi majtki poporodowe,podpaski, wkładki laktacyjnego, osłonka na materacyk i szczotka także coś już mam. Kosmetyki kupię normalnie w aptece jednak a ciuszki w czerwcu będę szykować.

Łóżeczko i fotelik samochodowy po wakacjach i gotowe:)

Ja Wam powiem że nigdy nie wiedziałam mojego męża pijanego i dobrze mi z tym:) on si nigdy nie upił. Ja natomiast 2 razy w życiu się upilam tak fest, ale ja wtedy mam głupawkę i idę spać także nie jestem niebezpieczna, raczej kocham wszystkich naokoło:) A to już bardzo dawno było....ogólnie lubię tylko wino i to troszkę dla smaku.
Po wakacjach ? To na kiedy masz termin ? Na wrzesień ?:)
I te pudełka z Ikei aż takie badziewne są ? Kurcze.. no kosz myślałam że się przyda jak spakuje pieluszkę w woreczek zapachowy. A Bóg wie ile tam leżeć nie będą takie zużyte.
Szkoda , że się nie spytałam Was czy macie blisko ikee ale z drugiej strony głupio było by mi was kłopocic :p bo zamówiłam właśnie 5kompletow tych pudelek do komody bo mi brakło.. a tak kombinowałam kto mieszka w Krakowie lub w mieście gdzie jest Ikea i mógłby mi kupić :p bo na allegro na każdym komplecie dużo trzeba dopłacać .. ale nic :) ważne , że już jutro będą wysłane i będę mogła za jakiś czas znowu układać w nie ubranka :)
Ja nie rozumiem takich sytuacji. Jak to możliwe. Jak można zaufać takiemu lekarzowi, że dziecko jest zdrowe jak on płci nie potrafi rozróżnić ..
No właśnie.. bo przecież dziewczynki nie rozpoznaje się po tym , że nie widać siusiaka tylko po wargach sromowych. :oo2:
Alkohol nie każdemu służy, ot i co. Poza tym wychodzę z założenia, że nie muszę mieć procentów żeby się dobrze bawić. Nie ukrywam, że baaardzo lubię piwo, ale smakować, delektować się nim, powoli, takie zimne, aż sobie smaka zrobiłam :p

Jestem głodna... idę do sklepu, miłego popołudnia :)
Nagadała się o piwie i nagle : " jestem głodna.. idę do sklepu " . Tak , tak :D z pewnością o jedzenie chodzi :D haha :laugh2: żartuje :*

reklama
To pyszny obiadek :) mielone może tez zrobię na czwartek i piątek, bo dawno nie jedliśmy :)

Ja mam jeden taki cieńszy kocyk, drugi kupię grubszy albo powiem żeby ktoś dał w prezencie, taki typowo już na jesienne/zimowe wieczory. A tak to więcej nic nie kupuje oprócz tego zestawiku co mam do wózeczka i on jest właśnie fajny, bo taki lekki i cienki akurat na lato/ciepłą jesień, później będę przykrywać dodatkowo cieplejszym kocykiem na ta kołderkę z zestawu do wózka, a za to się kupi taki śpiworek jakby Ala kołderka i tyle :) do łóżeczka tez zestawik taki podobny cenowo zamawiam jest za 50 zł kołderka tez taka cieńsza i poduszka. Nie chce się bawić w osobne wypełnienie tzn kołderka poduszka i pościele, zbędny wydatek i więcej kurzu, prania itd.
To ja mam podobną ilość. Mam cieńszy kocyk plus taki troszkę grubszy zestaw kocyk i poduszka do wózka. I więcej nie kupuję, bo też po co tyle tych kocy. W lato i tak jak będzie gorąco to pewnie bez przykrycia będzie albo tylko pieluszką. Później na zimę kupię do wózka śpiworek dopiero. A do łóżeczka mam kołderkę, poduszkę tzn wypełnienie i pościel ;)

Adoketa, daj znać po wizycie.
Mnie też czeka diabetolog w czwartek na 14.00. Ja z kolei mam podwyższony cukier na czczo. Zobaczymy co powie diabetolog. Puki co jem lody słony karmel:) jak potwierdzi cukrzycę to nie wiem jak ja dam radę. Najgorsze dla mnie są częste, regularne posiłki, które trzeba wcześnie przemyśleć, przygotować. Ja jeszcze pracuję więc będę musiała wieczorem dzień przed naszykować sobie jedzenie ba następny dzień

U mnie wczoraj i dziś mielone. A jutro chyba zrobie makaron brązowy z brokułem i mięsem w sosie koperkowo-śmietanowym, bo chodzi za mną już kolejny dzień [emoji12]

A ja się tak właśnie zastanawiam ile kocyków w sumie powinnam zamówić dla Małego.
Ty ile w sumie masz? Bo już chyba coś wcześniej pokazywałeś [emoji5]
A pomysł na lampę z ikei pożyczę [emoji16] mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko [emoji5]

Ja mam takie. I właśnie doszło do mnie , że nawet kocyki wszystkie różowe :o :/
Ten taki większy grubszy. IMG_20180522_155143_600x800.jpg
Ten dzianinowy, chyba tak się nazywa :D IMG_20180522_155124_800x600.jpg
Ten milutki ale cienki IMG_20180522_155136_600x800.jpg
Taki gruby IMG_20180522_155032_600x800.jpg i taka kołderka bardzo cienka, chyba wezmę na do szpitala , IMG_20180522_155057_800x600.jpg i mam jeszcze pieluszkę bambusowa w razie czego jak będzie gorąco. :)

Załączniki

• IMG_20180522_155143_600x800.jpg
    IMG_20180522_155143_600x800.jpg
    123,7 KB · Wyświetleń: 103
  • IMG_20180522_155136_600x800.jpg
    IMG_20180522_155136_600x800.jpg
    111,6 KB · Wyświetleń: 97
  • IMG_20180522_155124_800x600.jpg
    IMG_20180522_155124_800x600.jpg
    153,9 KB · Wyświetleń: 125
  • IMG_20180522_155057_800x600.jpg
    IMG_20180522_155057_800x600.jpg
    127,5 KB · Wyświetleń: 102
  • IMG_20180522_155032_600x800.jpg
    IMG_20180522_155032_600x800.jpg
    140 KB · Wyświetleń: 112
Adoketa, daj znać po wizycie.
Mnie też czeka diabetolog w czwartek na 14.00. Ja z kolei mam podwyższony cukier na czczo. Zobaczymy co powie diabetolog. Puki co jem lody słony karmel:) jak potwierdzi cukrzycę to nie wiem jak ja dam radę. Najgorsze dla mnie są częste, regularne posiłki, które trzeba wcześnie przemyśleć, przygotować. Ja jeszcze pracuję więc będę musiała wieczorem dzień przed naszykować sobie jedzenie ba następny dzień

To ja mam podobną ilość. Mam cieńszy kocyk plus taki troszkę grubszy zestaw kocyk i poduszka do wózka. I więcej nie kupuję, bo też po co tyle tych kocy. W lato i tak jak będzie gorąco to pewnie bez przykrycia będzie albo tylko pieluszką. Później na zimę kupię do wózka śpiworek dopiero. A do łóżeczka mam kołderkę, poduszkę tzn wypełnienie i pościel ;)
Gdyby nie to ze dostalam dwa koce to tez bylyby tylko dwa ;)

reklama
Ja mam cztery kocyki ,w tym jeden grubszy minky.. :p
A to prócz tamtych , mam jeszcze kocyk/kołderkę do łóżeczka w zestawie i kocyk z podusia Minky zamówię do wózka :)

Dziewczyny,
Pokazało mi się teraz na Facebooku, ze w 5-10-15 są jakieś promki [emoji6]
Byłam dzisiaj :) ale nic nie kupiłam, powstrzymałam się :) a ubranka na prawdę śliczne. Geterki, body ❤️ -70%, -40% :)
Jak ja wam zazdroszczę tych obiadów. A ja dziś mam wizytę u lekarza (badamy maluszki) i potwierdzenie że mam cukrzycę ciążową. [emoji20] Jedyne pocieszenie to to że je znów zobaczę na usg.
Współczuję :(

Do góry