reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@klaudiaa975 to wszystko zalezy tak naprawdę od zimy, więc chyba bez sensu aż tak wybiegac do przodu :p Ja syna ubierałam właśnie w zalezności od temperatury. U nas zimy raczej cieple ostatnio więc nie ma też co przesadzać. Ja mniej więcej robiłam tak jak na załączonym obrazku .
Jeśli chodzi o dodatki do nosidełka, to wolałabym za tą cenę kupić porządny atestowany bezpieczny fotelik z gwiazdkami ADAC, niż kupować takie zbędne dodatki ;)

Zobacz załącznik 858577
Dziękuje :) przydatna ściąga :):)

reklama
Dziewczyny mam do was pytanko. W jakim rozmiarze kupowałyście kołderki?
Dostałam takie z ikea (110x125) i poszewki praktycznie tylko są do kupienia ikeowskie i strasznie mi się nie podobają.

Na zimę będziecie ubierać w ten Zobacz załącznik 858571 kombinezon dziecko i wkładać jeszcze w taki Zobacz załącznik 858570 i dopiero do wózka ? Czy za ciepło będzie raczej ? I tylko w ten pierwszy, przykryć kołderka wystarczy ?
To na pewno zależy od temperatury :) w zime może być zarówno 0 st jak i -20 st :) kombinezon na pewno będę mieć bo to tak jakby kurtka, a czy na to koc czy śpiworek to zależy od temperatury

Przerąbane pracować w niedzielę. Sobie przypomnę moją pracę i też, świątek, piątek czy niedziela.
No niestety, w niedziele jeździmy z mężem na giełdę teraz kiedy sklepy są pozamykane mamy dużo więcej roboty. Poza nadzielą pracuje w poniedziałek, wtorek, środę od 8ej do 14ej także jest ok. Mam zamiar pracować do końca ciąży ale zobaczymy jak to będzie.

Dziewczyny mam do was pytanko. W jakim rozmiarze kupowałyście kołderki?
Dostałam takie z ikea (110x125) i poszewki praktycznie tylko są do kupienia ikeowskie i strasznie mi się nie podobają.
No takie malo wymiarowe te z Ikei, bo w większość są 120/90 i 100/135 i do tych latwo kupić później pościel na zmiane :)
Ja mam dla malej 120/90 a synek 3 lata śpi pod kołderką 100/135 i jest spora :)

Czy któraś z Was ma regukarne skurcze ?
W ciągu pół godziny naliczyłam już z 6 , brzuch mnie boli od kad tylko wstałam z łóżka.. nie wiem czy to mogą być te skurcze bezpieczne przepowiadające ? Czy coś złego ? Muszę jutro dzwonić do lekarza bo zaczynam się martwic..

reklama
Do góry