reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Slyszalam ze sa lody bez laktozy.. zobaczymy co bedzie ;)
Co do poloznej.. kurcze nie jest mi potrzebna chyba.. :/
Moja tez taka jest,jak ja dotykam brzucha to nie przestaje kopac,jak maz ,tez nie, ale jak corcia chce to cisza.. :p nagrac tez nie nagram ,ale moj widzial jak wariowala ;)
To u mnie też kilka osób widziało jak się bawi, mój tez. Czuł pod ręką, widział itp. ale na panierkę chciałabym nagrać. No nic, muszę czekać na odpowiedni moment :)
Jeśli nie masz potrzeby żeby przychodziła to umów się tylko na po ciąży :) bo chyba potrzebna będzie :) a nawet trzeba podać przy wypisie tak ?

reklama
To u mnie też kilka osób widziało jak się bawi, mój tez. Czuł pod ręką, widział itp. ale na panierkę chciałabym nagrać. No nic, muszę czekać na odpowiedni moment :)
Jeśli nie masz potrzeby żeby przychodziła to umów się tylko na po ciąży :) bo chyba potrzebna będzie :) a nawet trzeba podać przy wypisie tak ?
Na panierke bedzie [emoji23][emoji23][emoji23]
Po porodzie szpital zawiadamia ;)

A ja dzisiaj miałam wizyte , żelazo troszeczkę się podniosło, z testu na żelazo co robili mi w szpitalu z 4 pobrań wynika że anemia jest spowodowana niedoborem b12 , przepisala mi na recepte wiec mam nadzieję że będzie teraz już lepiej, ciśnienie 112/71 więc chyba w miare, tętno dzidzi 138 chyba , a waga to wyszło na to że schudłam ..ale to nie możliwe jak ja jem ostatnio bardzo duzo możliwe że waga im się popsuła,raczej napewno , ale i tak od początku ciazy juz mam prawie 4 kg na plusie :D ostatnio tak mi się ciezko oddycha że szok , ale gin powiedziała że muszę się jeszcze troche pomęczyć bo macica jest wysoko i wszystko uciska :( miałam EKG ale wszystko ok wyszlo .
A potem się wkurzyłam bo zadzwonili do mnie że szpitala bo miałam mieć tam robione USG to trzecie za tydzień a oni mówi że w maju i czerwcu nie robia bo cos tam przez remont, i muszę iść prywatnie teraz między 25 maja a 4 czerwca i placic .. :(
A kolejna wizyta u gin 18 czerwca .
Wczoraj zamowilam sobie koszule do karmienia, biustonosz , szlafrok cienki ,2 czapeczki bawełniane dla małej ,podkłady poporodowe i majtki siateczkowe , to już za dużo mi rzeczy nie zostało do kupienia
Dzisiaj 29.4 tydzień
Zobacz załącznik 858086

Jeju, ale malutki i zgrabniutki brzuszek. W porównaniu z moim to mój jest ogromny.

Mam, tylko pudelek braklo. I w sumie jak tak patrzę to nie jest tego jakos nie wiadomo ile :D to są trzy pudełka z body długi rękaw. Jeszcze wyjdą z trzy pudełka. Tak samo będzie z krótkim rękawem. Zobacz załącznik 858148To są pajacyki 62
Jeszcze będzie jedno pudełko 68 i jedno pudełko 56 więc też nie masa chyba :)
Zobacz załącznik 858149
Jeszcze leginsy, polspiochy, spiochy, kaftaniki itp.
A w szafie wiszą , sweterki, bluzy, kurtki itp. ale brakło wieszaczkow i na jednym wiszą bo dwie/trzy pary :)
Zobacz załącznik 858150
I to nie jest dużo? Jak dla mnie to masz tego OGROMNIE dużo :D 6 pudełek body z długim rękawem i 6 z krótkim :o będziesz przebierać małą chyba 15 razy dziennie :D

reklama
Przeczytałam co tam dziś naskrobalyscie i trochę tego naprodukowalysxie, ale dałam radę przeczytać :)

U mnie dzień zleciał ekspresowo, poszliśmy na miasto, poszukalam dla siebie ciuszków i to jest 2/3 tego co nakupowalam w ciucholandach dla siebie :)

Oprócz tego zjedliśmy na mieście pyszne, duże paczki, były ze wszystkim do wyboru, ja wzięłam z nutella, później spadliśmy na b smarta do kfc, bo głód jeszcze był. W domku u babci botwinkowa, teraz pojechali po 3 średnie pizze i czekam [emoji39]

IMG_1231.jpg
IMG_1232.jpg
IMG_1235.jpg
IMG_1236.jpg
IMG_1237.jpg
IMG_1239.jpg
IMG_1242.jpg

Załączniki

• IMG_1231.jpg
    IMG_1231.jpg
    289,3 KB · Wyświetleń: 366
  • IMG_1232.jpg