reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny dzisiaj jest równe 3 mce do terminu porodu. Suwaczek mówi , że jutro kończy się 27 tydzień. Ja się czuję jak obeliks. "W talii" mam 104/105 cm to już nie talia osy tylko bąka [emoji5]
Jak u Was z wymiarami brzusia? Bo mi wszyscy mówią , że oj duży ten chłopak będzie. Sama też widzę że z córką miałam malutki brzuszek prawie do końca. A teraz już czuję się jak gruba berta a tu jeszcze 3 mce. Póki co przybyło mnie 5 i pół kilo i chyba wszystko w brzuch poszło, no może to pół kilo w cyce [emoji5]
Zobacz załącznik 857896
Piękny brzuszek ;) ja tez mam 104 w talii [emoji16]

Doczytam Was później bo cały dzień w biegu ;) daję tylko znać, że byłam na usg prenatalnym. Wszystko jest super, mały waży 1220 g i ma ok. 35 cm, leży główką w dół, łożysko też w porządku. Przewidywane wymiary przy porodzie to 3400g i 54cm :) więc byłoby idealnie bo byłby taki średni :)
Super :) ważne ze wszystko ok [emoji16] wymiary i waga byłyby ok jak sie taki urodzi [emoji16]

Pewnie , że się nie przejmujcie :)
Jak bym tak miała patrzeć na innych z rodziny to bym nie mogła dać na imię córce Alicja. nigdy wcześniej nie słyszałam , żeby ktoś tak chciał dać dziecku na imię. Od kad jestem z Kamilem , zawsze rozmawialiśmy , że jak będziemy mieć córeczkę to damy jej na imię Alicja po mojej śp.babci , dla mojej mamy to bardzo dużo znaczy bo straciła swoją gdy jeszcze nie miała nawet 18 lat.
Jak się sisotra dowiedziała że jestem w ciąży to aż ja dusiło z nerwów , żebym tylko nie miała córki bo jej imię zabiorę xd.
Nagle daleka kuzynka , że jej imię zabrałam. No ludzie ... Nawet miałam sporą kłótnie z siostrą bo poprzednie dziecko które straciłam , ( nie znaliśmy płci ) mieliśmy nazwać Alicja gdyby okazało się dziewczynką. I też został taki sentyment. Na początku tej ciazy siostra zapowiedziała , że jak nie będziemy mieć córki to i imię nam przepadnie bo ona tak da w przyszłości..
Powiedziałam jej , że mogła by sobie darować nawet ze względu na moje stracone dzieciątko.. to odpowiedziała że kto pierwszy ten lepszy.. eh. Dlatego i Wy nie patrzcie na nikogo. To Wasze dziecko i Wasza sprawa jak dacie na Imię :):*
Ojej, to takie nie potrzebne spory mi się zdaje, jeszcze przy najbliższej rodzinie. No coz tak to jest czasem, ze jak to mowia 'z rodzina najlepiej wychodzi się na zdjeciach' bez urazy oczywiscie. Przykro mi z powodu utraty pierwszego dzieciątka. Teraz będzie wszystko w porządku! ❤️

Ojej, to takie nie potrzebne spory mi się zdaje, jeszcze przy najbliższej rodzinie. No coz tak to jest czasem, ze jak to mowia 'z rodzina najlepiej wychodzi się na zdjeciach' bez urazy oczywiscie. Przykro mi z powodu utraty pierwszego dzieciątka. Teraz będzie wszystko w porządku! ❤️
Po prostu zazdrość, bo chciałaby już być w ciąży ale jej facet na razie nie chce..
Dziękuje. :* Wierzę w to mocno :*

No więc na wizycie usłyszałam że mały jest duży... waży ok 1300g. Jestem w trakcie 29tc. To naprawdę aż tak wiele?? Niestety dalej nie leży głową na dole A ja już bym bardzo chciała by tak było. Od następnej wizyty mam planowe ktg.
A poza tymi dobrymi wiadomościami to nie mam dziś kompletnie humoru.

No więc na wizycie usłyszałam że mały jest duży... waży ok 1300g. Jestem w trakcie 29tc. To naprawdę aż tak wiele?? Niestety dalej nie leży głową na dole A ja już bym bardzo chciała by tak było. Od następnej wizyty mam planowe ktg.
Moja mala ma 1250g ,a tez jestem w 29 tyg ;)
Moze pogoda ci na humor wplywa ;)

Ale duże już re wasze dzieciaczki:)
Ja mam wizytę za 3tyg to będzie 29tc więc wiem mniej więcej jakiej wagi mam się spodziewać u małej hehe
Byliśmy w bobo wózki. Zakochałam się i w tym torino i w holand, cena podobna torino 80zl droższy. Torino 1800zl, holand 1720zl 2w1 plus do tego fotelik to wychodzi dobre 2000zl. Wstrzymaliśmy się z kupnem nowego w Trójmieście codziennie wystawiają na olx kilka wózków bebetto więc za 900-1000zl kupię ładną używkę 3w1.

Ja mam 110cm w pasie. Z ciekawości zerknęłam na wymiary z 1ciąży. W 38 tc kilka dni przed porodem miałam 114cm. Teraz to pewnie będę miała ze 120-125 o matko...

reklama
Moja w 28+5 ważyła 1313 i lekarka powiedziała , że to idealna waga na ten tydzień. Nawet aplikacje mi podawały 1300 na ten tydzień :) nie martw się, dzieciaki różnie rosną. A 1300 to nie wydaje mi się dużo na ten tydzień :*

Do góry