reklama
NowaNatka
Fanka BB :)
Hej. Dziewczyny sadze ze po świętach może byc cieżko z jelitami ,ciężkostrawne jedzenie itp.nie powiem jest to mocno uciążliwe szczególnie wieczorami. Myśle ze to nic groźnego ,chodź jak zwykle się martwię czy wszystko jest ok.
Ja wspomagam się jabłkami ,a w pierwszej ciąży pomagało mi zjedzenie jednej jogobeli dziennie
Ja wspomagam się jabłkami ,a w pierwszej ciąży pomagało mi zjedzenie jednej jogobeli dziennie
Mnie męczą znacznie dłużej, nie tylko po świątecznie, kwalek przed się zaczęło,lekarz mówi że duży wplyw maja na to witaminy i progresteron który bioręHej. Dziewczyny sadze ze po świętach może byc cieżko z jelitami ,ciężkostrawne jedzenie itp.nie powiem jest to mocno uciążliwe szczególnie wieczorami. Myśle ze to nic groźnego ,chodź jak zwykle się martwię czy wszystko jest ok.
Aegi
Zaangażowana w BB
U mnie to samo.. brzuch jak na 4 miesiąc wydęty.. ja również muszę brać progersteron (Utrogestan globulki). Już zaczęłam brać przed zajściem w ciąże (od 16-25 dnia cyklu) bo miałam co miesiąc plamienia zanim okres się zaczynał i lekarz znalazł właśnie, ze w drugiej fazie cyklu progesteron mi spadał i dzięki tym globulkom sytuacja się wyregulowala i od zajścia w ciąże kontynuuje codziennie jedna globulke Utrogestanu. Lekarz mi powiedział, ze gdybyśmy tego nie zauważyli wcześnie to bardzo duże ryzyko byłoby poronienia bo właśnie mój własny progesteron nie szedł zbyt wysoko i nie byłby wystarczający.. rany jaka ta natura skomplikowana ;-)
Sent from my iPad using Forum BabyBoom
Sent from my iPad using Forum BabyBoom
7 tc już poprawione7 miesiącu ? to chyba nie na ten wątek weszlas
Ja tez słabo się czuje po posiłkach. W ogóle to chyba od 1 dnia ciazy tyje Jestem już tak spuchnięta ze w dżinsy się nie mieszczę
reklama
Anet29
Fanka BB :)
Ja również męczę się z zaparciami. Widzę że jak większość
Mi na zaparcia bardzo pomagaly platki frutina nestle one sa z rodzynkami i suszonymi jablkami w dodatku sa bardzo smaczne dodatkowo kupowalam sobie paczke zurawiny i dodawalam jeszcze do tego (zurawina dodatkowo dzialala na moj pecherz) plus jeszcze kupilam blonnik w sklepie zielarskim i do tego dodawalam jedna lyzeczke.