reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej ja też już po wizycie :D Kacper waży już 1200 gram a to dopiero koniec 26 tygodnia. W ciągu miesiąca 700 gram przybyło ale pani gin mówiła że spokojnie do kilograma może miesięcznie. Ujście szyjki zamknięte wszystkie wyniki bardzo dobre. Wkońcu pozbyłam się infekcji grzybiczej hurra [emoji14]
Zalecenia to nie masować brzuszka i dalej prenatal, magnez 3x dziennie i za miesiąc morfologia i mocz. Wszystkie badania mam porobione na chwilę obecną. Podpytałam panią doktor o to w którym szpitalu pracuje i akurat nie w tym co zakładałam że ja chcę rodzić. Ale upewniła mnie że warunki się bardzo zmieniły na plus więc zastanowię się jeszcze nad tym szpitalem. Zaczęła mi coś wspominać o cesarce bo mały ewidentnie nie chce się przekręcić (cały czas pośladkowo) i drugi czynnik ku cesarce to wizyta u okulisty bo mogę mieć wskazania okulistyczne do cc. Do 34 tygodnia mam mieć konsultację okulistyczną wpisaną do karty ciąży więc wtedy może sytuacja będzie jaśniejsza. Po wizycie poleciałam do apteki po lactovaginal bo mam upławy ale na szczęście nie bakteryjne i STARSZA PANI mnie puściła w kolejce przed siebie, szok i niedowierzanie :D
Kolejna wizyta 12 czerwiec :)
Super ekstra[emoji16][emoji16][emoji16] też duży chłopak[emoji16]
Przypomniałaś mi, żeby zapytać mojego o okulistę[emoji16]
Kurcze pokazało mi się dziś takie cudo. No piękne. Ale wątpię żeby mojemu synowi się podobało :DZobacz załącznik 857265
Śliczne [emoji16] hmmm, najwyżej nie będziesz mu robić zdjęć, jak będzie w to ubrany[emoji23][emoji23][emoji23] i nie będzie dowodu [emoji16]
któraś z Was kiedyś pisała, że chce rodzić na Łubinowej w Katowicach :) mam pytanie czy do tego szpitala trzeba skierowanie czy jak to jest jeśli chodzi o poród? bo ja chodzę do lekarza, który tam pracuje ale jeszcze nie pytałam o to :D a wizyta dopiero 6 czerwca :D
Na pewno trzeba[emoji4] zaraz pewnie się wypowiedzą dziewczyny, które chcą tam rodzić[emoji16]

reklama
zleci szybko zobaczycie :D za niedługo będziemy oglądały zdjęcia maluszków na naszym forum :D :D
Jak już nam tyle tygodni zleciało to już tylko ta końcówka została i będziemy tulić ❤️❤️
Ja już mam dosyć tycia. Boję się że nie zjadę za szybko po ciąży ale i tak jak już mówiłam moje cycki mnie przerażają :( jak nic będą jak afrykańskie karmiące :)
Wszystko Ci spadnie po ciąży :* nie martw się :* a jak Ci coś zostanie to oddaj mi :D chętnie przygarnę w postaci biustu :D

Dziewczyny jestem w ciężkim szoku, bo byłam na poczcie koło siebie i pierwszy raz od 29 tygodni zostałam przepuszczona, jeden pan miał już podejść do okienka i mnie przepuścił przed siebie. Szok normalnie, aż byłam w takim szoku, ze dwa razy dziękowałam hah.
A byłam odebrać książkę pt” pierwszy rok życia dziecka” Einsebberga, dałam za nią 13 zł łącznie z wysyłka. Także zaczynam od dziś przeglądać i czytać :)

@Fiorna współczuję :(
Problemy ze wzrokiem lub utrata to najgorsze co może spotkać człowieka..
Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej. :*

A mam pytanie jeśli chodzi o CC z powodu wzroku. Ja już kiedyś chyba pisałam , że od podstawówki mam problemy z bólem głowy, przy tym są wymioty i zaburzenie widzenia.
Nie wiem czym to jest spowodowane bo dzieje się nagle, nie spodziewanie.
W podstawówce zderzyłam się z innym chłopcem w głowę, zaczęłam wymiotować i nic nie widziałam. Obraz mi latał, błyski w oczach przeraźliwy ból głowy za okiem , miałam robiony tomograf i nic nie wyszło.
Kilka lat później chustalam się na rękach między pralka i stołem w kuchni i upadłam na płytki, znowu powtórka. Od tamtej pory do dziś mam takie objawy. Robiony tomograf i badania miałam już kilka razy i ciągle nic nie wychodzi.. boje się , żeby nie spotkało mnie coś takiego podczas porodu bo wyłączam się całkowicie, nie mam siły nawet mówić , nie widzę kto jest przede mną i co się dzieje. Powinnam o tym powiedzieć lekarzowi ?

Ahaaaa, to nieciekawą miałaś sytuacje w życiu z tą chorobą. Daj znać co powie okulista na temat porodu sn :)

Jasne, chciałabym to załatwić przed kolejną wizytą u gina bo to już będzie koniec 30 tygodnia a do 34 mam to załatwić a zresztą jestem ciekawa co mi powie okulista :D

Mama dzis do mnie dzwonila ze mojego kuzyna cora przywiozla mi 3 kartony ciuchow zabawek poscieli itd.. przywioza mi w niedziele.. ponoc jakis fajny rozowy kocyk tam jest.. :D a ona ma chlopakow.. :D nawet karuzele dostane do lozeczka ,czy cos tam.. powiedzcie mi co moglabym im kupic zeby sie odwdzieczyc? Bo jestem zielona.. :confused:

reklama
@Fiorna współczuję :(
Problemy ze wzrokiem lub utrata to najgorsze co może spotkać człowieka..
Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej. :*

A mam pytanie jeśli chodzi o CC z powodu wzroku. Ja już kiedyś chyba pisałam , że od podstawówki mam problemy z bólem głowy, przy tym są wymioty i zaburzenie widzenia.
Nie wiem czym to jest spowodowane bo dzieje się nagle, nie spodziewanie.
W podstawówce zderzyłam się z innym chłopcem w głowę, zaczęłam wymiotować i nic nie widziałam. Obraz mi latał, błyski w oczach przeraźliwy ból głowy za okiem , miałam robiony tomograf i nic nie wyszło.
Kilka lat później chustalam się na rękach między pralka i stołem w kuchni i upadłam na płytki, znowu powtórka. Od tamtej pory do dziś mam takie objawy. Robiony tomograf i badania miałam już kilka razy i ciągle nic nie wychodzi.. boje się , żeby nie spotkało mnie coś takiego podczas porodu bo wyłączam się całkowicie, nie mam siły nawet mówić , nie widzę kto jest przede mną i co się dzieje. Powinnam o tym powiedzieć lekarzowi ?

Wydaje mi sie ze tak :) tym bardziej ze chwalilas swojego gin, pewnie dobrze ci doradzi :)

Do góry