reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Przyszła mi dziś paczka z apteki gemini a zamawiałam tylko magnez, jakieś pomadki do ust, 2x prenatal i controloc mojemu na refluks i przy otwieraniu pierwsze co wzięłam do ręki to smoczek lovi 0-2 miesiące... też dostajecie z tej apteki jakieś gratisy?

Tak napisała dziś pewna dziewczyna na temat pobierania krwi przy porodzie. jestem na świeżo po wykładzie o tym z naprawdę poważnym profesorem. Wiedziałam już wcześniej że to tylko komercja . Ale on rozjaśnil sprawę z medycznego punktu widzenia . I tak po krótce: po pierwsze to nie służy noworodkowi A wręcz jest zagrożeniem . Po drugie mówią że to może przydać się na przyszłość . Na dzień dzisiejszy nie ma takiej opcji . Przeszczepianie komórek macierzystych z krwi pepowinowej jest jeszcze w fazie badań. Po trzecie nawet zakładając że ten dzidzius kiedyś w przyszłości zachoruje A będzie miał już więcej niż 7-8 lat to nie ma szans na to aby ilość krwi oddana do banku była wystarczająca. Po czwarte ( jest to info nawet w tym linku podanym wyżej) że są nikłe szanse aby te komórki trafiły właśnie do dawcy ( czyli tego dziecka ) . Raczej powędruje do bliźniaka genetycznego . ( i za to chwała jeśli ma pomóc) . Przeszczep z własnych komórek przy białaczce niesie ogromne ryzyko odrzucenia. Prędzej organizm zaakceptuje obcy szpik niż z komórek macierzystych . Po piąte szpitale które takie coś proponują są w zmowie z bankami. Wszystko w świetle prawa oczywiście . Mówią że to dobry krok . Że to może zawazyc na życiu dziecka w obliczu choroby . Ale nie mówią że na dzień dzisiejszy jest to nie możliwe. I po szóste. Tak naprawdę nie ma do dnia dzisiejszego żadnego udokumentowanego przypadku wyleczenia w ten sposób . Tak więc czysta komercja i biznes . Żerowanie na ludziach którzy w imię zdrowia swoich dzieci są wstanie zapłacić pieniądze nawet gdy nie stają w obliczu choroby .

Tak napisała dziś pewna dziewczyna na temat pobierania krwi przy porodzie. jestem na świeżo po wykładzie o tym z naprawdę poważnym profesorem. Wiedziałam już wcześniej że to tylko komercja . Ale on rozjaśnil sprawę z medycznego punktu widzenia . I tak po krótce: po pierwsze to nie służy noworodkowi A wręcz jest zagrożeniem . Po drugie mówią że to może przydać się na przyszłość . Na dzień dzisiejszy nie ma takiej opcji . Przeszczepianie komórek macierzystych z krwi pepowinowej jest jeszcze w fazie badań. Po trzecie nawet zakładając że ten dzidzius kiedyś w przyszłości zachoruje A będzie miał już więcej niż 7-8 lat to nie ma szans na to aby ilość krwi oddana do banku była wystarczająca. Po czwarte ( jest to info nawet w tym linku podanym wyżej) że są nikłe szanse aby te komórki trafiły właśnie do dawcy ( czyli tego dziecka ) . Raczej powędruje do bliźniaka genetycznego . ( i za to chwała jeśli ma pomóc) . Przeszczep z własnych komórek przy białaczce niesie ogromne ryzyko odrzucenia. Prędzej organizm zaakceptuje obcy szpik niż z komórek macierzystych . Po piąte szpitale które takie coś proponują są w zmowie z bankami. Wszystko w świetle prawa oczywiście . Mówią że to dobry krok . Że to może zawazyc na życiu dziecka w obliczu choroby . Ale nie mówią że na dzień dzisiejszy jest to nie możliwe. I po szóste. Tak naprawdę nie ma do dnia dzisiejszego żadnego udokumentowanego przypadku wyleczenia w ten sposób . Tak więc czysta komercja i biznes . Żerowanie na ludziach którzy w imię zdrowia swoich dzieci są wstanie zapłacić pieniądze nawet gdy nie stają w obliczu choroby .
To tylko biznes.. i to jest chore ze kasa jest wazniejsza od zdrowia..

Przyszła mi dziś paczka z apteki gemini a zamawiałam tylko magnez, jakieś pomadki do ust, 2x prenatal i controloc mojemu na refluks i przy otwieraniu pierwsze co wzięłam do ręki to smoczek lovi 0-2 miesiące... też dostajecie z tej apteki jakieś gratisy?
Niestety nie a często robię zamówienia na ponad 300 zł... Raz za zamówienie 900 zł z 10 próbek wrzucili

Zachwycily mnie dzisiaj ciuszki z h&m, stwierdzilam, ze jak synek bedzie wiekszy to bede tam go ubierać. Za 3 pary polspioszkow dalam 20zl na przecenie :) sweterek tez h&m, reszta pepco. Wzielam czapeczke rozm 62 ale strasznie malutka mi sie wydaje Zobacz załącznik 856985
Ja też uwielbiam h&m dla dzieci [emoji7] super sweterek.
Dzisiaj też przyszła mi właśnie paczka z h&m. Ale to już ostatnie ciuszki i nic więcej nie kupuję :D

20180514_195200.jpg
20180514_195306.jpg

Załączniki

• 20180514_195200.jpg
    20180514_195200.jpg
    49,1 KB · Wyświetleń: 537
  • 20180514_195306.jpg
    20180514_195306.jpg
    45,9 KB · Wyświetleń: 555
reklama
Do góry