reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Swoja droga, ciekawi mnie kiedy mi bedzie kazal ją odstawic(luteine) [emoji14] a i zapisal mi globulki dwa tyg temu, bo niedlugo jakies badanie i musze sie pozbyc bakterii.. o_O nie wykupilam ich jeszcze hyhy kosztuja ponad 50 zl/6szt globulek i sie zastanawiam czy kupic.. nazywaja sie PIMAFUCINZobacz załącznik 856939
Ja je brałam na grzybicę albo bakterie .. nie pamiętam :)
Dziwne że dał ci to bez jakiegoś powodu , podobno takie tabletki florę bakteryjna osłabiają i potem można złapać jakieś inne dziadostwo. I ciekawe o jakie badanie chodzi. Bo jeśli o posiew z pochwy to właśnie chyba po to się go robi by sprawdzić czy są jakieś bakterie i ewentualnie je wyleczyć przed porodem . Chyba że jest jakieś inne badanie jeszcze [emoji32]
AA no i u mnie w Rzeszowie płaciłam za te tabletki coś koło 33 zl

reklama
Ja je brałam na grzybicę albo bakterie .. nie pamiętam :)
Dziwne że dał ci to bez jakiegoś powodu , podobno takie tabletki florę bakteryjna osłabiają i potem można złapać jakieś inne dziadostwo. I ciekawe o jakie badanie chodzi. Bo jeśli o posiew z pochwy to właśnie chyba po to się go robi by sprawdzić czy są jakieś bakterie i ewentualnie je wyleczyć przed porodem . Chyba że jest jakieś inne badanie jeszcze [emoji32]
AA no i u mnie w Rzeszowie płaciłam za te tabletki coś koło 33 zl
No wlasnie ,dlatego nie kupilam hyhy mowilam mu wtedy ze mialam jakies zapalenie ale minelo po 2 dniach hyhy i to mi wlasnie zapisal.. nie wiem jakie badanie mozliwe ze posiew z pochwy.. wiesz u niego nauczylam sie nie brac wszystkiego co mi zapisuje.. od czasu gdy zapisal mi lek cos jak nospa ktory wchlania sie w lozysko ;) nie kupilam go oczywiscie ;) juz tak mam hyhy nie ufam zbytnio lekarzom :p ogolnie chodze do niego zeby sprawdzic czy wszystko oki z mala :p tak samo mam z innymi lekarzami :p
No i przed ciaza kazal mi zrobic szczepienia przeciwko grypie hyhy wiec sama rozumiesz ze dla mnie to nabijanie jego kieszeni ;)

Powodzenia jutro na wizytach [emoji16]

Ja mam ten vitmat dla starszych dzieci i jest super.

Miłość w czasach popkultury widziałaś ile tam jest pianki, a ile lateksu? Efekt będzie zerowy. Natomiast sama pianka bardzo szybko się odkształca.

Luiza masz co dźwigać [emoji6]

Kasiak85 u mnie podobnie jest z nastrojem. Płakać mogę na zawołanie.

Ja miałam podgrzewacz do butelek, ponieważ dostałam. Ciężko w nim podgrzać do określonej temperatury. Sama bym nie kupiła. Monitoru oddechu też nie mam. Mam i tak czujny sen [emoji23]

Mój też teraz w delegacji. I jakoś tak dziwnie mi, że się cieszę [emoji28]
Też bym nie miała nic przeciwko jakby mój pojechał na kilka dni w delegację ale niestety ma pracę na miejscu i widzę go codziennie;)

Właśnie wróciłam od pediatry z córką. Osłuchowo czysto, gardło w porządku, kataru brak, a gorączka co 12 godz. Dzisiaj w nocy znów i w południe tak samo 38,5. Dr dała tylko skierowanie na mocz, żeby sprawdzić czy tam się coś nie dzieje, ale Natalka pewnie by coś marudziła przy sikaniu. I jutro z wynikiem do kontroli. Ciekawe czy dzisiaj w nocy znów jej skoczy temp.. eh..

Szkoda, ze ja nie umiem piec ciast :( za to kupilam sobie drozdzowke z rabarbarem.

Co do imion to u mnie wybieramy chyba pomiędzy wiktorem a stasiem :)
Ja też chce Wiktor nie mogę się dogadać z mężem on się upiera nad Julkiem ja Dawid A Wiktor nam się podoba jeszcze mamy czas a jak ktoś mnie pyta jakie imię to odopowiadam ze Pankracy sprawdzam jak ludzie reagują a ostatnio mama mówi że Idą, ,zimni ogrodnicy'' czyli imieniny mojego syna zapomniałam o co chodzi

Witam. U mnie dupa dupa dupa. Gin się przywalił, że cukier na czczo za wysoki -93 a norma jest wg niego do 92. Dał mi skierowanie do diabetologa ale pójdę dopiero we wtorek, środę do przychodni a tym czasem muszę ogarnąć o co chodzi w tej diecie i już zacząć ją stosować. Kazał powtórzyć badanie moczu bo wyszły liczne bakterie. Powiedziałam mu, że robiłam na szybko w toalecie przychodni to powiedział, że pewnie dlatego te bakterie i mam zrobić jeszcze raz. Pobrał wymaz z szyjki macicy w kierunku przedwczesnego porodu i mam przyjść za tydzień między pacjentkami z wynikiem moczu i tego wymazu szyjki. Normalnie w tej ciąży wszystko się mnie czepia. Ile kasy wydalam na dodatkowe badania, wizyty to szok.
No i sobie zjadłam dzis lody i upiekłam ciasto....eh
Mała nadal jest dziewczynką, waży 702g, szyjka 4cm. Guz na jajniki nieznacznie urósł ale mówił że minimalnie. Nadal zakaz przytulania, oszczędzać się, kolejna wizyta 07 czerwca
Przed siusianiemdo kubeczka podmyj się i ważne mocz ze środkowego strumienia czyli po czasie dopiero do kubeczka łapać musisz to jeszcze gdzieś transportować czy od razu oddajesz do badania?

Takie mi dziś niechodki z aliexpress przyszły dla małej [emoji7][emoji7] za całe 0.90$ [emoji23]
IMG_20180514_172328.jpg

Załączniki

• IMG_20180514_172328.jpg
    IMG_20180514_172328.jpg
    68,9 KB · Wyświetleń: 451
Nie potrzebuję któraś z Was szlafroka ?
Mam ciemny szary bawełniany cieniutki z Słodki sen. Zamówiłam dwa przez przypadek :// rozm. M

reklama
Jak zaczął kontrakt w X.2011 to wrócił w V.2013. Zjechał na stałe. Po prostu jak się urodziło dziecko to już nie brał kolejnych kontraktów zagranicznych. Ale ma taką pracę że i tak po całym kraju w delegacji i w sumie to weekendami jest w domu. W razie czego to w każdej chwili może przyjechać do domu co nie było możliwe gdy pracował za granicą i przyjeżdżał co 4 tyg na jeden tydzień. Jak zjechał wtedy w maju to miał 5 tyg urlopu pokontraktowego, akurat mu się skończył w pt a w nd urodziłam. Potem wziął 2 tyg opieki na mnie i 2 tyg ojcowskiego.
Teraz od początku sierpnia bierze 2 tyg urlopu i jak się Mały jeszcze nie urodzi to pewnie dobierze chorobowego, żeby już być cały czas przy mnie do porodu. I znów weźmie opiekę na mnie i ojcowski od razu.
To dobrze , że będziesz miała pomoc, opiekę i oparcie w najtrudniejszym momencie :)
Właśnie wróciłam od pediatry z córką. Osłuchowo czysto, gardło w porządku, kataru brak, a gorączka co 12 godz. Dzisiaj w nocy znów i w południe tak samo 38,5. Dr dała tylko skierowanie na mocz, żeby sprawdzić czy tam się coś nie dzieje, ale Natalka pewnie by coś marudziła przy sikaniu. I jutro z wynikiem do kontroli. Ciekawe czy dzisiaj w nocy znów jej skoczy temp.. eh..
Biedna, to ciekawe co jej jest... :/
Takie mi dziś niechodki z aliexpress przyszły dla małej [emoji7][emoji7] za całe 0.90$ [emoji23]Zobacz załącznik 856961
Śliczne ❤️

Do góry