reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Byłam dzisiaj u ginekologa. Mały waży już prawie 1 kg. Ktos siw tu wczorwj pytwl o moja szyjke wiec ogólnie chodzę do dwóch lekarzy- na nfz i prywatnie. U tego lekarza co chodzę na nfz moja szyjka zawsze mierzy 3 cm. U tego prywatnie szyjka wychodzi 2.7 cm. Dzisiaj byłam na nfz i wyszło że szyjka ma u niego 2.6 cm, więc jak u tego wyszło tak mało to pewnie u tego prywatnie wyjdzie jeszcze mniej :( ehh kolejny stres do wizyty
Kiedy masz kolejna wizytę ? Może to tylko błędy w pomiarach, a tak na prawdę wcale się nie skraca. Nie stresuj się bo gdyby jednak to wtedy stres ma tu duże znaczenie :*
Przeglądalam stare USG synka w 23 tygodniu ważył 567 g , w 32.3 tyg 1800g a urodzil się w 39 tyg 3340g
A mała w 20 tyg 375g , w 27.3 tyg 1060g teraz bede mieć kolejne w 30.4 , myślę że wieksza jak synek nie powinna być :D
Kruszynka będzie :D
Jejus dziewczyny jak za mna chodzi chlodnik. Te gotowe w formie jogurtu nie maja nic wspolnego z chlodnikiem mojej mamy. Wczoraj wzielam przepis od niej i po pracy zamierzac zrobic. Juz mi slinka cieknie :D nagotuje taki gar, ze bede jadla na sniadanie, obiad i kolacje
Hehe :D smacznego w takim razie X3 :D

reklama
O właśnie o Ciebie mi chodziło tylko nie chciało mi się już cofać tyle stron do tyłu. O obwodzie brzuszka też ja pisałam, z tego co lekarz mówił to ostatnio nawet 3 tygodnie różnicy wychodziło a dzisiaj półtora tygodnia więc jest ok. Chociaz jedna dobra nowina. Mam nadzieje ze wytrwamy w dwupaku jak najdłużej i że szyjka nagle drastycznie się nie skróci.
To trzymam kciuki za mnie i za ciebie [emoji106]

Kiedy masz kolejna wizytę ? Może to tylko błędy w pomiarach, a tak na prawdę wcale się nie skraca. Nie stresuj się bo gdyby jednak to wtedy stres ma tu duże znaczenie :*

Kruszynka będzie :D

Hehe :D smacznego w takim razie X3 :D
Kolejna wizyta 21 maja o 16.30 ale wtedy już prywatnie. Chyba muszę wrócić do picia melisy hehe

Mi też na środowym usg komputer po wielkości dziecka (980g w 25+5tc) przyspieszył termin porodu z 17.08 na 6.08. A fajnie by było, raz że lepiej wcześniej niż przenosić, a dwa że to akurat nasza rocznica ślubu by była[emoji5]

Woo, to rzeczywiście mielibyście najlepszy prezent :)
Ja miałam na początku 5 sierpień, ostatnio było, że 3 sierpień, ale lekarz i tak mówi żeby sugerować się tym pierwszym terminem porodu :)

U nas wszyscy mówią że fajnie by było 15 sierpnia bo dzień wolny i w sam raz grillowy na urodziny synka co roku:)) z om mam 14 a z pierwszego USG 9 sierpnia.

Rocznica ślubu 10 września to nie dotrzymam :) ale może już uda nam się gdzieś wyjść bez dzidzi swietowac. To już 7 rocznica ślubu a bycia razem to nawet nie liczę bo już grubo ponad 10:O

reklama
Przeglądalam stare USG synka w 23 tygodniu ważył 567 g , w 32.3 tyg 1800g a urodzil się w 39 tyg 3340g
A mała w 20 tyg 375g , w 27.3 tyg 1060g teraz bede mieć kolejne w 30.4 , myślę że wieksza jak synek nie powinna być :D
Moja tez bedzie prawdopodobnie mała , porównywałam wyniki bliźniaków i na każdym etapie w brzuszku byli więksi mimo, ze bliźnięta zazwyczaj sa mniejsze i drobniejsze . Moja Mała w 20 tyg miała tylko 318 g a w 22 tygodniu 425 G , teraz pójdę na usg w okolicy 30 tygodnia i zobaczymy

Do góry