reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No bo wiadomo, że dużo tych wydatków to są bajery, które nie są konieczne :)

Jasne, może tak się przerażacie jak ja pisze, ze za jednym razem musimy wydać 1300 zł w lipcu na sam fotel, laktator i fotelik, ale tak jak już napisałam, to nie są widzimisie tylko potrzebne rzeczy i nie chce ich używanych. Wiadomo każdy dysponuje pieniazkami jak uważa. Jedni na papierosy wydają po 700 zł w miesiącu i alkohol a my wolimy kupić porządny fotel rozkładany do pokoiku żeby jakoś później funkcjonować, bo co z tego ze zaoszczędzilibyśmy i kupili zwykły fotel za 200 zł jak ani tego nie rozłożę, ani mój Bartek nie będzie się wysypial do pracy.. także to już tak przyszlosciowo. A wiadomo, fotelik do samochodu można kupić używany za 200 zl, ale skoro mamy odłożone to możemy dać za nowy 500 :)
Tak jak któraś napisała każdy decyduje sam o tym ile wydawac na wyprawkę.

reklama
Dokładnie, wyprawka może kosztować 1500 zł, a może i 10000 zł. Zależy co się kupuje, z jakich firm, czy używane czy nowe, a nawet jak nowe to czy kupuje się rzeczy np w smyku czy szuka się taniej na necie :)
My na prawdę mamy szczęście, bo powiem szczerze że trochę szalejemy z wydatkami ale tak na prawdę całość nam się zwróci, łącznie z kasą na remont pokoiku (a może nawet wyjdziemy na plus). 1000 zł becikowe, 3200 zł dostaniemy z ubezpieczeń z prac i od rodziców dostaliśmy/dostaniemy ok. 4000 zł bo każdy chce coś kupić.
Więc wszystko na prawdę zależy od tego co sie chce, co się kupuje i jaką ma się sytuację w pracy itp :)
Z pracy ,z ubezpieczenia tylko ja dostane.. maz przed odejsciem z pracy nie mial placonego ubezpieczenia dodatkowego bodajze 6 miesiecy,i sukin.yn nawet mu nie powiedzial,a tak by sobie sam placil przeciez aby miec ciaglosc.. 2 miesiace nie pracowal(zrobil sobie wolne :D ) i teraz nie wyplaca mu bo musialby pracowac pol roku ,a gdy urodze bedzie 5 miesiecy gdy tam pracuje.. wiec kicha.. aleeee w czerwcu jedzie do bylej pracy o kase z urlopu niewykorzystanego ;)

Jasne, może tak się przerażacie jak ja pisze, ze za jednym razem musimy wydać 1300 zł w lipcu na sam fotel, laktator i fotelik, ale tak jak już napisałam, to nie są widzimisie tylko potrzebne rzeczy i nie chce ich używanych. Wiadomo każdy dysponuje pieniazkami jak uważa. Jedni na papierosy wydają po 700 zł w miesiącu i alkohol a my wolimy kupić porządny fotel rozkładany do pokoiku żeby jakoś później funkcjonować, bo co z tego ze zaoszczędzilibyśmy i kupili zwykły fotel za 200 zł jak ani tego nie rozłożę, ani mój Bartek nie będzie się wysypial do pracy.. także to już tak przyszlosciowo. A wiadomo, fotelik do samochodu można kupić używany za 200 zl, ale skoro mamy odłożone to możemy dać za nowy 500 :)
Tak jak któraś napisała każdy decyduje sam o tym ile wydawac na wyprawkę.
Ale ja absolutnie nie nawiązywałam do Twojej wypowiedzi :) i ja się akurat nie przerażam, bo mówię, że przyznaję się sama, że my szalejemy akurat :)

Widzisz, dobry pomysł. Dziś właśnie robię taką listę, ale część rzeczy chciałabym już spakować i niech sobie tam czekają :)

Zechciałabyś się podzielić swoją? Może coś dopiszę :D
Mam problem z torbą dla malucha. Nie wiem co brać a co będzie jeszcze zbędne.
Moja lista na razie dotyczy zamówienia z apteki :) za chwilke ogarnę co tam mam i ci napisze :)

@Ewka34 Tej też unikam, bo napisane jest w ulotce, że kobiety w ciąży nie mogą[emoji23][emoji23][emoji23] Chociaż gin pozwolił mi to brać[emoji39]

@kasiak85 ten sam problem mam z dolnym ósemkami[emoji16] więc dopóki tego nie zrobię, to aparat też odpada[emoji852]

Dokładnie, wyprawka może kosztować 1500 zł, a może i 10000 zł. Zależy co się kupuje, z jakich firm, czy używane czy nowe, a nawet jak nowe to czy kupuje się rzeczy np w smyku czy szuka się taniej na necie :)
My na prawdę mamy szczęście, bo powiem szczerze że trochę szalejemy z wydatkami ale tak na prawdę całość nam się zwróci, łącznie z kasą na remont pokoiku (a może nawet wyjdziemy na plus). 1000 zł becikowe, 3200 zł dostaniemy z ubezpieczeń z prac i od rodziców dostaliśmy/dostaniemy ok. 4000 zł bo każdy chce coś kupić.
Więc wszystko na prawdę zależy od tego co sie chce, co się kupuje i jaką ma się sytuację w pracy itp :)
No my też na szczęście dostaniemy ok.2000 z ubezpieczeń po narodzinach.
A jak jest w końcu z becikowym?

reklama
Chyba pralka się nam zepsuła. Było napisane ,,wyczyść filtr" wyczyściłam nic tam nie było tylko jakieś kłaczki i dalej nie działa pali się czerwona lampka. Co prawda ma już 10lat i swoje przeżyła ale teraz wolałabym ten 1000-1200zł zamiast na pralkę przeznaczyć na wózek.

Do góry