reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Należy się 1000 zł becikowego jeśli dochód nie przekracza 1922 zł netto na członka rodziny. Więc wy czy my nie możemy zarobić więcej niż 5766 zł netto miesięcznie. I chyba liczą się dochody w 2017 r (?)
Tak, z 2017r.

My dostaniemy becikowe, mąż z ubezpieczenia 1000zł, ja mam (mąż mi dał ze 2lata temu) skarbonkę pt. ,,na wszelki wypadek" z narysowanym plemnikiem i tam odkładam nieraz jakieś pieniążki pewnie ze 2000zł będzie więc się przyda.
W niedzielę teściowa powiedziała, że dołożą nam na wózek 800zł:) także prawie starczy na używany. Cieszę się choć ie wiem co im się stało bo raczej nigdy nam finansowo nie pomagali.

reklama
Dziewczynki sprawdźcie u siebie w Biedronkach bo j jeszcze upolowalam pampersy rozmiar 2 - 144 szt za 49.99 zł .
Bardzo dobra cena jak na pampersy. przy Aleksie te mi się najbardziej sprawdziły, były najbardziej chłonne. Nawet na Gemini wychodzą wyższe ceny za sztukę tych pampersów niż w Biedronce.
IMG_20180508_143759.jpg

Załączniki

• IMG_20180508_143759.jpg
    IMG_20180508_143759.jpg
    70,8 KB · Wyświetleń: 330
A po tym sorbifer anemia przeszla ?
Ja teraz to biorę , od tygodnia
Tak, ja zaczęłam brać jakoś koniec listopada przez 3.5mies. Jeszcze wtedy nie byłam w ciąży ale jak zaszłam gin kazał mi kontynuować i wybrać kupione tabletki do końca. Pierwsza morfologię robiłam ok 10.01 i była dużo lepsza. Nie biorę od lutego i nadal mam super żelazo i hemoglobinę.

Ale wydaje mi się że nie da się chyba nic pominąć z tej listy . No nie wiem :D
Zostawię w tej aptece chyba z 400 zł bo jeszcze probiotyki dla mnie na okres ciąży , witaminy i pierdoły :D
Ja w aptece kupie tylko cos do pepuszka smarowania i d3 w plynie dla malej,choc biore w ciazy d3 ,ale jednak trzeba bedzie wziasc alboooo wystawie ja na slonce i pobierze naturalna d3 :D zarcik ;)

No więc ja z apteki za kilka dni zamówie:
szczotka do włosków
ceratke higieniczną ( nie wiem czy się przyda ale zamówie )
kompresy jałowe 5cm x 5cm
witamina D dla niemowląt
szczotka do czyszczenia butelki
butelka antykolkowa
termometr do wody
smoczek
gruszka do noska
octanisept
sól fizjologiczna
krem na brodawki
majtki poporodowe
krem na odparzenia
krem zapobiegajacy odparzeniom
nożyczki do paznokci
podkłady higieniczne ( do przewijania na wyjścia gdzies z maluszkiem )
emulsja do kąpieli
podkłady poporodowe
paracetamol w czopkach
tamtum rosa
probiotyk dla maluszka
waciki jednorazowe do pupki
oliwka do ciałka
mydełko
podkłady na kibelek do szpitala
pojemniki na pokarm
wkładki laktacyjne
inhalator

Na razie mam tyle. Może ktoś coś mi podpowie o czym zapomniałam ? :) byłabym wdzieczna

Ja mam jeszcze termometr do ciała i w sumie chyba Ty wszystko wypisałas już co potrzeba :)

Kopnij ja :D stary dobry polski sposob na naprawe to walnac w sprzet ,nie pamietasz? :D [emoji23] zartuje ;)
Mi tez nawala ale z drzwiczkami,cos sie nie domykaja i musze je dopychac :/
A żebyś wiedziała:) jak mąż nie naprawi to się na niej wyżyję hehe

Lecę do sklepu bo zapomniałam kupić dziś miód bo upiekłam chałkę dzieci uwielbiają z masłem i miodem a miodu nima. Wstąpię do biedry może upoluję te papmersy.

reklama
Do góry