reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kupiony [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Bardzo ładny ;)

Ja dziś też się oblowilam. Wybrałam się wreszcie do sąsiadki przeglądać co ma i takim sposobem za 400 zł mam :
Laktator ręczny i elektryczny nieużywany (ale stara data produkcji )
Wózek 3w1 firma Tako
Przewijak nowy
Zwykły bujak z fisher price
Mater edukacyjna
10 pieluch nowych tetrowych
Dwie kołderki
Dwa kocyki
Kilka pajacyków
Kilka pościeli
2 rożki
Karuzele na łóżeczko
Chyba nie przepłaciłam :D

Bardzo ładny ;)

Ja dziś też się oblowilam. Wybrałam się wreszcie do sąsiadki przeglądać co ma i takim sposobem za 400 zł mam :
Wózek 3w1 firma Tako
Przewijak nowy
Mater edukacyjna
Dwie kołderki
Dwa kocyki
Kilka pajacyków
Kilka pościeli
2 rożki
Karuzele na łóżeczko
Wydaje mi sie ze nie przeplacilas :D

Jejku jak mi mała się pod zebra wbija :o

Naczytałam się u was o tych ruchach i szpitalach że dziś sama zwątpiłam jak nie czułam prawie cały dzień nic. Teraz się rozwierciła na szczęście.:rolleyes:

To ja mam wyższe wyniki ale wg tych norm niby jeszcze ok.
Pamiętam w pierwszej ciąży miałam po godz coś koło 190 a po dwóch godz ok 170. Gin wtedy od razu położył mnie w szpitalu ale cukrzycy mi nie potwierdzili. Prawdopodobnie taki skok cukru może nastąpić pod wpływem stresu a wtedy w tym samym dniu jechałam na usg połówkowe i bardzo się nim denerwowałam.
Ja mam 83, po godzinie 160, po dwoch 116. Dzis byłam na wizycie i lekarz powiedzial ze wyniki w normie. To ja chyba zglupieje. Aktualne normy to 95/183/153

Kochane ja dziś po wizycie i trochę przyznam że zgłupiałam. Na połówkowym gin stwierdził łożysko przodujące, zakazał przytulanek i kazał sie oszczędzać, dał marne szanse na to że łożysko się podniesie. Potem mój gin powiedział po badaniu że nie ma mowy o łożysku przodującym. No więc się uspokoiłam. A tu dziś znowu mój gin mnie bada i tak patrzy na to łożysko i patrzy. No i stwierdził że ono niby przodujące nie jest, ale że jakas błona jakby zahacza o szyjkę, no ale żeby sie nie martwić. No ale żeby się OSZCZĘDZAĆ i uważać. No to kuźwa przodujace czy jaki ciul?? Wygląda tak jakby chciał się subtelnie wycofać z tego co ostatnio mówił ale nie przyznać się do błędu :( i sama nie wiem co o tym myśleć. Powiedział że ogólnie mam strasznie wielkie to łożysko, i na przedniej i na tylnej ścianie tak jest, no ale (znowu) żeby się nie martwić. No więc co ja robie? No dokładnie, MARTWIĘ SIĘ! Na szczęście niedługo mam usg 3d u innego lekarza to jeszcze jego dopytam, a jak mi coś dalej nie bedzie pasować to pójdę jeszcze do kogoś innego. Musze mieć pewność, jeśli jest łożysko przodujące to nie ma mowy o sn, no ale muszę o tym wczesniej wiedzieć żeby dziecku nie zaszkodzić :/ Wyczytałam że przyczyną dużego łożyska może być cukrzyca albo konflikt. Konflikt mamy ale przeciwciał brak więc z tej strony wszystko gra. W każdym razie u małej wszytsko ok, siedzi na tyłku, i już wiem dlaczego czuję ją bardzo nisko i bardzo wysoko, nogami gmera w pipie a rączkami nad pępkiem. Dziś to w ogóle czułam ją mega wysoko, prawie pod samym cyckiem. A na ostatniej wizycie była główkowo ułożona a teraz pośladkowo. Ale lekarz powiedział że za 10 minut może znowu być na odwrót.

Pytałam o ruchy to powiedział ze na tym etapie nie ma zadnego "klucza". Ze ruchy sa nieregularne, z roznym natężeniem, ze nie ma sensu ich liczyc. Po prostu ma sie ruszac. Takze nie ma co sie bac jesli maluch slabiej sie rusza lub rzadziej

reklama
To u mnie zaś Kacperek ma ochotę na McFlurry z Maka i jeszcze są kupony 2 za 8 zł kurde kusi mnie to :D
Oj ja też[emoji16]
No to może mi się coś pomyliło :) to przepraszam za wprowadzenie w błąd w tamim razie. Koleżanka mi mówiła (rodziła rok temu) że w szpitalu po porodzie musiała oddać 2 karteczki z informacjami o lekarzu wybranym dla dziecka i o wybranej położnej. Ale to może położna była "dla chętnych" a nie obowiązkowa :)
U nas na Śląsku nie wyjdziesz ze szpitala, jeśli nie masz wybranego pediatry i położnej[emoji16] masz rację[emoji16]
Kupiony [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Śliczny [emoji16]
Bardzo ładny ;)

Wózek 3w1 firma Tako
Przewijak nowy
Mater edukacyjna
Dwie kołderki
Dwa kocyki
Kilka pajacyków
Kilka pościeli
2 rożki
Karuzele na łóżeczko
Jakie łupyyy[emoji16]super[emoji16] nie przepłaciłaś[emoji16]
Kochane ja dziś po wizycie i trochę przyznam że zgłupiałam. Na połówkowym gin stwierdził łożysko przodujące, zakazał przytulanek i kazał sie oszczędzać, dał marne szanse na to że łożysko się podniesie. Potem mój gin powiedział po badaniu że nie ma mowy o łożysku przodującym. No więc się uspokoiłam. A tu dziś znowu mój gin mnie bada i tak patrzy na to łożysko i patrzy. No i stwierdził że ono niby przodujące nie jest, ale że jakas błona jakby zahacza o szyjkę, no ale żeby sie nie martwić. No ale żeby się OSZCZĘDZAĆ i uważać. No to kuźwa przodujace czy jaki ciul?? Wygląda tak jakby chciał się subtelnie wycofać z tego co ostatnio mówił ale nie przyznać się do błędu :( i sama nie wiem co o tym myśleć. Powiedział że ogólnie mam strasznie wielkie to łożysko, i na przedniej i na tylnej ścianie tak jest, no ale (znowu) żeby się nie martwić. No więc co ja robie? No dokładnie, MARTWIĘ SIĘ! Na szczęście niedługo mam usg 3d u innego lekarza to jeszcze jego dopytam, a jak mi coś dalej nie bedzie pasować to pójdę jeszcze do kogoś innego. Musze mieć pewność, jeśli jest łożysko przodujące to nie ma mowy o sn, no ale muszę o tym wczesniej wiedzieć żeby dziecku nie zaszkodzić :/ Wyczytałam że przyczyną dużego łożyska może być cukrzyca albo konflikt. Konflikt mamy ale przeciwciał brak więc z tej strony wszystko gra. W każdym razie u małej wszytsko ok, siedzi na tyłku, i już wiem dlaczego czuję ją bardzo nisko i bardzo wysoko, nogami gmera w pipie a rączkami nad pępkiem. Dziś to w ogóle czułam ją mega wysoko, prawie pod samym cyckiem. A na ostatniej wizycie była główkowo ułożona a teraz pośladkowo. Ale lekarz powiedział że za 10 minut może znowu być na odwrót.
Współczuję... nie wiesz na czym stoisz. Ale pamiętaj, że wskazaniem do cc jest łożysko przodujące centralne, a nie łożysko przodujące[emoji16] to są dwie różne rzeczy. Ja mam przodujące centralnie... przynajmniej miesiąc temu jeszcze było. Lekarz mi powiedział, że w maju się okaże co i jak[emoji4]

Do góry