reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak myślisz?;) Pamiętam, że przy pierwszym synu (tp miałam na 09.02) to wszystko było gotowe na trzy miesiące przed ubranka, wózek, fotelik w łóżeczku no wszystko na tip top. Z drugim synem miesiąc przed porodem zaczęłam wszystko ogarniać a teraz to chyba w przeddzień planowanej cc:)

Sama sobie odpowiedziałaś właśnie :) każde dziecko następne i zdajesz sobie sprawę że nie ma co panikować jak początkujące takie jak ja :) na glukozę idz tylko jak najszybciej bo to ważna sprawa gdyby było coś nie tak tym razem :) czego ci nie życzę oczywiście.

reklama
@kasiak85 niezły miałaś dzisiaj maraton [emoji4] Ale za to jak miło spędzony.

Nie myśl, że będzie coś nie tak... wszystko będzie ok. A guza wytną później i zapomnisz o nim[emoji4]

A co mojego malucha... wcześniej był główką w dół i twarzą do ludzi[emoji23] teraz jest nogami w dół i patrzy mi na plecy. Lekarz powiedział to samo co @chomiczka007, że to może się zmieniać w każdej chwili. Strachu się najadłam niepotrzebnie tylko.

Ja staram się trzymać nerwy na wodzy :D

Ona (ta moja koleżanka) właśnie musiała mieć wybranych już w czasie pobytu w szpitalu. Nie ogarnęła tego wcześniej i jej mama zapisywała ją do położnej a małą do pediatry i zawoziła te karteczki do szpitala
Ale jak Ty przed porodem możesz zapisać się do położnej to jak zapisać dziecko przed urodzeniem do pediatry ?
Ja im mogę napisać jaka przychodnia i jaki lekarz bo będzie to ten sam lekarz co mojego syna, ale jak zapisać do pediatry nienarodzone jeszcze dziecko..

@kasiak85 niezły miałaś dzisiaj maraton [emoji4] Ale za to jak miło spędzony.

Nie myśl, że będzie coś nie tak... wszystko będzie ok. A guza wytną później i zapomnisz o nim[emoji4]

A co mojego malucha... wcześniej był główką w dół i twarzą do ludzi[emoji23] teraz jest nogami w dół i patrzy mi na plecy. Lekarz powiedział to samo co @chomiczka007, że to może się zmieniać w każdej chwili. Strachu się najadłam niepotrzebnie tylko.
Moja jest stale glowka w dol.. :p

Super :) ja zamówiłam właśnie szlafrok i butelki dla małej :) w piątek i sobotę zaczynamy zakupy ale z łóżeczkiem się wstrzymany , dopiero K złoży jak będę rodzić bo już wszyscy panikują , że nie wolno itp. heh.. przesady :p

A ja słyszałam, że po porodzie jest obowiązkowa bo inaczej nie wypuszcza matki z dzieckiem ze szpitala .. to nie wiem :huh:

Przynajmniej zaspokoilas zachciankę :D
U mnie mała ciągle większs z USG o tydzień i termin z 28 na 21 mi się przesunął ale też nie patrzę na to :)
A to ,że główka większa o tyle dni to się nie martw. Tak zazwyczaj jest, u mnie też jest rozbieżność w rozmiarach :p
Spoko nie przejmuje sie bo mala stale rosnie ,wiec to norma ;) no wlasniechcialam sie dziewczyn pytac kiedy montuja lozeczka.. ja chyba w lipcu :p

Ja staram się trzymać nerwy na wodzy :D
Ja też[emoji23] o 17 wpadłam w panikę, jak lekarz kazał jechać na ktg. Ale teraz już jestem pewna, że mogę bąbla w ogóle nie czuć..nawet kilka dni.
Ale jak Ty przed porodem możesz zapisać się do położnej to jak zapisać dziecko przed urodzeniem do pediatry ?
Ja im mogę napisać jaka przychodnia i jaki lekarz bo będzie to ten sam lekarz co mojego syna, ale jak zapisać do pediatry nienarodzone jeszcze dziecko..
No właśnie trzeba podać nazwę przychodni i nazwisko lekarza. Potem ze szpitala wysyłają papiery do danej przychodni[emoji16] sprawdzone info[emoji16] Tylko to się robi przy wypisie. Tzn. przed wypisem trzeba[emoji16]

Ja też[emoji23] o 17 wpadłam w panikę, jak lekarz kazał jechać na ktg. Ale teraz już jestem pewna, że mogę bąbla w ogóle nie czuć..nawet kilka dni. No właśnie trzeba podać nazwę przychodni i nazwisko lekarza. Potem ze szpitala wysyłają papiery do danej przychodni[emoji16] sprawdzone info[emoji16] Tylko to się robi przy wypisie. Tzn. przed wypisem trzeba[emoji16]
O to dzięki za informacje :)4 lata temu z synem nic takiego jeszcze wtedy nie było :)

reklama
Do góry