reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak myślisz?;) Pamiętam, że przy pierwszym synu (tp miałam na 09.02) to wszystko było gotowe na trzy miesiące przed ubranka, wózek, fotelik w łóżeczku no wszystko na tip top. Z drugim synem miesiąc przed porodem zaczęłam wszystko ogarniać a teraz to chyba w przeddzień planowanej cc:)

Sama sobie odpowiedziałaś właśnie :) każde dziecko następne i zdajesz sobie sprawę że nie ma co panikować jak początkujące takie jak ja :) na glukozę idz tylko jak najszybciej bo to ważna sprawa gdyby było coś nie tak tym razem :) czego ci nie życzę oczywiście.

reklama
@kasiak85 niezły miałaś dzisiaj maraton [emoji4] Ale za to jak miło spędzony.

Nie myśl, że będzie coś nie tak... wszystko będzie ok. A guza wytną później i zapomnisz o nim[emoji4]

A co mojego malucha... wcześniej był główką w dół i twarzą do ludzi[emoji23] teraz jest nogami w dół i patrzy mi na plecy. Lekarz powiedział to samo co @chomiczka007, że to może się zmieniać w każdej chwili. Strachu się najadłam niepotrzebnie tylko.

Ja staram się trzymać nerwy na wodzy :D

Ona (ta moja koleżanka) właśnie musiała mieć wybranych już w czasie pobytu w szpitalu. Nie ogarnęła tego wcześniej i jej mama zapisywała ją do położnej a małą do pediatry i zawoziła te karteczki do szpitala
Ale jak Ty przed porodem możesz zapisać się do położnej to jak zapisać dziecko przed urodzeniem do pediatry ?
Ja im mogę napisać jaka przychodnia i jaki lekarz bo będzie to ten sam lekarz co mojego syna, ale jak zapisać do pediatry nienarodzone jeszcze dziecko..

@kasiak85 niezły miałaś dzisiaj maraton [emoji4] Ale za to jak miło spędzony.

Nie myśl, że będzie coś nie tak... wszystko będzie ok. A guza wytną później i zapomnisz o nim[emoji4]

A co mojego malucha... wcześniej był główką w dół i twarzą do ludzi[emoji23] teraz jest nogami w dół i patrzy mi na plecy. Lekarz powiedział to samo co @chomiczka007, że to może się zmieniać w każdej chwili. Strachu się najadłam niepotrzebnie tylko.
Moja jest stale glowka w dol.. :p

Super :) ja zamówiłam właśnie szlafrok i butelki dla małej :) w piątek i sobotę zaczynamy zakupy ale z łóżeczkiem się wstrzymany , dopiero K złoży jak będę rodzić bo już wszyscy panikują , że nie wolno itp. heh.. przesady :p

A ja słyszałam, że po porodzie jest obowiązkowa bo inaczej nie wypuszcza matki z dzieckiem ze szpitala .. to nie wiem :huh:

Przynajmniej zaspokoilas zachciankę :D
U mnie mała ciągle większs z USG o tydzień i termin z 28 na 21 mi się przesunął ale też nie patrzę na to :)
A to ,że główka większa o tyle dni to się nie martw. Tak zazwyczaj jest, u mnie też jest rozbieżność w rozmiarach :p
Spoko nie przejmuje sie bo mala stale rosnie ,wiec to norma ;) no wlasniechcialam sie dziewczyn pytac kiedy montuja lozeczka.. ja chyba w lipcu :p

Ja staram się trzymać nerwy na wodzy :D
Ja też[emoji23] o 17 wpadłam w panikę, jak lekarz kazał jechać na ktg. Ale teraz już jestem pewna, że mogę bąbla w ogóle nie czuć..nawet kilka dni.
Ale jak Ty przed porodem możesz zapisać się do położnej to jak zapisać dziecko przed urodzeniem do pediatry ?
Ja im mogę napisać jaka przychodnia i jaki lekarz bo będzie to ten sam lekarz co mojego syna, ale jak zapisać do pediatry nienarodzone jeszcze dziecko..
No właśnie trzeba podać nazwę przychodni i nazwisko lekarza. Potem ze szpitala wysyłają papiery do danej przychodni[emoji16] sprawdzone info[emoji16] Tylko to się robi przy wypisie. Tzn. przed wypisem trzeba[emoji16]

Ja też[emoji23] o 17 wpadłam w panikę, jak lekarz kazał jechać na ktg. Ale teraz już jestem pewna, że mogę bąbla w ogóle nie czuć..nawet kilka dni. No właśnie trzeba podać nazwę przychodni i nazwisko lekarza. Potem ze szpitala wysyłają papiery do danej przychodni[emoji16] sprawdzone info[emoji16] Tylko to się robi przy wypisie. Tzn. przed wypisem trzeba[emoji16]
O to dzięki za informacje :)4 lata temu z synem nic takiego jeszcze wtedy nie było :)

reklama
Do góry