reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Masakra. Jakie podejście..
Jak dasz w łapę to będą ratować. Słyszałam że od 24 tc ratują wcześniaki.
Nic się nie przejmuj Klaudia. Gorzej jakby tętno u małej było słabe. Po prostu może ma dzidzia spokojniejsze dni. Będzie dobrze na 100%. Trzymaj się i myśl pozytywnie ☺
My tu wszystkie jesteśmy z Tobą.
Dziękuje :****
Zjadłam obiad i zaczęła się ruszać. Może ten magnez w kroplówce zadziałał też.
Nie są to mocne ruchy , ale żywsze niż wczoraj. Nie będę mu nic w łapę dawać bo on mojego dziecka nawet nie dotknie. W ogóle jest dla mnie od dzisiaj nikim. Z chęcią bym go zmieniła ale już jest trochę późno. W przyszłym tygodniu będziemy na trzecie prenatalne do Kielc na 3d i będę spokojniejsza. Nie ufam już temu. Oni od tego są żeby życie ratować , czy malutkie czy duże , co to za różnica. Leży ze mną dziewczyna która urodziła się w 7 miesiącu. I żyje, zdrowa. Więc nie rozumiem tutaj podejścia w tym szpitalu..

reklama
Co za lekarz! Jak w ogóle można taki tekst powiedzieć do dziewczyny w ciąży!!
Dobrze, że ogólnie jest dobrze i nie ma czym się martwić już :* a dzisiaj czujesz bardziej malutką?
Też tego nie rozumiem..
Cham i tyle. Zamiast powiedzieć , że w tym szpitalu by nie ratowali bo prawda jest taka ,że nie mają sprzętu, doświadczenia i chęci. I zebym w razie problemu zgłosiła się do lepszego szpitala. To on taki test.. no z nóg mnie zcielo..
Po 5 rano trochę się poruszała. Na ktg też kilka razy kopnęła i teraz leżę po obiedzie to też ja czuję. Inaczej niż wcześniej ale może Jest schowana za łożyskiem , nie wiem.

7CDFCFAD-A6F4-4388-9BDE-279F503B9AFE.jpeg Ja cały czas czuje jak kopie, ale lekarz powiedział ze nic dziennego ze czuje jak nogi sobie daje nad główkę ^^ już jest główka do dołu. Ja byłam wcześniakiem, byłam w szpitalu jeszcze 2tyg urodziłam się z waga 2 kg, a później na zdjęciach wyglądam jak dziecko McDonalda taka byłam puciata, :)

Załączniki

• 7CDFCFAD-A6F4-4388-9BDE-279F503B9AFE.jpeg
    7CDFCFAD-A6F4-4388-9BDE-279F503B9AFE.jpeg
    458 KB · Wyświetleń: 115
Ostatnia edycja:
Takich do główki . Nawet z kuzynka rozmawiałam z miesiąc temu mówi że kupiła szczoteczke do główki ale dziecko w ogóle włosów nie mialo , główka czysta tzn bez tych ciemieniuch i skórek schodzących i nie szczotkowala główki Ja pierdziele co za szpital i co oni pierdolą za przeproszeniem ... Znam kupe dzieciaków urodzonych w 27 tygodniu i nic im nie jest !! Mój kuzyn obecnie 20 lat ma i już w tamtych czasach przeżył jedyny problem jaki został to oczy, nosi okulary ..
Wychodz stamtąd i odpoczywaj i nie daj się zwariowac bo wychodzi na to co mówiliśmy , że nie widać nic co wskazywało by na poród przedwczesny .. trzymaj się :*
Już bym się wypisała na własne rzadanie ale jeszcze mi zostały trzy dawki steryd dla małej i to najważniejsze póki co. Ale ja trzymam złość w sobie i nie będę tego długo trzymać w sobie tylko mu powiem co myślę an ten temat. Niech się później tylko spróbuję odgryzać to zmienię lekarza. A i w ogóle wyczytam czy on ma prawo nie ratować mi dziecka , bo za takie gadanie to go jeszcze zgłoszę jak się wkurzę..

Hej dziewczyny [emoji847] na pocztku trochę sie udzielałam ale niestety obowiązki jakoś wybiły mnie z forumowego rytmu :) w czwartek zaczynam 26tydzien, jutro wizyta, do tej pory wszystko okej :) mała Laura rośnie, szaleje w brzuszku. Martwi mnie niestety od wczoraj mrowienie w brzuchu, nie wiem czy to jest to twardnienie.. nie boli nic ale jakiś chwilowy dyskomfort. Tez tak macie? Buziaki dla wszystkich ciężarówek [emoji177][emoji598]
Jeśli to twardnienie trawa chwilę i znika to się nie martw[emoji5] To skurcze HB.. macica się uczy[emoji4]

Zobacz załącznik 852044 Ja cały czas czuje jak kopie, ale lekarz powiedział ze nic dziennego ze czuje jak nogi sobie daje nad główkę ^^ już jest główka do dołu. Ja byłam wcześniakiem, byłam w szpitalu jeszcze 2tyg urodziłam się z waga 2 kg, a później na zdjęciach wyglądam jak dziecko McDonalda taka byłam puciata, :)
Słodka byłaś[emoji16][emoji16][emoji16]

Ja ją mam i powiem ci że kupuję inną. Mega sztywna jest[emoji852]

Ja właśnie mam parę sukienek od koleżanki, ale jeszcze za duże są [emoji5] Wczoraj dopiero zaczęłam szukać spodenek ciążowych, bo wcześniej wchodziłam w legginsy i moje bluzki, ale teraz już zrobiły się opięte i muszę mieć normalnie gacie[emoji16]

Masakra... współczuję otrzymać taki tekst. Ale powiem ci Klaudia, że w Kielcach nie ma lepiej. Dobrze, że chcesz rodzić w tym centrum kieleckim. Moja kuzynka w ciąży była 4 razy w szpitalu i wszędzie to samo słyszała. Dopiero po wypadku samochodowych trafiła do tam do centrum zdrowa matki i dziecka i podali jej sterydy na płuca. Tam mają odpowiedni sprzęt. Bo bez tego lekarze i tak nic nie zrobią. A i jeśli chodzi o lekarza. Kiedyś pytałaś... Ona poleca ordynatora Wydrzyńskiego i do niego chodziła[emoji4]
A on przyjmuje tam prywatnie ? Opiekuje
Się normalnie na oddziale pacjentkami ?
No to już kolejna osoba poleca ten szpital na prostej. Ciągle słyszę tylko same dobre i pozytywne opinie. A nie pamiętam , Ty jesteś z Kielc ? Gdzie będziesz rodziła ?

A on przyjmuje tam prywatnie ? Opiekuje
Się normalnie na oddziale pacjentkami ?
No to już kolejna osoba poleca ten szpital na prostej. Ciągle słyszę tylko same dobre i pozytywne opinie. A nie pamiętam , Ty jesteś z Kielc ? Gdzie będziesz rodziła ?
Nie jestem z Kielc. Jestem ze Śląska. Mniejsza z tym[emoji4] mieszkałam tam kiedyś. On przyjmuje tylko prywatnie. Ale wiem, że jego pacjentki są bardzo dobrze traktowane.

Też chodzę prywatnie, a lekarz na pewno nie sępi na papierze bo to prywatna przychodnia jest i inni lekarze dają. On za to nie płaci. Więc ja nie wiem o co mu chodzi [emoji58][emoji58][emoji58] ciul z tym. Ogladne se bobasa jak się urodzi :D

Dziewczyny kiedyś mówiliśmy o organizerach do komody chyba z Ikea ? Moglibyście podrzucić jakies linki? Szukam szukam i nic.. nie wiem co robię nie tak :D
Ja z Klaudią mówiłyśmy o takich:
Link do: SKUBB - IKEA
Ale ja ich w końcu nie kupiłam, tylko takie coś jak na zdjęciu kupiłam:
Screenshot_20180430-132150.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180430-132150.jpg
    Screenshot_20180430-132150.jpg
    54,3 KB · Wyświetleń: 415
reklama
Jestem po wizycie i bez zdjęcia, rozumiecie to? Dziewczyna wazy 536g dzień porodu co do dnia ostatniej miesiączki czyli idealnie, wszystko jest prawidłowo, No a zdjęcia nie dostałam bo nóżki sobie dała na głowę i jeszcze raczki, No ale mogłam choć takie dostać... dostajecie foty pupek siusiaków itd i jest Ok, a mi nie dał jak się nakryła, coś tam przecież było widać już nie muszę mieć zdjęcia jak z obrazka ehm
Eh :( ważne, że wszystko jest dobrze z córeczką. A z tymi zdjęciami to nie wiem czemu on tak się zachowuje, przecież nie płaci raczej za to a nawet jak by to nie jest to lekarz na fundusz.. no ja dostawałam czasem zdjęcia na których kompletnie nic nie było widać ale dal. Za 4 tygodnie chciałam zdjęcie to powiedział , że mam za dużo i dostanę następnym razem. Więc też nie taki chętny. A to wystarczy nacisnąć guzik i wydrukować... A tak im ciężko..
Który tydzień dzisiaj jesteś ?;*

Do góry